Yleisöltä

Takinkäännön paikka

Jaa artikkeli

Ulkoministeri Lavrov ilmoitti muutama viikko sitten Venäjän kunnioittavan Suomen ja Ruotsin itsemääräämisoikeutta puolueettomuuspolitiikassaan. Kumpikin voi itse päättää, haluavatko ne liittyä Natoon.

Minäkin, onneton tunari, menin uskomaan Lavrovin puheita. Mikäli ne olisivat olleet totta, Natoon liittyminen ei edelleenkään olisi tarpeen. Toisin kävi. Venäläiset poliitikot ovat nyt itse todistaneet, että heidän puheisiinsa ei voi luottaa. Niinpä pyörrän aikaisemman kantani olla liittoutumatta. Nykyisessä, muuttuneessa tilanteessa Suomen on viivyttelemättä liityttävä Natoon. Sotilaallisia uhkia on näköjään tulossa, ollaan Natossa tai ei. Naton jäsenenä niiden torjumisen luulisi olevan helpompaa kuin yksin.

Peloissaan tutisevan Putinin oli kuulemma välttämättä hyökättävä itsenäiseen Ukrainaan, koska ukrainalaiset ovat natseja ja narkomaaneja. Jumalan edusmies, Moskovan patriarkka Kirill lisää listaan homoseksuaalisuuden ja pride-paraatit. Ydinasetta ja kemiallisia joukkotuhoaseita kuulemma kehittelevät Ukrainassa, väittää Venäjä. Demokratian pelko on kamala tauti.

En näe silti nytkään tarvetta olla rähmällään mihinkään päin, ei edes Natoon.

Jussi Knuuttila

Seinäjoki

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje