Yleisöltä

TEKSTATEN

Jaa artikkeli

Minäpäs alan käyttää julkisia liikennevälineitä oman auton sijaan. Ai niin, ei täällä kuljekaan julkisia.

Eikös politiikkaan pyrkivien tule sietää hieman normikansaa enemmän kehuja. ”Minä pidän sinusta” ja samalla haukkuja ”Saatteko te päätöksillänne mitään hyvää kaupungillemme aikaan” -tyyliin. Olisiko aika miettiä ja keskustella ihan oikeasti kaupunkilaisia koskevista asioista ja jättää tämä jonninjoutava vauhkoaminen vähemmälle kuka tykkää ja kuka mitenkin halaa illanvietoissa?

Niinkin viisas mies kuin Markus Leikola ei ole hiffannu sellasta asiaa, että Putin Pieni haluaa Itämeren rannat Tornioon asti, olkoon siinä välissä minkä nimisiä maita tahansa!

Yhden yön miete: Venäjä kiittää, kun Suomi liittyy Natoon. Se on turvassa Jäämereltä Välimerelle, kun Nato suojaa sitä lännen hyökkäyksiltä. Mietelauseen kunniaksi tasattiin vaimon kanssa yksi rapea tippaleipä.

Oikea jättöpäivä Suomen ja Ruotsin Nato-hakemukselle olisi 9.5. Se olisi hieno lahja itänaapurin juhlaan.

Ei Suomessa hoitoalalla ole mitään laiskasairauslomamahdollisuutta. Jos olet ollut 10 päivää sairaana omailmoituksella tai lääkärintodistuksella, pääset/joudut pomon ja pomonpomon puhutteluun, jota varhaisen tuen malliksikin kutsutaan. Tuo 10 päivää täyttyy helposti, kun vuoden aikana sairastat ne pari flunssaa ja vatsataudin, jotka hoitamiltasi potilailta olet saanut.

Lavrov varmaankin tietää kuka aloitti kolmannen maailmansodan tunkeutumalla itsenäisen maan alueelle.

Pohjanmaan hyvinvointialue sairaalalaskussa ilmoittaa: maksukaton seuranta asiakkaan vastuulla ja maksun alent. koskee vain pitkäaik.hoidon maksuja. Virkamiehet ja K. Berg ja M. Mäkynen, SDP: Onko tarkoitus, että vanhuksilta ja sairailta, jotka ei kykene huolehtimaan asioistaan, pannaan alueen maksajiksi. Kuinka kehtaatte, mutta kyllähän poliitikot kehtaa.

Älkää vaan syökö paljoa voita ja lihaa. Joudutte elää kituuttamaan maan päällä yli 100 vuotta, jopa yli 110. Parempi vaan syödä vaihtoesteröinnillä kovetettua synteettistä margariinia. Siitä saa nälän tunnetta lisääviä emulgointiaineita ja palmuöljyn puhdistuksessa syntyneitä partikkeleita, joille EU:n ruokaturvallisuusvirasto antoi 2017 tiukat saantirajat ja imetysikäisille nollatoleranssin.

Etelä-Pohjanmaan maakuntahallinnolle on hyvin tärkeätä edistää mahdollisimman pikaisesti toisen raiteen saamista Seinäjoki–Tampereen 159 kilometrin välille. Ilmastostrateginen todellisuus on junaliikenteen kehittämisen puolella. Tänään junat saattavat joutua jopa kahdesti ko. välillä pysähtymään ohitustilanteen johdosta. Liikennöinti lisääntyy tulevaisuudessa. Kun päästään yli 200 km/tunnissa nopeuteen, taittuu ko. matka paljon alle tunnissa.

Tonni hoitajille! Verot vie siitä 40 prosenttiä, loppu menee kulutukseen ja niissä on moninkertainen alv.

Koska kansanäänestys järjestetään?

Sinulle koiraverosta jauhava, itsekin aikoinaan koiraveroa maksaneena totean, että se oli niin törkeää rahastusta kaupungin puolelta, rahalle ei saatu mitään vastinetta.. Ja siitä luovuttiin sen takia, että rahan saamiseksi kaupungille tuli kustannukset kalliimmaksi kuin tuotot eli lopeta tuo asiasta jauhaminen ja anna palstatilaa tärkeämmille asioille vaikka esim. koiranp:n siivoomiselle.

Vielä kun saisi taloyhtiön parvekkeet savuttomaksi ja hajuttomaksi, oma kannellinen tuhkakuppi mukaan ulos takarajalle, niin ollaan oikeilla jäljillä savuttomuudessa.

Olipa hyvä, kun Erkki Tuomioja korjasi virheellistä tietoa! Ihmettelen, että pohjalaiset voivatkin sortua moiseen ilkeyteen ja pahansuopuuteen. Terv. nimim. En ole koskaan demareita äänestänyt.

Koiravero kyllä, jos koirat saavat siitä myös palvelua, sos.palvelut, ilmaiset koulutukset, kunnan ilmaiset eläinlääkäri/terveyspalvelut, roskiksia kadunvarsille. Omat verotuloni kaupungille kattaa kovasti koirani pissut nurmialueille. Kakat kerään ja muut kulut maksan ihan omalta tililtäni.

Haloo, ootko ajatellu kun on ikäihmisiä, yksinäisiä, pärjäävät yksin, heillä koira ainut ystävä, eläke noin 800 e kuussa, maksat siitä menot. Voi voi vielä koiravero 400 e, naurettavaa ihan. Itsellä ei oo koiria, mut jos vero, niin korkeintaan 50 e tai ei mitään. Tai verotus tulojen mukaan.

Erkki Tuomioja vaatii tässä lehdessä anteeksipyyntöä henkilöltä, joka on rohjennut arvostella hänen toilailujaan. Missä ihmeen kuplassa Erkki oikein elää?

Viivi ja Wagner, älkää vain lopettako. Todella hauskaa huumoria, jota ei onneksi ole pakko lukea. Lisäksi, kyllä kortti on aina kortti, toisin kuin tekstiviestillä onnittelu.

En voi olla ihmettelemättä, soten hallinnon ihmisille maksetaan kovat palkkiot, mutta niille varsinaisille suorittajille (hoitajille), ei sitten löydy rahaa palkankorotuksiin. Mutta suuri himmeli pystyttiin perustamaan. Pitäisikö soten maaliinmenosta vielä kiittää?

Putin puolustaa sotaansa mm. sillä, että Venäjä mukamas halutaan jakaa kahtia. Voisiko joku kysyä miten se näkyy, että näin haluttaisiin ja kuka niin haluaa? Kyllä on harhainen ukko.

Monet 50 ja 60 välillä olevat ovat nuorekkaita kunnostaan huolta pitäviä, perhe kasvatettu, vastuuntuntoisia, mutta työnantajat katsovat liian vanha? Miksi?

Löytyipä Suomestakin oma separatisti-alue, jonka Putlerin pitäisi pelastaa erikoisoperaatiolla uhkaavalta valtakansalta. Alueellahan on jo nyt Venäjän ylläpitämä turvallisuushallinto. Ahvenanmaahan ei halua junttisuomalaisia etukäteen apuun, joten avunpyyntöä vaan Putlerille tai ehkä sitä ei edes tarvita.

Voi voi oolantilaiset ja vielä kerran voi! Venäjällä on jo kauan sitten neukkuaikana ollut tarkat suunnitelmat miten Itämeri otetaan haltuun ja ensin miehitetään Ahvenanmaa. Airiston syväsatamatukikohta on tärkeä laivojen ja sukellusveneiden etappi. Stackars Åländer.

Miettikää vähän, ei Harkimo ole ainoa, joka Venäjälle jotain on myynyt jatkuvasti. Koku myy vielä omaa kotimaata ja osakkeita, niidenkin nimet lehteen olisi oikeudenmukaista.

Hölmöläisten hommaa on ehdottaa lisäveroja (mm koiravero). Kas kun eivät ehdota kissoja, marsuja ja kultakalojakin verolle pantavaksi. Järkevämpää olisi miettiä miten veroja voisi laskea. Suomi on nyt jo yliverotettu joka suhteessa.

Ehdottomasti lapsivero palautettava, vaikka kaikilla kaupunginvaltuutetuilla olisi lapsi / lapsia. Tässä asiassa ei saa ajatella omaa vaan kaupungin etua. Vero täytyy olla vähintäänkin 400 euroa lapselta. Kaupungin ei ole varaa menettää monen sadantuhannen verotuloja.

Kaikki hypettää sijoittamisesta ja rahastosäästämisestä. Minäkin lähdin tähän vuosi sitten ja mietin nyt miksi?

Naton täysjäsenenä Suomen ainoa vaihtoehto on toimia aktivoivana ja osallistavana voimana kohti vastakkainasettelun, ydinaseiden ja sotilasliittojen poistamista maailmasta. Se tarkoittaa sotien lopettamista, rikkaiden verottamista ja avoimen demokratian toteuttamista.

Hei, nyt saa taas ajaa jo 100 km/h!

Sota Ukrainassa on laajenemassa. Putinin puheet käyvät yhä vaarallisemmiksi. Natoa odotellessa tulee pitkä kylmä kausi. Tiistaina alkaa lakko, joka lamauttaa Suomen. Opposition mielestä hallitus tekee kaiken väärin. Koiranp---aa on jalkakäytävällä ja aina joku pysäköi vinoon. Olisiko vielä jotain, jolla voisi kansan kevättä masentaa.

Hoitajien palkkakiistan ratkaisu: Ilmainen koulutus soveltuviksi testatuille opiskelijoille. Ei ’ikälisiä’ vaan sama palkka alusta saakka. Tuorein tieto alasta juuri opiskelleilla. Kertakorotus euroissa kaikille eikä prosenteilla joissa paremmat palkat nettoaa! Nuoren valmistuneen elämä perheen perustamisineen, kodin hommaamisineen, opintolainan maksuineen ym. nyt ymmärrettävästi liikaa voimia ja jaksamista vaativaa. Vaikka se raha ei aina aikaa korvaa, helpottaa kuitenkin ja tunne arvostuksesta tuo voimia.

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje