Yleisöltä

Taaskaan ei ole luvassa lisää käsipareja vanhustenhoitoon

Jaa artikkeli

Ylen uutisissa kerrottiin, että hoitajamitoituksen nosto ei toteudu ensi keväänä, vaikka hallitus niin lupasi ja kirjasi noston hallitusohjelmaansa. Tasavallan presidentti vahvisti 9.7.2020 lain, jonka mukaan vanhuspalvelulakiin määrätään porrastetusti lakisääteinen henkilöstömitoitus 0,7 eli seitsemän hoitajaa kymmentä hoidettavaa kohti. Kunnille maksettaisiin lisää valtionosuutta tähän laajentuvaan tehtävään.

On vaikea ymmärtää, miksi vanhuspalvelujen kokonaisuudistukseen ei koskaan löydy muutamaa sataa miljoonaa, mutta rahaa löytyy Afrikkaan lähetettäväksi.

Vanhustenhoidon hoitajamitoitusta pitää nostaa. Perussuomalaisille mummot ja papat ovat tärkeitä. Vanhusten hyvän hoidon turvaaminen on välttämätöntä. Se on kuin vuotava katto, joka pitää korjata, maksoi mitä maksoi.

Suomessa on vuosikaudet puhuttu vanhusten huonosta hoidosta, mikä johtuu liian vähistä hoitavista käsistä hoivakodeissa. Voiko niitä edes kutsua hoivakodeiksi, jos henkilökunnalla ei ole aikaa syöttää ja vaihtaa vaippoja, ulkoilutuksesta puhumattakaan.

Nostetaan hoitajamitoitusta ja osoitetaan arvostuksemme Suomen hyvinvointiyhteiskunnan rakentajille heidän viimeisinä elinvuosinaan.

Heini-Johanna Keränen

Seinäjoen Perussuomalaiset

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje