Yleisöltä

Tekstarit

Täysin yhdyn JymyJussit–Vimpeli ottelun mökämusasta kirjoittaneeseen. Kyllä oli hermo kireellä, vaikka oli tarkoitus rentoutua seuraten kärkijoukkueen tasoista peliä. Kannattaisi jonkun seurahenkilön tarkistaa, mitä älämölöä kuuluttaja aikoo soittaa. Katsomossa laaja kirjo ihmisiä eikä vain murrosikäisiä.

Kyllähän sitä tekisi vaikka minkälaista energiaremppaa, jos vaan jostakin saisi sellaiseen raavittua rahat kasaan.

Jos on tulossa kova talvi, niin sähköautojen käyttöä pitää säännöstellä valtakunnallisesti. Vain sähköjunat ja raitiotievaunut sallitaan.

Supon päällikkö Antti Pelttari ehdottaa valeuutisten levittämistä vieraan vallan puolesta säädettäväksi rikokseksi. Onkohan tällaiseen asiaan mitään järkeä puuttua maailmassa, joka on täynnä ”valeuutisia”? Ihmisten täytyy joka asiassa kyseenalaistaa saamansa informaation oikeellisuus, ei sitä voi muille ulkoistaa. Tälle polulle lähdettäessä voi käydä niin, että menetetään demokratian tärkein asia eli sananvapaus.

Toivottavasti metsästettäisiin vain niin paljon, kun syödään. Raadot eivät ole mukava palkkio metsästysoikeudesta. Vanhuksia ei saisi pelotella ampumalla yöllä seinän takana. Kunpa joku vielä valvoisi, ettei huvin vuoksi räiskitä kaikkea liikkuvaa.

Olin Lapualla järjestettävällä jokiristeilyllä. Iso kiitos järjestäjälle mielenkiintoisesta opastuksesta risteilyn aikana, johon mahtui niin historiaa kuin nykyaikaakin. Joki ja Lapua näyttäytyi ihan erilaisena tästä perspektiivistä. Suosittelen!

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vimpelin Saarikentällä yritetään lyödä pesäpallo jokeen. Vaasassa suunnitellaan kenttää, jossa yritetään lyödä pesäpallo mereen. Eikö Seinäjoen aseman paikkeille voi laittaa selviä, isoja opasteita, mistä kaukoliikenteen bussit lähtevät? Olen lähiaikoina neuvonut kuutta hätääntynyttä ihmistä bussipysäkille. On se vaikea löytää. Mihin ihmeeseen nuo akkutehtaat hävisivät? Olivatko vain pilvilinnoja? Just näin. Suomella varaa paapoa joutilaita. Olishan se hölmöläisten hommaa vaivotella töihin kun rahaa tulee helpommalla konstilla ja jopa enemmän kuin töitä tehneellä eläkeläisellä. Miten käy vuodenvaihteessa eläkkeille ja palkansaajien palkoille inflaation saattelemina? Lipposen monia vuosia sitten junailema ”taitettu indeksi” eläkkeisiin on jo ehtinyt köyhdyttää eläkkeensaajia useilla prosenteilla palkansaajiin verrattuna. Mutta nyt tämä yllättävän korkea inflaatio on aiheuttamassa kuluttajahintaindeksin rajun nousun, mikä panee eläkkeensaajat toivomaan ”lottovoittoa”. Eli miten monta prosenttia eläkkeet nousevat?

On se vaan kiva homma tuo sota. Pääsee kaupanala sillä tekosyyllä nostamaan ihan kaiken hintaa. Vai miten on kauppaneuvokset ja vuorineuvokset? Kärjistinkö liikaa vai kerroinko kenties totuuden?

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje