Yleisöltä

Tekstarit

Jaa artikkeli

Kyllä on kuulaa touhua kun Laihian keskustan teille ei saada keskiviivoja maalatuksi. Kohta niitä ei tarvitakaan kun lumi tiet peittää?

Tulee miettineeksi, paljonko nykyisestä hoitajapulasta ja sairaalojen kaaoksesta on Millariikan ja kumppanien masinoimaa työtaistelua: hidastelua, saikkujen käyttöä ym. Ja myös median osaltaan lietsomaa hysteriaa?

Seison täydessä Liftissä. Bussi jarruttaa, pidän lujasti kiinni. Sitten bussi alkaa pomppia töyssyssä. Laitan jalat joustoasentoon. Fiilis on kuin köyhää vietäisiin Hitlerin härkävaunussa.

Mantila kirjoittaa 14.8. Kuka murhasi sammakon. Suomi on onneksemme oikeusvaltio. Oikeusvaltion vahvuus on siinä, että rikokset tutkitaan. Olisi tosi ikävää, jos rikoksia arvotettaisiin ohi lakien. Sammakko on rauhoitettu eläin, joten sen tappaminen on rikos. Erikoisen tästä tekee se, että tekijät suorittavat asepalvelusta. En ymmärrä sitä, että Mantila ihmettelee uutiskynnyksen ylittymistä kun Ukrainassa soditaan ja ruumiita tulee. Empatiaa riittää ukrainalaisille kuin myös sammakolle. Turha päätoimittajan on surra rahan menetystä mahdolliseen oikeudenkäyntiin eläinrikoksesta. Siinä rahaa käsitellään oikein, mutta kuinka paljon sitä kylvetään mitättömiin asioihin. Vitsailu ” vainajan eli sammakon läheisten kuulemisesta” ei ole hyvää journalismia.

Lintilän ehdotus sähköveron alennuksesta tekee VM:n mukaan loven budjettiin. Siis veroa kertyy sitä enemmän mitä korkeampi sähkön hinta on. Onko todella mahdollista, että budjetit on jo rakennettu tätä korkeampaa verotuloa vastaan. Aika ennustajia sitten ovat olleet. Eihän Suomessa voi mitään alentaa, toisin kuin naapurimaissa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Boomereita ohjeistava sähköpotkulautailija puhuu upeasta ’lajista’. Eli olemmeko me jalankulkijat jonkinlaisia keiloja, joita te lautailijat vauhdilla ohittelette ja kiertelette? Jospa siirtyisitte autojen sekaan!

Kaikkien kannattaisi lukea Alpo Rusin kirjoittama kirja Kremlin kortit. Se on silmiä avaava teos lähihistoriasta.

Peukkuja Tommi Mäelle! Tehdään, eikä meinata.

Lapsilisään tuloraja, ei hyvätuloiset sitä tarvitse. Tässä kohti voidaan säästää valtion rahaa ilman että kukaan kärsii.

Vaasassa ei hallita englannin aakkosia. W ei ole tupla-v vaan tupla-u. Wasa ääntyy uosa.

Jo on pokkaa väittää, että Vaasan Keskussairaalassa riittää parkkipaikat kun uusi H-talo valmistuu. Eiväthän ne riitä nytkään, kaikkihan sen tietävät. Ja jos ne vähätkin tulee maksullisiksi, otan lopputilin välittömästi.

On järkyttävää, miten tehokkaasti media vaikenee ihmisistä, jotka ovat tehneet suuria kaikkien suomalaisten hyväksi esim. tieteessä.

Ukrainassa Venäjä käyttää ydinvoimaloiden vahingoittamista sodan yhtenä aseena. Yksi asia meidän ydinvoimalakriitikkojen varoituksista toteutuu.

Kyllä raketit paukkuvat uudenvuoden aattona, kun Saarikon sataset tuhlataan humpuukiin. Muistakaa, että raketit ovat kiinalaisia ja samalla tuette Kiinan sotatoimia Aasiassa. Kivisaari, lapsilisät kuuluvat kaikille. Älä sekoita asioita. On kyse siitä ketä tuetaan. Nyt on kriisi, jonka loppua ei ole näkyvissä. Valtion rahat loppuvat, jos niitä käytetään vaalituloksen pönkittämiseen.

Hävetkää vaasalaiset ja ahneet omaiset kissataloasiassa. Myös kissojen omistajat voisivat huolehtia lemmikkinsä leikkautuksen ja sirutuksen.

Voisiko SPR kertoa lehdissä kunnolla, tarvitaanko ukrainalaisille vielä tavaraa, mitä, missä ja milloin. Tiedotus on ollut nollaa.

Poliisit valittavat työmäärää ja rahapulaa, mutta on aikaa ja rahaa tutkia sammakon tappamista. Nyt voidaan pienentää poliisien budjettia ensi vuodelle.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Melkoinen provoviesti, ettei nainen sopisi papiksi. Olisi jännä tietää perustelut.

Äitiyspäivärahat saisivat olla samat kaikille, eikä vain tulotason mukaan laskettuna. Esimerkiksi työttömät saavat perusäitiysrahaa. Vauvat ovat ihania ja äidit yhtä arvokkaita ja tasa-arvoisia toisiinsa nähden, kulut ovat kuitenkin pienituloisillakin samat. Äidit tuntisivat itsensä tärkeiksi ja raskauden aikainen masennuskin helpottaisi.

Jukka Mäkynen, loistava kirjoitus yrittämisestä, kokoomukselle oppia.

Suomalaisten esimiesten ja johtajien taso on viime aikoina herättänyt vakavaa huolta. Toivottavasti myös kouluttajissa.

Hoitajia saadaan heti lisää, kun maksetaan kunnon palkkaa ja lopetetaan vaatimus ottaa rokotus (pakkorokotus).

Mitä valehtelua tulikaan tuulivoimasta ja paljon. Metsästys loppuu ja kaikki hirvet muuttavat pois. Kokemusta on. Tuulivoima on olematonta, eikä sitä kannata pystyttää. Metsän eläimet kuolevat myrkkyihin, eikä kenelläkään ole vaaraa purkaa laitosta kymmenen vuoden kuluttua.

Kansainvälistämistä pidetään keinona Suomen alueiden kehittämiseen. Toivottavasti sitä arvioidaan myös kantaväestön elämänlaadun kohenemisen näkökulmasta. Vieraskielisyyden lisäys (muu kuin suomi, ruotsi, saame) sinänsä ei saa olla tässä primääri arvo. Etelä-Pohjanmaan vieraskielisyyden Suomen alhaisin suhteellinen osuus (2,6 pros.) ei ole mikään häpeätahra. Pääkaupunkiseutu sen sijaan saa kantaa vastuun kotouttamisen pahasta epäonnistumisesta.

Älytöntä, että vasta jälkikäteen huomataan, että liikkeitä halutaan myös Vaasan keskustaan. Itse olen aina tykännyt kävellä keskustassa, saa shoppailua ja liikuntaa samalla. Mutta pelkät kahvilat eivät riitä. Nekin menestyvät vain jos on muita kauppoja lähellä. Jos väitteet pitävät paikkansa, että Fortum seisottaa Meriporin jättihiilivoimalaa vain siksi, että sähkön hinta pysyy korkealla, niin äkkiä Fortumin hallitus vaihtoon. Siinä firmassa alkaa olla sen verran sakkaa että ei aivan pelkät selittelyt riitä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vähemmän urbaanin legendan mukaan keskustan ilmainen pysäköinti ratkaisee kaikki ongelmat. Vaikka sitä miten monta kertaa toistaa ja kovasti uskoo, niin vähemmän urbaaniksi legendaksi taitaa jäädä. Huonon saavutettavuuden markkinointi tuskin liiketoimintaa edistää.

Olisipa hyvä, jos yksityinen terveydenhuolto osaisi ja haluaisi tehdä bisnestä. Ihmiset kantaisivat teille rahaa, jos antaisitte palveluja, joita toivotaan. Kysyisitte edes!

Kokoomus esitti tv:ssä, että vähemmilläkin hoitajilla pärjättäisiin vanhushoidossa, jos ”hyödynnettäisiin enemmän digitalisaatiota.” Ei tunnu olevan käsitystä siitä, kuinka vaikeahoitoisia vanhukset nykyään ovat. Ei auta robotin tervehdys aamuisin: Hei Irma, miten menee? Vanhus pitäisi pestä, vaihtaa vaipat, lääkitä, syöttää ja joskus jopa käyttää ulkona, jos pystyy siellä käymään.

Onko ihme, että hakijoiden määrä hoitoalalle on laskenut. Tehy ja Super valtaahakevine vasalleineen ovat tehneet kaikkensa toitottaessaan, ettei hoitoalaa huonompaa työtä ole. Taannoin eräs kokenut sairaanhoitaja ihmetteli, eikö työstään saa enää tykätä.

Kotimaiset mansikat olivat tänä vuonna niin kalliita, että minulta jäi ainakin ostamatta. Mädäntykööt kauppoihin noilla kiskurihinnoilla.

Ennen kuin valittaa rallin päästöistä, kannattaa googlata asiaa esimerkiksi hakusanoilla ”Suomen MM-ralli kompensoi hiilijalanjälkeä puiden istutuksilla”. Lisäksi Ralli1-autot kulkevat ilmakehän hiilidioksidista siepatulla polttoaineella, joka on täysin päästötöntä. Lisätehoa autot saavat sähköstä, akkupaketin avustuksella. Elokapinalliset voisivatkin yhtä hyvin vastustaa kaikenlaisen kulttuurin perässä ajamista, eikä pelkästään moottoriurheilun.

Olen miettinyt, miten lemmikit saataisiin kasvissyöjiksi. Suomessa on noin miljoona koiraa syömässä lihaa, ja jos ruoka loppuu ja kallistuu, jaetaanko ruoka perheenjäsenille niin, että koirat ensin ja sitten lapset? Ei ole oikein ilmastoystävällistä lemmikkien ruokinta. Joutuuko moni monen koiran omistaja sossun luukulle? Meillä kovasti syyllistetään ihmisiä lihan syönnistä, vaikka kuulemma koirat syövät puolet enemmän lihaa kun ihminen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje