Yleisöltä

Tekstarit

Rinteen vappusatanen sai uuden haastajan Saarikon lupaamasta joulusatasesta. Voisi muuten perustua hakemukseen niin ne saisivat, jotka tarvitsevat.

Ei Kivihakaan mennä pysäköimään vaan tilaa vievien kauppojen perässä, joista valtaosa ei keskustaan mahtuisikaan. Vaasan keskustasta löytyy pysäköintipaikka helposti ja myös ilmaisia paikkoja on paljon tarjolla. Liikkeiden määrä Vaasan keskustassa on moninkertainen Kivihakaan nähden ja ympäristö on monin verroin viihtyisämpi. Kumpaakin aluetta on hyvä kehittää omilla vahvuuksillaan. Toiset haluaa peltihalleja ja asfalttikenttiä, toiset jotain muuta.

Suuri kiitos Sinulle vastaan tulleen auton kuljettaja, joka Lapualla, vt 19, varoitit valoja välkyttämällä hirvestä sunnuntai-iltana noin klo 21. Estit hienolla toiminnallasi hirvikolaria tapahtumasta. Ehdin jarruttaa hyvissä ajoin. Vastaan tulleen mustan Dusterin kuski kiittää ja kumartaa.

Keskustan Saarikko aloitti vaalipuheet ylimääräisellä lapsilisällä. Parempi hyöty olisi kuukausitasolla parannus esimerkiksi 20 euroa. Raha ei menisi joulukuun hömppäostoksiin.

Saarikon juttu ylimääräisestä lapsilisästä on juurikin sama kun Rinne sdp lupasi eläkeläisille 100 euroa. Hölmöläisten puheita.

Kennet Kronman kirjoitti asiaa Vaasan keskustasta. Tarvitaan tarjontaa ja erikoisliikkeitä, jotka vetävät ihmisiä keskustaan. Kahviloita ja ravintoloita riittää ja eihän ihminen voi koko päivää vain syödä. Torilla istuskelun mahdollisuus ei tuo ostavia ihmisiä keskustaan. Parkkimaksut olisi hyvä saada ensimmäiseltä tunnilta maksuttomiksi, ja jos kadulla toimittaisiin näin, en koe, että se olisi epäreilua Toriparkkia kohtaan. Kyse on kilpailusta, eikä kilpailua saa rajoittaa. Ilmastokin voisi ehkä paremmin, kun auto parkkiin ja tarjonta on ympärilläsi kävelyetäisyydellä eikä tarvitse ajella edestakaisin. Verotulot kaupungille kasvaisivat, kun kauppa kävisi vilkkaammin ja huonon tarjonnan takia verkkoon asioimaan siirtyneet palaisivat kivijalkaan. Vaasan päättäjät pitää saada heräämään todellisuuteen, ja ymmärtämään, että pelkällä puistottamisella ei keskustaa saa elävöitettyä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Aloitetaan ilmastotalkoot siitä, että kielletään kaikki turha. Rallikisat, F1-kisat, moottorikelkat, mönkijät, vesiskootterit. Nämä ovat aivan turhia saastuttavia härpäkkeitä. Ehdotan että näille armoton haittavero näin aluksi.

Terveystutkijoiden olisi jo vakavasti ryhdyttävä arvioimaan, miten sähköpotkulautailijoiden fyysiseen kuntoon eli terveyteen harrastus tulee pitkällä aikavälillä vaikuttamaan. Varmaa lienee, että harrastus tulee jatkossa yhä vain lisääntymään. Olisi arvioitava miljoonien eurojen kustannukset terveysvaikutuksissa ja niihin on lisättävä myös lautailun onnettomuuskustannukset. Terveyttä edistävää polkupyöräilyä on tuettava jatkossa.

Brittannia varoittaa: ”Kuka vain voi saada apinarokon”. Olisikohan nyt aika tämän vt. ministeri Lindenin pitää joku tiedotustilaisuus tästä? - Mielestäni aivan täysin turhaa kauhun ja paniikin lietsontaa tuollaiset uutisotsikot. Kiurua äippälomalta odotellessa.

Turkin Erdogan on nyt hyvää pataa Putinin kanssa. Putin oikein kehuu kuinka Turkki saa kaasua halpaan hintaan sopimusten mukaan. Eli Turkki hyväksyy epäinhimilliset toimet Ukrainassa. Lisäpisteitä nälänhädän vähentäjänä Turkki kerää Ukrainan, Venäjän hyväksymien viljakuljetuksien valvonnasta. On päivän selvää ettei näitä ilmaiseksi anneta. Suomen Nato jäsenyyden vaikeuttaminen on yksi Putinin vaatimuksista.

Hieno artikkeli junaratojen korjauksista 6.8. Taas tuli uutta tietoa paljon.

Yrittäjien eläkeasiaan otetaan kantaa asiasta tietämättöminä. On hyvä toteuttaa uudistus oikein, ja niinkin voi käydä, että maksu nousee runsaasti. Ehkä se johtuu yrittäjän oman tulon liian pieneksi määrittelystä. Pienyrittäjäkin on aikanaan eläkeläinen ja toimeen on tultava, mutta ei verorahoilla. Jami Haavisto on ilmeisesti joka alan asiantuntija.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kun kirjoitat mielipiteen lehden sivuille, miksi pitää kehua itteensä ja tuoda julki titteli? Eikö riittäisi kannanotto ilman titteleitä?

Pahan päivän varat (I-P 6.8.2022) saadaan käyttöön vain ylivertaisen armottomalla (lue: kansalaisen kannalta kohtuullisella) ökyverotuksella, laillistetun korruption kitkemisellä ja rikollisen rahan

Suunnistuksen nauhoitetun lapsille tehdyn reitin vieminen vapaa-ajan käytössä olevan kiinteistön pihapiiriin hämmentää. Täytyy ymmärtää, että rehevöityneissä vanhoissa pihoissa voi olla muitakin vaaroja kuin kaivot. Täällä pihakaivo jäi merkityn reitin sisäpuolelle näkymättömiin, kansi oli kuitenkin kunnossa. Ei ole myöskään sopivaa käyttää lomakäytössä olevan talon pihapiiriä suunnistajien, eikä marjastajienkaan, autojen parkkipaikkana.

Energiakustannuksiin on osittainen helposti toteutettava ratkaisu: Poistetaan sähkövero vuoden 2023 loppuun saakka tai niin kauaksi aikaa, kun on tarvetta.

Kelan työttömyyspäiväraha myös vastuulliseksi. Kuukauden aikana on haettava 4 työpaikkaa tai raha loppuu. Olisi ehkä lopetettava nuorten miesten makaaminen ja pelaaminen kotona vällyissä ja hyysääminen, ja laittaa heidät vaikka pilkkomaan vanhuksille puita. Edessä on kova ja kallis talvi.

Luin lehdestä, että Tanskaan EU:n ulkopuolelta töihin tulevalla pitää olla sopimus vähintään 60 000 euron vuosituloista. Näin siis 2,8 prosentin työttömyysasteen maassa. Tanskalaisilla on järkiperäinen linja suhteessa maahanmuuttoon. Onneksi meillä kuitenkin kaikki on ilmaista - hoivasuomi. Tervetuloa kaikki! (Niin mikä se työttömyysaste onkaan?)

Tosi on, JymyJussit ja Kossu karkottavat normaalikuuloisen katsojan kotipeleistään mökällä ja metelillä, niillä ei pelitaitojakaan kohoteta, ”käsiä-käsiä”!

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vaasalaiset kitisevät turhaan siitä, ettei keskustassa ole ilmaista parkkitilaa, kun kolmesta parkkihallista kahdessa on tunnin ajan ilmainen pysäköinti. Taidetaan vain olla laiskoja, ja pysäköidä suoraan oven eteen.

Esa Hytti! I-P 5.8. Kyllä nyt kirjoitit asiaa. Minäkin torvelo olen aina ihmetellyt näitä ministerivaihdoksia. Tietävätkö ne niin hyvin asiansa, että voivat hoitaa pestin kuin pestin? Näihin sitten on kansalaisen tyytyminen. Kun eduskunta vaihtuu, ei minkäänlaista vastuuta siitä, mitä ovat tehneet. Suuret tilinauhat vain saavat elämänsä loppuun asti. Ei mitään vastuuta?

Nuorisosäätiön entinen johtohahmo Perttu Nousiainen pakoili puolitoista vuotta ja kiinni jäätyään tunnusti syyllisyytensä törkeisiin rikoksiin. Hyvä keskusta. Ei nosta luottamusta politiikkaan, eikä keskustaan.

Kyllä vahinkoja tulee, jos autoilija ei väistä suojatietä pyöräilevää. Nuoriso ei edes katso, kun syöksyy pyörällä suojatietä tien yli.

Mikä sota se sellainen on, että hyökkääjä saa raiskata, tappaa ja tuhota, mutta puolustaja ei saa ampua hyökkääjän maaperälle. Äkkiä puolustajalle isompia paukkuja että saa myös lähettää terveisiä myöskin hyökkääjämaan pääkaupunkiin.

Olen nainen, tasa-arvon puolustaja, mutta tehtävä, mihin nainen ei sovi on pappi. Siis pysykööt molemmat lestissään.

I-P:n 4.8. alakulman sitaatin mukaan Oskari olematon kirjoittaa IL:n kolumnissa, että me eläkeläiset tulemme ottamaan Putinin verirahoja vastaan saadessamme luvatun korotuksen eläkkeeseemme. Tämä olematon on niitä, jotka hyväksyvät yhden virheen, mutta toista virhettä ei samalta taholta enää hyväksytä. Taitettu indeksi oli se ensimmäinen virhe. Tämä toinen onkin verirahoja.

Hämmästyttävä uutinen, että SPR Avustuspiste Seinäjoen kaupungin järjestämissä tiloissa Koulukadulla loppuu kuun vaihteessa! Eihän ukrainalaisten avuntarve ole minnekään hävinnyt. Uusia tulijoita on ja talvikin on tulossa.

Törkeä kommentti ns. eliittikansalaisista. Takuukansaneläke 855 on noussut nyt 22 euroa. Tuosta menee vielä osa vuokraan, ja käteen jää noin 600 euroa. Siitä kun maksaa laskut ja ruokakulut, ja joku vielä kehtaa kadehtia.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje