Yleisöltä

TEKSTATEN

Jaa artikkeli

Mielestäni on hienoa, että perinteistä pidetään kiinni, kuten hautajaisetiketistä. En ymmärrä kirjoittajaa, joka arvosteli alkuperäistä kirjoittajaa. Itse eron läpi käyneenä ihmettelin ajatusta, että ” ei rakkaus mihinkään katoa, se vaan muuttaa muotoaan.” Siis jos näin olisi, miksi olisi erottu?

Kiitos Markku Muurimäki 29.4. Samaa mieltä Vaasassa. ”Nöyrrymmekö edelleen Raamatun sanan alle vai luisummeko yhä liberaalimpaan suuntaan?” Parempi olisi ottaa vakavasti Jumalan ohjeet luoduilleen. Sotaveteraanin tytär.

Olimme 30.4. Vaasan Kaupunginteatterissa katsomassa päivänäytöksenä musikaalin Katri Helenasta. Oli todella hyvä. Täys kymppi esiintyjille. Mutta eikö teatterissa todellakaan ole puhelimen käyttö kielletty esityksen aikana, ilmeisesti ei koska vieressämme naishenkilö räpläsi puhelinta koko esityksen ajan ja välillä kuvasi esiintyjiä. Todella häiritsevää touhua.

Vai on ollut pelkästään kissejä ikävä, kyllä perhe toki tärkeämpi kuin kissat. Lapsia aina on ikävä, kun pitää olla paljon pois kotoa.

Voi jospa näkis vielä sen päivän, että Ylistaron kirkon alttariseinän evankelistat tulevat näkyviin. Olen sen ajan rippilapsi ja ne ovat upeita. Sitten meillä olis komia kirkko.

Missä vika, laskussa on päiväys 15. pvä, lasku saapuu 27. pvä, eräpäivä 30. pvä kuukautta, onko uusi käytäntö. En ole lukenut lainmuutosta.

On vastuutonta tuhlata rahaa Suupohjan rataan muutaman puujunan takia. Onko edes tutkittu mahdollisuutta käyttää Haukinevan lastauslaattaa, joka olisi pääradan varrella. Kuinka paljon kuljetusmatkat lyhensi osalla ja osalla pitenisi. Keski-Suomeen menevät tavarajunat käyttävät jo nyt päärataa Haapamäen radan huonon kunnon johdosta. Haukinevan eduksi voisi vielä laskea mahdollisuuden käyttää sähköjunaa saastuttavan dieseljunan edestä.

Jos Vaasan kaupunginorkesterin vappukonsertti vielä järjestetään ennen aikojaan ja ilman mitään ”vappumeininkiä”, minä lähen vapuksi Helsinkiin.

Hanhikivi 1 -ydinvoimalan laitossopimus Rosatomin kanssa irtisanottiin. Fennovoiman hallituksen pj. Esa Härmälän mukaan Putinin hyökkäyssota ei ollut syynä päätökseen. Voi voi tätä suomettumisen liturgiaa...

Mitenkä saisi narsistiset itsekkäät tajuamaan että he ovat myös väärässä eivätkä omasta mielestään aina oikeassa, kysyn vain.

En ymmärrä Postin kulkureittejä? Olen saanut pienen ajan sisällä kolme korttia. Kaikissa on Helsinki-leima, vaikka ne oli lähetetty Mustasaaressa, Vaasasta ja Seinäjoelta. Tiedän takuuvarmasti, ettei yksikään lähettäjä ole ollut Helsingissä lähetysaikaan! Mitähän säästöä syntyy näistä edestakaisista kuljetuksista?

Joka viikko saa todistaa vaaratilanteita Palosaaren Putusillalla, kun mopoilijat ajavat kaasu pohjassa ja puikkelehtivat kävelijöiden, pikkulasten välistä. Kiire on eikä mitään tilannetajua. Pitääkö tapahtua jotain ikävää ennen kuin mopoilijat siirretään ajotielle? Sillan varrella on päiväkoti ja kaksi leikkipuistoa joissa suuret määrät lapsia ja lapsiperheitä.

Ilmeisesti kirjoittaja, joka paheksui hautajaisetikettiä, on nuori. Mielestäni etikettisäännöt erilaisiin juhliin ovat tärkeitä ja juhlan luonnetta kunnioittavia. Mutta minä taidan ollakin vanha kukkahattutäti vuosimallia 1963 omine ajatuksineen.

Puolueet valitsevat omat ministerit vaalikaudelle isopalkkaiseen virkaan. Miksi keskusta ja vihreät aina kierrättävät salkkujansa? Onko se ministerin palkan takia, kansanedustajan palkkahan on paljon pienempi. Tuntuu huijaukselta. Kyllä ministeriksi valitun pitää pystyä 4 v. olemaan ministerinä ja jos ei pysty, niin silloin ei valita samaan virkaan toista, jos ei hallitus kaadu.

Saako naapuri kaataa tontiltani puun, kun se kuulemma estää aurinkopaneelien asennuksen hänen autotallinsa katolle, tonttini on lisäksi toisella puolen katua kuin hänen, joten onko tämä uutta vihreää ajattelua, jota en ymmärrä?

Ympyrä sulkeutuu. Kauhavan lentokenttäalue varuskuntarakennuksineen näyttää tulevan uudestaan siihen käyttöön, missä se oli 80 kunnian vuotta. Onko silloinen hallitus ja puolustusministeri jotenkin vastuussa päätöksestä, joka jo silloin oli käsittämätön? Kuka ottaa ”kunnian”? Onneksi alue on pääosin entisellään, joten käyttöön ottaminen lienee kohtuullisten kustannusten takana. Haahuilu tahtoo maksaa.

Kiitos Markku Muurimäelle kirjoituksesta (I-P 29.4.) sateenkaarimessu-asiasta. Olen samaa mieltä kanssasi. Ihmettelen miksi tuollaista messua tarvitsee erikseen järjestää, koska saavathan he tulla normaaliin messuun. Tämä ei ole Raamattuun perustuva asia.

Rosatomin tilalle Areva. Sillä on kokemusta erittäin pitkäaikaisesta voimalarakentamisesta Suomessa!

Voiskohan tuon nuuskanmyynnin sallia Suomessa? Nyt sitä tuodaan laittomasti Ruotsista. Valtio saisi niistä verot. Poliisin ja tullin ei tarvitsisi jälestää näitä rikollisia, jäisi sekin työaika muuhun.

Ollaan me kummallinen maa. Meillä on varaa ”lahjoittaa” hyvää rahaa 250 miljoonaa Afrikan ilmastohankkeisiin. Ahkerien hoitajien palkkoihin ei kuulemma ole varaa! Huh huh.

Olisi ”komiaa” saada 2 keskenään kisailevaa, positiivisella tavalla kilpailevaa 100.000 asukkaan kaupunkia näille kulmille. Sehän onnistuisi siten, että Mustasaari viimein suostuisi liitokseen. Jo yhteistä historiaa Seinäjoen (ent. Östermyra) kanssa omannut Ilmajoki voisi viimein lopettaa turhahkon vastaan hankaamisensa ja itse ehdottaa liitosta. Mukaan haluttaisiin mieluusti myös Isokyrö ja Kuortane. Helsingin horisontistakin asia huomioitaisiin.

Näiden Ukrainan sodan jalkoihin jää se, että Kiina samoin uhittelee Taiwanille ja Hongkongille, jos ette suostu meidän ehtoihin.

Ensin käytöstapoja opetetaan, sitten niitä vaaditaan. Emme tarvitse lisää mielialalääkitystä Suomeen, sitä on jo riittävästi. Tarvitaan enemmän kasvatusta ja kuria, terveellä maalaisjärjellä. Jos ihmisten annetaan käyttäytyä kuin pellossa, he myös käyttäytyvät kuin pellossa. Kuten nuori äiti kerran lehtihaastattelussa totesi; ”Meidät kaikki pitäisi laittaa mummon käytöskouluun.”

Nyt kun Elisan tekonurmi uusitaan, niin ehdottomasti pesäpallokentän rajat sinne samaan aikaan. Tasapuolisuuden nimissä.

Ettehän tänä kesänä laita pihoihinne suihkulähteitä lorisemaan ja tuulikelloja kilisemään?

Ilta-Sanomissa oli 3.5. mielenkiintoinen tilasto Suomessa avoinna olevista työpaikoista paikkakunnittain. Esim. Vaasassa avoinna 3 200 työpaikkaa ja Isossakyrössäkin 165 jne... Mitä ihmeen paikkoja nämä, kun ei tekijöitä löydy? Tuon tilaston perusteella maassa ei pitäisi olla satoja tuhansia työttömiä.

Mielestäni taloyhtiössä asiattomasti käyttäytyville pitää olla samat säännöt kaikille, aina pitää muistaa, onkohan minussa tai meissä jotain vikaa vai ollaanko loukattu ehkä sanoin?

Fennovoiman tapaus osoittaa, että meillä on kaikilla tasoilla ja alueilla ns. hyödyllisiä idiootteja. Me Seinäjoen Energian asiakkaat joudumme maksamaan yhtiömme seikkailut tulevina vuosina hinnan korotuksina.

Koiran omistajana maksan jo niin paljon välillisiä veroja, että ei kannata kadehtia. Ruuassa, rokotuksissa, madotuksissa, taluttimissa ja lääkäripalveluissa. 100 koiraveroa maksaa jo periä saman verran. Ota sinäkin lemmikki itsellesi, niin voit paremmin, se on ihan fakta asia. Valtaosa koiran omistajissa on vastuullista porukkaa. Pitää koirasta huolta ja kerää koiransa jätökset. Vastuuttomille voi tavatessa ojentaa kohteliaasti kakkapussin, jos hänellä ei sitä omasta takaa ole.

Venäjä leimaa mediassaan Zelenskyä ja Mannerheimiä Hitler-leimasimella. Pitäähän sille ”voitonpäivälle” jotakin sanomaa saada aikaan 144-miljoonaiselle kansalle jaettavaksi, jos voita leivänpäälle ei riitä.

Onko lehtipuhaltimet tulleet jäädäkseen Vaasan kaupungissa? Vuodesta toiseen esim. Varisselänkadun ja Tehtaankadun risteyksissä hiekat hoidetaan puhaltamalla. Hohhoijaa. Ne pyykit ja ikkunat.

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje