Yleisöltä

Tätä mieltä tänään: "Onko tosi, että Aallokolle ei löydy rakennuspaikkaa läheltä keskussairaalaa. Asemanseutu on outo paikka perhepalvelukeskukselle."

Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.
Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.

Kun HV-alueen päättäjiksi valittiin samoja naamoja, jotka vuosia ovat istuneet omien kuntiensa valtuustoissa, niin lopputulos on tämä. Ei osata miettiä yhteistä hyvää, vaan katsotaan kaikkea vain siitä omasta pienestä avaimenreiästä. Ollaan kateellisia, ettei vaan joku muu saa jotain. Varsinkaan Seinäjoki. Ei tajuta, että jos Seinäjoki ei kehity, niin koko maakunta kärsii. Monessa asiassa päätökset siirtyvät silloin isompaan kaupunkiin, vaikkapa Pirkanmaalle. Ei niitä virastoja maakuntaan siirretä. Ei, vaikka kuinka Seinäjoen toimintaa arvostelee ja jarruttaa.

Sain postissa etukupongin, jonka voimassaolo aika oli umpeutunut jo neljä päivää sitten.

Ilolla huomasin, että Seinäjoen päättäjillä oli selkärankaa ja oikeustajua koskien päätöstä hoitajien koronakorvauksista. He maksoivat korvaukset liittojen ja ephyken neuvottelujen pohjalta. Nyt vaan odotellaan löytyykö samaa Kauhavalta. Luulisi 2 milj. euron koronakorvauksista irtoavan hoitajillekin muutama roponen.

Kyllä oli taas puurot ja vellit sekaisin tällä palstalla: ’Pohjanmaan sankarit’ on ruotsalaisten tekemä! Hoh hoijaa. Sarja antaa mielestäni hyvän kuvan Vaasasta kaksikielisenä kaupunkina. Suurin osa ’sankareista’ puhuu keskenään ruotsia, mutta asiakkaille suomea.

Väinölänkatu Seinäjoella, kaksi päiväkotia ja koulu. Suojatie keskellä suoraa, ei hidasteita! ”Starkin”risteys, liikenne kymmenkertaistunut muutamassa vuodessa. Lisää liikkeitä rakennetaan ja liikenne lisääntyy. Sama juttu, ei hidasteita risteyksessä ja autojen vauhdit ovat päätähuimaavat. Heleenkadulla hidaste on, mutta miksi? Liikenne siellä on promille Väinölänkadun tai Päivölänkadun liikenteestä. Seinäjoen päättäjät herätkää! Voiko hidasteiden saaminen Pohjaan olla niin vaikeaa? Teistä ei vissiin kukaan asu Pohjassa!

Kiitos Jarmo Lintalalle erittäin hyvistä kirjoituksista ja kommenteista! Niitä on ilo lukea!

Onko tosi, että Aallokolle ei löydy rakennuspaikkaa läheltä keskussairaalaa. Asemanseutu on outo paikka perhepalvelukeskukselle. Outoa on myös päättäjien keskustelu hankkeen tiimoilta. Järkevin paikka Aallokolle olisi vanha terveyskeskuksen paikka Huhtalassa.

Kauhajoen koripallojoukkueen menestys kotimaassa ja kansainvälisilläkin kentillä ansaitsee erityishuomion oman maakunnan sisällä, mutta myös muualla Suomessa asiaa tarkastelevat voivat menestystä kunnioittavasti arvostaa. Vallankin Etelä-Pohjanmaalla se koetaan edistyksenä kansainvälisyydenkin saralla, jossa maakuntaa on syytetty hitaaksi, lähes hitaimmaksi kulkijaksi. Kauhajokea onkin maakunnan muiden kuntien, jopa Seinäjoenkin, kiittäminen.

Hyttin kirjoitus täys kymppi, toiset osaa.

Alaikäisiä ei pidä laittaa vankilaan, jossa pääsee kai rikollisten tehokkaaseen oppiin. Rangaistusten koventamiset eivät vie kaidalle tiedelle. Lastensuojelu olisi hyvä vaihtoehto, jos se toimisi hyvin eikä olisi ylikansallisten sotefirmojen leikkikenttä, jossa vain maksimivoitot jylläävät. Väkivalta kertoo nuoren pahasta olosta, jota voitaisiin psykiatrisella puolella hoitaa, jos politiikot haluaisivat hoitaa nuorisopsykiatrian resurssit kuntoon. Ongelmien ratkaisumallit nuoret oppivat myös kotoa ja monissa kodeissa perhe-elämään kuuluvat päihteet ja väkivalta. Mistähän nuoret ovat väkivallan käyttämisen oppineet?

Jos vielä 10 naisten ampuhiihtäjää lopettaa uransa näiden 5 jo ilmoittaneen lisäksi, on Suomen naisilla mahdollisuudet sijoittua 30 parhaan joukkoon joissakin maailmancupin kisoissa, jos voitelu onnnistuu ja ei tuule penkalla yhtään.

Omakotitalon kiinteistövero. Rakenna omakotitalo kokonaan velkarahalla. Maksa sitten lyhennysten, korkojen ja käyttökulujen lisäksi 1 200 euroa kiinteistöveroa vuodessa. Meillä on liian korkea veroaste. Uusia veroja keksitään. Julkisen tahon kustannuksia pitää karsia ja ihmisten veroja pienentää.

Viisaus ihmiseen tulee muuta reittiä kuin koulutusreittiä.

Pohjanmaan Sankarit -sarja näytti kuinka hyvissä käsissä me kaikki olemme, kun apua tarvitaan. Ihanaa myös kuunnella sujuvaa kaksikielisyyttä. Iso kiitos ja nöyrä kumarrus kaikille sarjassa esiintyneille. Ni alla är guld värda!

Pilkkijöille kelluntaliivit on määrättävä pakollisiksi!

Soitin Pohjanmaan hyvinvointialueen neuvontapuhelimeen yöllä klo 04. Sama tuttu nauhoite pyöri sielläkin: ”Kaikki hoitajamme ovat juuri nyt varattuja” jne. Minä en usko, että kaikki hoitajat ovat yöllä neljän aikaan varattuina neuvontapuhelimessa. Jos valehdellaan, niin pitää valehdella uskottavasti.

Varmaan saisi olla päiväkodeilla, kouluilla, oppilaitoksilla useammin yhteyttä lasten, nuorten vanhempiin ja päinvastoin, jotta yhteistyö heidän tasapainoiseen, terveeseen, fiksuun elämänkehitykseen paremmin toteutuisi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje