Yleisöltä

TEKSTATEN

Jaa artikkeli

Aikanaan Aarne Saarinen pettyi Neuvostoliittoon 25:n matkan jälkeen kun oli päässyt kurkkaamaan kulissien taakse. Eero Heinäluoma eli vielä pari vuotta sitten Venäjän lumoissa puolustaessaan kaasuputkea jota Merkelkin kannatti.

Ilkka-Pohjalaisen kannessa on 3.5. kuva muslimien id al-fitr -juhlasta. Artikkelissa ei kerrota, että islamin syntysijalla ja juhlinnan pääpaikassa Saudi-Arabiassa kristinuskon julkinen harjoittaminen on kielletty. Saudi-Arabiassa ei ole yhtään kirkkoa. Siellä kristityt eivät voi juhlia joulua tai pääsiäistä, eivätkä kokoontua rukoilemaan urheilukeskukseen. Kristinuskoon kääntynyt saudi tuomitaan kuolemaan. Nämäkin olisi hyvä ottaa esille, kun keskustellaan islamista.

Miten suhtautua ”naapuriin”, joka uhkailee ja kiristää? Tällainen ”naapuri” on itämaan juonikas ”ruhtinas”!

Yksityishammaslääkärit ovat löytäneet hampaan juuresta kultakaivoksen.

Ilmeisesti Sportin kausikortin omaavat maksavat jälleen täyden hinnan kuten kaksi edellistä kauttakin. Kukaan ei avaudu. Onko toimisto tyhjä?

No, olipa eräältäkin kirjoitus, joka ei tykännyt aiemmin kirjoittaneen asiallista ihmettelyä hautajaisetiketin ”rikkomisesta”. Mikäli meillä ei olisi tiettyjä etikettisääntöjä erilaisiin juhliin, niin mielestäni juhlat eivät olisi enää juhlia, vaan joitakin kemuja. Vanhempani opettivat minulle aikoinaan käyttäytymis- ja etikettisäännöt ja niillä olen pärjännyt hyvin ja niitä jälkipolvelleni myös opettanut.

Jos ex-puoliso vie vainajan arkulle punaisista ruusuista kootun kukkavihon, niin mielestäni kyse ei ole mistään muusta kuin huomionhakuisesta näyttämisestä, oli välit mitkä tahansa!

Olen monesti kuullut lauseen, että ikinä en anna anteeksi sille ihmiselle tai sitä asiaa, kun blaah, blaah.... Sitten kuulin henkilöä, joka oli menettänyt läheisensä henkirikoksen kautta. Ja tämä henkilö totesi muutama vuosi traagisen tapahtuman jälkeen, että ei hyväksy tekoa, mutta jos ei antaisi anteeksi, katkeroituisi ikäväksi ihmiseksi, eikä pääsisi elämässään eteenpäin. Mitä viisautta!

Eikö työsuojelukommision voi lopettaa, koska mitään valvontaa ei ainakaan Vaasassa ole. Nostetaan korkeuksiin tavaraa ja ihmiset kävelevät alta. Ei turvaliivejä, ei kypäriä, ei aitauksia. Eli ei kenenkään tarvitse enää käyttää ja noudattaa mitään ohjeita. Miksi jonkin tahon pitää noudattaa kalliita ohjeita kun ohjeita ei vaadita kaikilta. Härskiä. Näin Vaasan kaupungissa.

Jos et 100 km rajoitusalueella uskalla sataa ajaa, niin on parempi siirtyä käyttämään julkista liikennettä / taksia! Tai sitten vain pysyä kotona!

Voisko joku perunanviljelijä kertoa miksi perunat jo ennen joulua alkaa olla ihan mustissa kohjuissa, joita saa kaivaa uuteen satoon asti, ettei jäljelle kuin reikänen möykky, täytyy siirtyä riisiin.

Jokainen tietää olevansa turvassa. Ukrainan sota herättää naisille paljon kysymyksiä. Nyt otamme oppia sieltä ja pakkaamme reppuja sekä suunnittelemme reittejä. Kai näin pitääkin tehdä?

Raamattua voi lukea, tutkia ja ymmärtää oman mielensä mukaan. Ja muuttaa tekstit itselleen sopiviksi. Mutta valitettavasti totuus tulee ilmi myöhemmin.

Ainakin Seinäjoella tuntuu pyöräilijällä olevan etuoikeus ylittää vain jalankulkijalle merkityn suojatien etuoikeudella autoilijaan nähden. Näitä ylityspaikkoja on kaupungissamme lukuisia. Mm. kaupungintalon kohdalta Kirkkokadun ylitys. Olisi tosi tarpeellista saada poliisilta palautetta, ei tarvitsisi montaa sanaa, sen selventämiseen.

Haluamme takaisin edes puistomaiset hautausmaat, kun mitään hengellistäkään seurakunnat eivät enää tarjoa.

Miksi sateenkaariväki haluaa oman messun? Se joka itsensä ylentää, hänet alennetaan. Se joka itsensä alentaa, hänet ylennetään.

Koska on kirkon ovella kysytty, mikä olet mielipiteiltäs tai tuntemuksiltas. Tarve Sanan kuulon pääsemiseen ja ehtoollispöytään polvistumiseen on jokaisen kristityn oikeus.

Muistetaan vegaanit, jotta ruis- ja monet muut puurot on kasvisruokaa. pala lanttua, lohko kaalinkerästä tuoreudeksi. Syyskesällä sitten joukoittain metsään keräämään lisuketta puuron päälle ja sieniä perunan höysteeksi.

Miksi eduskunta kehotti vasemmistoliiton kansanedustaja Sulman Said Ahmedia käyttämään taksia joukkoliikenteen sijasta? Eikö pääkaupunkiseudulla pitäisi ympäristöasioiden vuosi ensisijaisesti käyttää joukkoliikennettä?

Marinin hallitus korotti sähköautojen ajoneuvoveron 2,2-kertaiseksi vuoden 2023 alusta.

Seinäjoen kokonaisoppilasmäärästä vegaaniruoan tarvitsijoita oli 0,53 %. Tottahan näin suurelle joukolle pitää omat vegaanipäivät järjestää!

Olen puhelimessa tapahtuvassa asiakaspalvelussa asioinut muutamankin elämäänsä kyllästyneen keski-ikäisen naisen kanssa. Nuorilla on yleensä hyvä asenne. Kun puhutaan yli 50-vuotiaiden vaikeudesta työllistyä, pitäisikö välillä puhua myös henkilöiden omasta asenteesta? Että asioiko heidän kanssaan mielellään, vai maksaako mieluummin, ettei tarvitse olla tekemisissä? Asioilla on puolensa.

Rottia vilisee Joupissa. Komposteja on jos jonkinlaisia ja lintuja ruokitaan maahan.

Suurin osa suomalaisista on hyväpalkkaisia, mutta jotkut ovat saamassa vähemmän. Sairaanhoitajille kuuluu palkankorotus. Ala on tärkeä.

Kulttuuriministeri Antti Kurvinen muuttui lennosta maatalousministeriksi. Miltei ensi töikseen hän oikoi ruuantuotantoketjun kurveja ja teki esityksen ketjun oikeuden mukaistamiseksi eli alkutuottajan osuutta korostaen. Se oli oikea kulttuuriteko. Työ kulttuuriministerinä näköjään sivisti miestä.

Yle: ”Tehyn masinoima kampanja vaaratilanteista potilaiden hoidossa vaarantaa potilasturvallisuuden.” Siis mitä? Kuka on masinoinut ja mitä? On olemassa lakisääteinen velvollisuus ilmoittaa vaaratilanteista! Eikö niistä olla huolissaan?

Nyt taisi mennä nimimerkillä Kasvurauhaa lapsillemme puurot ja vellit sekaisin. Ei ketään olla sateenkaarimessussa yms. ”käännyttämässä” homoksi tms., vaan hyväksymässä kaikki sellaisena kuin ovat. Isäsihän sinusta yritti haluamaansa poikaa ja sait siitä traumoja, en tiedä miten tämä asiasi tähän liittyy. Joka tapauksessa tsemppiä sinulle ja hyvä kun olet saanut elämäsi järjestykseen.

Tehkää töitä, että saatte torikauppiaita torille. Luokaa edellytykset sille, leikkikenttä torille on kuin postin lumenluonti, pääasia unohtuu. Mutta pitää kumarrella juoksupojan joka suuntaan kaupungin herroille ja RKP:lle, ettei muuta ehdi tehdä...

Luinko oikein, että puolueet ovat keksineet vielä uuden puoluetuen maakuntavaltuustolle sotessa. Oli varmaan pilajuttu, jos ei, niin ei voi sanoa muuta kuin törkeätä. Kuka tai mitkä tällaisen pystyvät päättämään. Ei ropoakaan ainakaan minun veroistani.

Sateenkaari-ihmisille oma

jumalanpalvelus. Miksi ihmeessä, emmekö me kaikki ole samanarvoisia, miksi pitää erotella. Kirkkoon saavat mennä kaikki suuntauksista riippumatta. Pitäisikö tasa-arvon vuoksi sitten alkaa mainostamaan, että jumalanpalvelus tavallisille ihmisille, tai heteroille. Aivan ihmeellistä luokittelua, miksi pitäisi nostaa joku ryhmä toisen edelle. Ei ymmärrä.

Suomalaista demokratiaa kehutaan mutta onko siihen aihetta? Pres. Ahtisaari sanoi aikoinaan: Jos Suomi aikoo ottaa euron valuutakseen, siitä järjestetään kansanäänestys. Pres. Niinistö sanonut samoin Nato-jäsenyydestä. Voisiko olla tärkeämpiä asioita kuin omasta rahasta tai liittoutumattomuudesta luopuminen? Molemmissa päätöksissä jokainen suomalainen on ”asianomainen” mitä suurimmassa määrin mutta ei (saanut) saa asiasta päättää. Moni asiantuntiakin todennut, että markasta luopuminen oli virhe, käykö Naton kanssa tulevaisuudessa samoin?

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje