Yleisöltä

TEKSTATEN

Jaa artikkeli

Suomen pressa ja hallitus: Ootteko ajatelleet mihin Nato-jäsenyys tässä tilanteessa voi johtaa? Venäjä saa kaveriksi Kiinan ja Turkin, silloin on turha odottaa apua Natolta ja jenkeiltä, sillä jenkeillä on täys työ puolustaa itseään.

Vaasan ja Seinäjoen väestökehitys vuoden 2021 aikana maan sisäisessä muuttoliikkeessä oli hieman yllättävä ja selityksiäkin kaipaava. Maamme virallisten kielien, suomea, ruotsia ja saamea puhuvien osalta, muuttotappiota tuli Vaasalle 459. Seinäjoen osalta muuttovoittoa kaupungille tuli tavanomaisen paljon, noin 600. Vaasan ja Seinäjoen väkilukuun eroa tältä osin syntyi reilusti yli 1000. Vaasa lienee tasoittanut eroa suuremmalla maahanmuutolla.

Kysymyksiä kansanedustajille. Esa Hytti, aivan kympin kirjoitus, joka sana totta ja itsekin ja varmasti moni muukin yhtyy. Minkä takia meillä pitää olla näin suuri kansanedustajien ryhmä? Noin 7000 e/kk, valtava kuluryhmä ja hirveesti poissaoloja ja mitättömiä keskustelun aiheita. Miettikääpä tätä hyvä kansa. Me maksamme koko orkesterista.

Eikö kaivinkoneet, kurottajat ja muut vastaavat työkoneet pitäisi kuljettaa lavetilla eikä ajamalla ruuhkaliikenteessä? Kantatie 67.

Vai Vaasaan 30 000 uutta asukasta, aikamoista unelmahöttöä, kaupungin virkaihmisiltä hiukan nyt realismia. Hyvähän se tietysti olis saada uusia veronmaksajia mutta kuitenkin tiputaan nyt maanpinnalle.

Äärettömän suuri kiitos jaksamisesta veronmaksajille. Tukiaisten tukia he nöyrästi rahoittavat, syövät silti Euroopan kalleinta ruokaa.

Hallitus perustelee rajarajoituksia EU-säädöksillä. Samaan aikaan muut EU-maat toimivat rajoillaan niin kuin pitääkin. Tosiasia taitaa olla, että hallitus ei halua rajarajoituksia hybridiuhankaan aikana.

Ei ole oikein, että Marinia ja muita kuskataan veronmaksajien rahoilla salaseuran kokoukseen, josta ei saa hiiskua kenellekään ”ulkopuoliselle”. Maksajilla pitää olla oikeus saada selvitys siitä mistä ja mitä asioita käsitellään ja minkälaisia päätöksiä tehdään.

Eipä ollut Pointti kesä- ja matkailulehdessä ainuttakaan juttua Pietarsaaresta! Kokkolastakin oli iso juttu. Kyllä Pietarsaaressakin on nähtävyyksiä, mm. Nanouq, Aspegrenin puutarha.

Koko ajan omakotiasuminen kallistuu. maksetaan jo rutkasti kaikesta. hulevedesta ja nyt kaiken huippu, parin sipulin ja perunan kuoren tyhjentämisestä kahden viikon välein.

Jos aurinko sammuu kerralla, niin 8 min. päästä maapallolla on pimeys.

Boikottiin tuotteet, joita mainostetaan heittämällä ruokaa ihmisten päälle. Ruokapula on uhkaamassa. Monella jo nyt vaikeaa saada ruokaa.

Joku täällä kirjoitti, että Seinäjoella esitettävät elokuvat ovat hyviä aikuistenkin mielestä.. No joo, jos scifi ja toimintaelokuvat kiinnostaa..

Suomi on jo osallinen kolmannessa maailmansodassa; demokratia vs. antidemokratia. Hybridiä tulee taivaan täydeltä!

Kuka katsoi Suomen paraatia, niin huomasi varmaan erään Ilmavoimien ryhmän lipussa hakaristin. Naapurin setä Putin voi ja käyttää sitä oma kansansa informointiin. Näin naapurin natsit marssivat.

Vaasalaisten 30 v. odotus palkittiin. 3 km kävelypolku pusikon läpi. Voi näitä juttuja.

I-P:n artikkeli, jossa oli aiheena opettajien, siivoojien ja keittiöhenkilökunnan muistaminen kouluvuoden päätteeksi, sai minut mietteliääksi. Mihin on unohdettu koulujen kanslioissa työskentelevät?

Etelä-Pohjanmaan alhainen vieraskielisyyden taso ei ole kansainvälisyyden köyhyyttä, vaan ennemminkin omakulttuurisuuden rikkautta. Kyseistä köyhyyttä sen sijaan on Helsingin seudulla, jossa suuri osa vieraskielisistä kokee Suomen vain pankkina ja Kelana, mutta muuten eletään kuin entisessä kotimaassa mm. älypuhelimen avulla. Aito kansainvälisyys on aitoa vuorovaikutusta kaikkien kesken. E-P:lla odotetaan tulijoilta nyt erityistä osaamista.

Työtäni riittää vaikka muillekin, koska työni on kumota viranhaltijoiden vääriä päätöksiä.

Turha vääristellä asiaa. Suvivirren laulamista eivät ole olleet torppaamassa muista kulttuureista tulleet. Asialla ovat olleet ihan kantasuomalaiset uskonnottomat henkilöt.

Erdokaanin pitäisi muistella miten kävi vuosina 1877–78. Ei viitsisi vähän väliä käydä kysymässä mitä kuuluu ja kuka käski. Muistammehan suomalaisten paluulaulun Turkin sodasta. ”Paljon on kärsitty vilua ja nälkää jne.”

Niin se menee eräillä hoitoalankin työpaikoilla, että pari, kolme saikkupäivää vapaiden jatkoksi lähes joka listalla. Sitten vain toivomuksia työvuoroista kivasti järjestellen, että työvuorot varmasti osuvat 100%:sten pyhien päälle. Hyvä liksa juoksee, vaikkei juuri mitään viittis tehdäkään, kun ainahan on niitäkin, jotka juoksee hiki päässä ja huolehtii kaikki hommat.

Opettaja ei todellakaan odota lahjoja keväällä eikä jouluna oppilailta. Opettaja saa palkan työstään. Opettaja.

Suomessa päättäjillä, erityisesti vasemmistolaisilla ja vihreillä näyttänee olevan Luken avustuksella hirveä kiire ja paine saada julistettua niin maatalousmaat kuten myös metsät pois hiilinielunstatuksesta. Näin päästäänkin sitten seuraavaan vaiheeseen eli poistamaan EU-tukien piiristä. Eihän sellaista saa tukea mikä ei lukeudu hiilinieluksi.

Kun Elokapina seuraavan kerran järjestää mielenosoituksen, lähteköön joku valtakunnansyyttäjän toimistosta antamaan poliisille toimintaohjeita.

Metsäteollisuuden mukaan Suomen metsät kasvavat enemmän kuin niitä hakataan. Ilmastopaneelin Ollikaisen mukaan metsiä ylihakataan ja niiden kasvukin tyrehtyy. Hänen ratkaisunsa väittämäänsä pulmaan on omaehtoinen taloutemme kurjistaminen tai sitten miljardien uhrilahja Sinne Jonnekin. Alkaa muistuttaa anekauppaa.

Koska Wasa Stationia ei ilmeisesti rakennetakaan, niin tontin omistajan olisi syytä siivota maankaatopaikalta näyttävä alue ja tasoittaa se asialliseen kuntoon esim. parkkipaikaksi odottamaan parempia aikoja. Rappiotilassa vuosikausia oleva laaja alue lähes Vaasan keskustassa ei näytä hyvältä.

Fasaani ei kuulu Suomen alkuperälajistoon, siis vieraslaji. Hyllykalliolla niitä on riesaksi asti. Voisiko sitä hävittää kuten muitakin vieraslajeja?

Kaiken viisauden alku on tosiasiain tunnustaminen.

Turva-aita rajalla! Puolassa turva-aita maksaa 1,6 miljoona Plz, n. 360 000€. Aidan pituus 180 km. 5 m korkea ja metallia, aidan alituksetkin huomataan. Asukkaita on 38 miljoonaa. Hinta ei ole paha mutta Suomessa??? Se kaataa budjetin.

Hoitajat tekevät kohta hommansa ilmaiseksi. Ei tarvitse kuin määrätä antamaan lottavala.

Opettajien palkkaa voi nostaa 25 prosenttia saman tien, kunhan ovat koulujen kesäloman ajan ilman palkkaa hömppäjuhlien talkoopulaisina.

Vihreät Tuomas, Taavi ja Jami mainostivat tässä lehdessä ”ideologiavapaasti” koulujen vegaaniruokaa. Kimmoke on varmaan tullut siitä tiedosta, että Tampereen kiekkokisoissa vegeruuan menekki jäi promilletasolle. Kyllä ovat ajat muuttuneet. Kun minä menin sanomaan ilmaisen kouluruokailun alkuaikoina kiitos vähän limppivellille, sain sitä maxiannoksen.

Amerikalla menee kuulemma lujaa. Näin ainakin sunnuntain I-P:n mukaan. Olen ollut tähän saakka siinä käsityksessä, että miinus merkkinen BKT-luku ei varsinaisesti kerro lujaa menemisestä. Mutta ehkä Biden on niin hyvä presidentti, että miinuksetkin muuttuu plussiksi?

Puhutaan paljon luonnonsuojelusta. Se on aika epämääräinen käsite. Ei sen tarvitse olla sitä, että jotakin kielletään. Näyttää siltä, että luonnonsuojelun ammattilaisetkaan eivät ymmärrä mikä on luonnolle hyväksi.

Miten on mahdollista, ettei vapaassa maassa maataloustuottaja voi itse käydä tuotteillaan kauppaa, vaan hinnat tippuvat jostakin? Miksi maanviljelijät eivät pidä puoliaan?

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje