Yleisöltä

TeeSen ”palvelut”

Jaa artikkeli

Lapseni joutui karanteeniin, eikä päässyt osallistumaan kouluruokailuun. No, tätä varten Vaasa jakaa ruokailupaketteja, ohjeetkin tulivat Wilmaan, joten tilaamaan.

Palvelun järjestää TeeSe Botnia. Kuinka ollakaan, TeeSe tuo paketin vain ja ainoastaan tiettyyn paikkaan ja kellonaikaan 12.30–13.30, joka ei sovi työssäkäyvälle vanhemmalle, eikä karenssissa oleva lapsi voi hakea sitä itse.

Olin yhteydessä TeeSeen. Ei auttanut, vaikka muistutin TeeSellä olevan pisteitä auki ainakin neljään ja että voin hakea paketin mistä paikasta vaan. Tilata toki sain, vaikken voi hakea paketteja. Jätän väliin, etten suotta tuhlaisi veroeuroja ruokapaketteihin, jotka heitättänee pois mikäli niitä ei haeta?

Kuinka moni jättää lapselle kuuluvat paketit tilaamatta, kun niitä ei pysty hakemaan?

TeeSe Botnia on monen lähikuntien omistama laitos, johon siirrettiin koulujen ja sairaalan ruokahuoltoa, siivousta ja logistiikkapalveluja. TeeSen toiminnassa näkee ulkoistamisen huonot puolet. Työtä tekevän ammattitaitoisen lattiatason lisäksi sinne siirrettiin iso määrä entisiä kuntien virkaköystejä, joilla on byrokraattien asenne ja ammattitaito.

Valmiiksi yksityinen yritys toimisi toisin. Pakettien siirtäminen paikasta A paikkaan B odottamaan noutajaa ei nyt vaan ole mitenkään vaikeaa.

Siksi kysyisin TeeSen johdolta näin julkisesti, että mikä estää järjestämästä asioita niin, että verojen kautta teidät elättävä saisi hänen lapselleen kuuluvan ruokapaketin?

Onko syynä: A: Asiaa ei osata järjestää? B: Asiaa ei huvita järjestää? C: Asiaa ei haluta järjestää?

Ismo Takala

Vaasa

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje