Yleisöltä

TEKSTATEN

Jaa artikkeli

Älkää nyt, hyvät ihmiset, kadehtiko ay-johtajien 20 000 euron palkkoja! Ajatelkaa, miten raskasta ja raastavaa on miettiä yötä päivää, miksi ei saa työläisten asioita kuntoon.

Yleisesti eläkeläisten ajokorttiasioissa, haastatellaanko lähiomaisia myös?

MM-kultajuhlia keppihevosena käyttäneet rähinöitsijät ovat surkeita luusereita, jotka purkavat vain omia saamattomuuksiaan. Häpäisevät kultamitalin.

I-P:n pääkirjoitukseen jääkiekon maailmanmestaruuden juhlimisesta piti ujuttaa päätoimittajan mieliaihe talouden tasapainottaminen. Tämä kun galluppien perusteella todennäköisesti seuraavien vaalien jälkeen aloitetaan, niin se tulee rasittamaan useimpien kukkaroa. Jos vanhat merkit vuosilta 2015–2019 pitävät paikkansa, niin epäilemättä näin tulee tapahtumaan. Tuolloinhan talouden tasapainonottaminen rasitti yhdeksää taloutta kymmenestä niin että ne köyhtyivät keskimäärin 5 346 eurolla. Sen sijaan vauraimman kymmenyksen varallisuus kasvoi keskimäärin 70 458 eurolla. Kun lupausten mukaan tulevien leikkausten rinnalla Sipilän hallituksen leikkaukset kalpenevat, niin saapa nähdä paljonko nyt köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat. Mutta sitä saa mitä vaalikopissa tilaa.

Torstaina 2.6. oli todella hyvä pääkirjoitus. Kansalaisten pitäisi ymmärtää politiikan työnjako: kuntalaiset esittävät erilaisia toivomuksia, päättäjät toteuttavat niitä – tai eivät toteuta, ellei ole rahaa. Paljon hyvää saataisiin yhteiskunnassa aikaan, jos vaatijat toteuttaisivat vaatimuksensa omilla varoillaan. Toisten rahoilla on helppo mällätä.

Työnantajien mustalta listalta ei taida päästä kuin paikkakuntaa vaihtamalla. Jos kouluaikoina baari kiinnosti luokkahuonetta enemmän, kouluviikko oli nelipäiväinen ja kellonajat ja kertotaulu sekä käytöstavat olivat vielä parikymppisenäkin oppimatta, on imagon kohotus entisten koulukaverien ja työnantajien silmissä valitettavasti myöhäistä, koska ”puskaradio” on tehtävänsä jo tehnyt.

Niin kauan kuin Turkki kiusaa, kiristää, jopa vaarantaa Suomea, olisi isänmaallista boikotoida koko maata. Mutta mitä vielä. Sinne tuulipukukansa tukkii. Kun halvalla saa.

Oma suosikkijoukkueeni on Vaasan Mailattaret. Mahtavaa seurata nuoren ja lahjakkaan joukkueen pelaamista ja kehitystä. Mailattaret eivät ole tulleet Superpesikseen nöyristelemään, vaan taistelemaan, menestymään ja yllättämään monet.

Taas on se aika vuodesta, kun valmistuneet odottavat läheisiltään lahjoja. Muistan erään mumman kommentin, hän oli koko talven säästänyt lapsenlapselleen yo-lahjaa. Se oli ollut antajalleen kallis, saajalle ei minkään arvoinen.

Mitä maksaa kävelykadun jatke Hovioikeudenpuistikolla? Mitä muuta, paljon järkevämpää silläkin rahalla olisi saatu?

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje