Yleisöltä

TEKSTATEN

Jaa artikkeli

Kyllä kauhulla odottaa mitä tapahtuu Suomen omavaraisuudelle, kun viljelijät eivät tilojaan pysty pitämään. Ulkomailta ei apua heru. Hallitukselta puuttuu täysin osaaminen koskien maataloutta. Eikä sitä todellakaan auta Saarikon nimittämä uusi maa- ja metsätalousministeri, jolla ei ole maataloudesta mitään kokemusta. Tuet annetaan Luonnonvarakeskuksille, mitä tekemistä tällä on maatalouden tuottajien kanssa? Puhutaan ja luvataan mutta mitään ei tapahdu.

Nyt kun Elisan nurmi on rullattu paikoilleen, niin älkää nyt missään nimessä unohtako niitä pesäpallokentän viivoja.

Kun keskusta nosti keskusteluun isäntien yksinäisyyden ja emännättömyyden, onko keskustalla koskaan tullut pieneen mielenkään, että yksinäinen isäntä voisikin olla homoseksuaali, joka ei sosiaalisen paineen takia voi olla oma itsensä ja etsiä avoimesti toista isäntää?

Vaasan Mailattarien nuori ja hyvähenkinen joukkue pelaa reippaasti ja ennakkoluulottomasti, mutta tiukoissa otteluissa kokemattomuus vielä näkyy. Tämän kesän tärkein tavoite onkin sarjapaikan säilyttäminen. Mailattarien oma tavoite on kahdeksan parhaan joukkoon pääseminen. Se olisi todella kova saavutus sarjanousijalta.

Tuli sitten oikein tutkimuksella todistetuksi, että ruotsin kieli on upean Vaasan kaupungin imago-ongelma. Luulisi kaupungin johdon ja päättäjien tiedostavan, että muualla päin Suomea ei juuri ruotsia puhuta. Se on siellä vain pieni vähemmistökieli. Olisiko jo aika luopua ruotsin kielitaitovaatimuksista? Nimittäin, jos kaupunkiin halutaan lisää väkeä muualta Suomesta.

Kaupungin keskustaan jäävät kampaamot, kahvilat, ravintolat. Myös ne hyötyisivät, jos olisi monipuolista liiketoimintaa. Nyt keskustan kivijalkakaupat lopettavat tai joutuvat siirtymään Kivihakaan. Kaikki johtuu kaupungin liikennejärjestelyistä, city autioituu, kaupungin imago laskee... ei nouse.

Söimme lounaalla suomalaisia uusia perunoita. Silmäilin muuta pöydässä olevaa. Silli valmistusmaa Puola, tomaattisilli Ruotsi, kaurajuoma Ruotsi, maitorahka Saksa. Olihan sitä suomalaistakin: maitoa, voi, tomaatti, kurkku, palvikinkku. Hämmästyin ja tarttee jatkossa skarpata ja kattoa paremmin kenelle rahansa antaa.

Aluevaltuuston ylim. puoluetuki 236 000 e (RKP 128 000 e). Ensi vuodesta eteenpäin 354 000 e (RKP 192 000 e). Verorahat mieluummin hoitotyöhön.

Jos iäkkäiden ihmisten viiniharrastukselle pitää perustaa juorupuhelin niin ehkä myös liikaa syöville ihmiselle, se on myös merkittävä tuleva kustannus terveydenhuollolle.

Venäläiset ja heidän ”turkkilaiset ystävänsä” Lavrovin sanojen mukaan ovat nyt päättäneet sallia ukrainalaisen viljan viennin Odessan satamasta Mustanmeren kautta. Siis millä valtuuksilla Ukrainan pään yli? Pannaanko nyt susilaumat vartioimaan lammaslaumaa?

Turpeen nosto alkaa. Tehkää aumaan 30 m leveä pelastustie paloautoille. Pitkä auma kahteen palaan.

Sopiva vai pätevä? Se oli sen päivän (I-P 9.6.2022) paras kysymys! Tämän päivän tärkein kysymys kuuluu: Halukas ja kyvykäs ohjaamaan oppimaan osaamista, joka on esim. yhteiskuntavastuullisesti arvotettua vai mielistelemään [korkeakoulun] hallintoa.?!?

Ylen Puoli Seitsemän -ohjelmassa oltiin Vaasassa. Hyvät oli juontajat, hyvät ja sopivat vieraat, mukavat aiheet; Strömsössä käynti ja vaasalainen yli-sana ja muuta. Mutta miksi ohjelmassa poikettiin yhtäkkiä Kaskisissa? Mukava kaupunki sekin, ei siinä mitään, mutta kun nyt oltiin Vaasassa. Jos majakassa piti käydä, niin olisihan niitä ollut täälläkin. Vaasan vaikutuspiirissä on ainakin neljä majakkaa ja pookit päälle. On Ritgrund, Utgrynnan, Norrskär, Strömmingsbådan ja Valassaarten majakka. Viime mainitun komean majakan oli suunnitellut eräs pariisilainen Gustav Eiffelin insinööritoimisto. Joku saattaa tietää mitä muuta toimisto aikanaan sai aikaan. Joka tapauksessa olisi luullut Valassaarten majakasta irtoavan paremmin tarinaa, kuin Sälgrundista.

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje