Yleisöltä

Tätä mieltä tänään: "Päiväkotiapulaiset osaa varmasti hoitaa lapsia. Syöttää, puettaa, leikkiä ja laittaa nukkumaan sekä lukea satuja. Olkoot opettajat vain opetustyössä. Ja johtajina."

Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.
Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.

Niin se kieli vain muuttuu. Arvailukin on nykyään spekuleerausta. Sekarotuisetkin ovat nykyään monirotukoiria...

Eliitin, JOK ja 6 Mestis-nousukkaan välinen SM olisi suurempi. 60 pelin runkosarjasta jatkaa liian usea, ja 15 CHL-joukkuetta Liigasta korvaisi sitä hyvin.

Nythän nämä luonnonsuojelijat vitsin murjaisi, että isiemme suosta raivaamat pellot pitäisi palauttaa takaisin suoksi.

Oli vuosi 1966 kun ”näille lakeuksille” saatiin naispuolinen levylaulaja, 20-vuotias seinäjokelainen Paula Koivuniemi, Perhonen-hitillään. Nyt hän on 55 vuoden jälkeen lopettamassa esiintymisen. Takana loistava ura, 13 kulta-, 1 platina- ja 1 tuplaplatinalevyllään. Sodanjälkeisten vuosien runsaat ikäluokat maassa ja erityisesti ”näillä lakeuksilla”, olivat vaikuttuneita lahjakkuudesta. Haastatteluissa Paula arvosti aina synnyinseutuaankin.

Kummaa väkeä nämä vihreät. ”Metsäkadosta” pitävät meteliä. Tuulivoiman alle jäävistä mittavista rakennuspaikoista ja valtavista linjastoista vaikenevat visusti! Kasvavaa metsää uhrataan sumeilematta. Toimivat kuin muinaiset jesuiitat. Tarkoitus pyhittää keinot!

Kiitos Paula Risikko kirjoituksestasi 23.10., koskien venäläisten tekemiä kiinteistökauppoja kotimaassamme. Kyllä ” meitä viedään” tässäkin asiassa. Toimintaa päättäjät, ennen kuin on myöhäistä! Järki mukaan...

Ei tarvi Venäjän hyökätä Suomeen, kun Suomi on myyty pala palalta heille. Isänmaan petos! Koittakaa päättäjät herätä jo pikkuhiljaa!!

Kiitos Hannu Purola kolumnista 23.10. Kolahti, näin 50-luvulla syntyneelle boomerille, jonka eksperttitaidot ovat perheen nuorison varassa. Tuntuu jotenkin, että olen pudonnut kyydistä, vaikka yritänkin juosta perässä...

Oikein on kiva, että löytyy asiantuntijat opastamaan meitä puusta pudonneita suomalaisia miten puita poltetaan, kun ei olla sellaiseen vielä oikein totuttu. Vielä askarruttaa se, että miten ne pienhiukkasten aiheuttamat n. 200 ennenaikaista kuolemaa todennetaan, imuroidaanko kalmojen keuhkot ja eritellään töhnästä mistä mikäkin hiukkanen on peräisin.

Ahne, ahneempi, poliitikko. Ex-pääministerit ja VS:n hallituspuudelit.

Sunnuntain pääkirjoituksen aliossa siunailtiin brexitin aiheuttamaa kurjuutta Britannialle. Jostain kumman syystä Norjasta ja Sveitsistä ei kuulu marinaa EU:n ulkopuolella elämisen kurjuudesta. EU tietenkin pyrkii hankaloittamaan kaikin tavoin brittien elämää EU:n ulkopuolella. Arvaatte varmaan, miksi?

Ei olisi työvoimapulaa, jos kaikilta ei vaadittaisi korkeakoulututkintoa. Päiväkotiapulaiset osaa varmasti hoitaa lapsia. Syöttää, puettaa, leikkiä ja laittaa nukkumaan sekä lukea satuja. Olkoot opettajat vain opetustyössä. Ja johtajina.

Seinäjoen keskussairaalalle kuuluu myös ihmisoikeudet hoitotoimenpiteissään, joka perustuu perustuslakiin. Tämä ei toteutunut omaiseni viimeisten elossa olevien tuntien aikana. Lääkärin velvollisuus on taata kivuton kuolema, siihen ei kuulu kiduttaminen. Paha olo, järkytys ja viha on muistoissani.

Oletko mieluummin sinisilmäinen kuin punavihersokea...?

Kulttuuriministeri Petri Honkonen ei kannata mitään koronarajoituksia ”koska ensi kesän tapahtumasuunnittelu on nyt kuumimmillaan”. Just.

Kansanedustajien avustajilla vaikeuksia pärjätä pääkaupunkiseudulla 2700 eurolla? Entä hoitajat 2000 eurolla?

Hyvä Marcus Toppari, juuri noin kun kirjoitit. Täyttä aisaa !

Perussuomalaisten populismipakissa vanha vasara on ruotsin kieli. Kielellä pärjää silti koko Skandinaviassa (n. 20 milj. asukasta + Suomi). M. Toppari kosii niitä nuoria, joita ei opiskelu kiinnosta. Eihän pänttääminen mukavaa ole, mutta ei tyhmä ykspäätynen vastustaminenkaan. Se on muuten helppo kieli, t. laudatur.

Paula Risikon kirjoitus lehdessä 23.10.2022 otti maamme kannalta tärkeän asian esille. Eikö nyt viimeistään Suomen pitäisi käyttää Venäjän lääkettä ja kansallistaa kiinteistöt ja niistä tuleva tuotto siirtää Ukrainan jälleenrakentamiseen. Sitä paitsi onko kukaan kysynyt Paula Risikkoa seuraavaksi presidenttiehdokkaaksi?

Oli tässä lehdessä kirjoitus polkupyörän valoista ja mitä laissa sanotaan. Olisi mukava, kun kirjoitettais mitä laissa sanotaan autojen valoista. Tuskin siellä ei kuitenkaan ole, että pimeillä autoilla saa ajaa. Autoissa kumminkin on eri nopeudet kuin pyörissä, mikä on tärkeämpää.

Etelä-Pohjanmaan soten nettokäyttökustannukset olivat vuonna 2017 noin 3 500 euroa ja vuonna 2021 noin 4 000 euroa asukasta kohden. Kustannukset nousevat soten uudistuksen jälkeenkin, mutta toivottavasti hitaammin. Päätoimittaja antoi ymmärtää, että lisärahan tarve olisi uudistuksen vika. Kyllä rahaa tarvitaan joka vuosi enemmän, siitä pitää Tehykin huolen.

Loistavaa VPS! Tulkaa nyt yleisökin kannustamaan Vepsu eurokentille!

Kyllä liikenteessä on helppo tunnistaa lapualainen autoilija. Ei osata vilkkua käyttää, eikä osata kiihdytyskaistalta siirtyä tielle. Kukaan ei tiedä, minne ne on kääntymässä ja rampit menee ihan hukkaan, kun ei käännytä kiihdytyskaistalle tai pysähdytään siellä odottamaan, että muu liikenne loppuu.

Kuka täällä Ristinummi–Haapaniemi-alueella polttaa kosteita puita pesässä, voimakas savun haju. Huom., puut pitää olla kuivia!

Saarikko, sanoit tv:ssä 3.8., että eläkeläiset saavat korotuksen vuodenvaihteessa. Voiko tähän luottaa?

Kiitos hyvästä jutusta nuorista 22.10. lehdessä! Erityisesti vanhempi konstaapeli Pyry Luomalan sanat.

Vaasan lentokentältä ja -kentälle matkustetaan kuluvana vuonna ennusteen mukaan yhteensä noin 100 000 kertaa. Se tekee noin 140 matkustajaa/vrk suuntaansa. Se on yllättävän paljon, kun vastaava lukema v. 2021 junaliikenteessä oli 325 000 Vaasa–Seinäjoki-välillä, eli vain hieman yli 3-kertainen. Junaliikennettä voitaisiinkin edistää nopeuttamalla Vaasa–Seinäjoki-väliä ja vaihtoa, sekä kaksiraiteisuuden saannilla Seinäjoki–Tampere-välille.

En myöskään. Voi hyvää päivää mitä kirjoitit. Antakaa lasten tulla minun jne. Miten saat nuoria kirkkoon? On todella hyvä idea leikkipaikka tämänkin mummon mielestä.

Kiitos M Greggilä, kirjoitus bensan korkeasta hinnasta. Näin hallitus kerää rahaa kansalta. Kreikassa bensan hinta syyskuussa 1,70. Paljonko Urpilainen antoikaan euroja sinne ja mitään ei ole takaisin tullut. Niinhän Marinkin teki hyvän sopimuksen, antoi 7,3 milj., takaisin tulossa 1,3 ja hehkutti hyväksi kaupaksi. Järjen käyttö olisi sallittua tuolla tasolla.

Elintason laskeminen ja tasaus ovat todellisia keinoja torjua ympäristön tuhoutumista maalla, merellä ja ilmassa. Vihreän siirtymän ratkaisut kuormittavat myös ympäristöä.

Miten Laihian kunnan virkamiehet ja kunnanvaltuutetut aikovat parantaa keskustan alueen turvallisuutta ja hillitä kaahailua? Kukaan ei taida siellä noudattaa nopeusrajoituksia.

Mitä kuuluu Wasa Stationillle?

Mitä varten meidän pitää oman asunnon parvekkeella haistella ei osakkeen omistajien tupakanhajua? Parveke on meidän ainut piha, johon pääsemme ottamaan raitista ilmaa!

Miksi kaupungin asukkaat joutuu veroissa maksamaan nuo lumenauraajien tekemät vahingot, kuten liikennejakajien särkemiset ja liikennemerkkien katkomiset. Kaupungin viranomaisethan tietää varmasti kuka milläkin alueella auraa, lähettäkää lasku korjaamisesta rikkojille niin eiköhän tule vähän huolellisuutta tekemiseen.

Ajattelin ostaa marraskuulla Black Fridayn innoittamana varsipölynimurin. Kaikki imurit valmistettu Kiinassa. Ryhdynkö taas tukemaan kommunistidiktatuuria, jonka seuraava tavoite on hyökätä Taiwaniin. Elämme markkinatalouden rappion aikaa. Olemme maksaneet Venäjän ja Kiinan maailman sotilasmahdeiksi. Enpä osta imuria.

VS:n tj. Damlinin vastine yleisönkirjoituksiin oli osoitus ylimielisyydestä ja asiakkaiden aliarvioimisesta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje