Yleisöltä

TEKSTATEN

Jaa artikkeli

Fasaaneja ei saa hävittää. Se on komein lintu luonnossa, ei syö pikkulintuja eikä tee pahojaan. Voi sitä menoa ja meininkiä ja kukkotappeluita, kun pihassa temmeltävät. Mukava seurata.

Musta hevonen voi muuttaa talleille. Tilalle vaikka Lätsä!

Luulin, että vain kissoja leikataan; ja joskus myös koiria.

Viholliskuvilla elävien populistien mukaan muutama tuhat pakolaista saisi Suomen talouden lopullisesti kuralle. Millaiseen kansantalouden tuntemukseen ja tietämykseen tämä tieto perustuu? Kas kummaa, että muissa maissa jopa satojentuhansien pakolaisten maahantulo ei ole romahduttanut maan kantokykyä. Mutta täällä yltäkylläisyydessä rypevässä vähenevän väestön maassa ”tuhansien pakolaisten vyöry saisi maan talouden lopullisesti kuralle”. Mutta onhan se populisteille kullanarvoinen asia, että maailmassa näitä vaalikarjalle ihanteellisia vihollisia eli taloutta, turvallisuutta, kulttuuria ja uskontoa uhkaavia pakolaisia riittää.

Te ekonomistit, laskekaa paljonko julkinen ala voittaa, kun lauantaita ei lasketa lomapäiväksi, kun verrataan yksityiseen alaan. Yksityisellä alalla on 6 pv lomaviikko, julkisella 5 pv lomaviikko. Haastetta laskupään omaaville.

Ottaako nämä ”uusiksi teipatut” ambulanssit paremmin kyytiin infarktipotilaita vai pitääkö edelleen tilata taksi?

Evijärven vesi on taas laskemaan päin, joten rantapeltojen viljelijät ovat varmasti innoissaan.

Kyllä kirjoitti Mantila hyvin sunnuntain I-P:ssä. Kansanedustaja ei voi esiintyä kulttuuritilaisuudessa missä tahansa asussa.

Jami Haavisto IP:ssä 11.6.2022: Saksan 30 snt veronalennus laski pumppuhintoja vain muutamia senttejä. IS kertoo 13.6.2022: Litra bensaa Saksassa maksoi 31. toukokuuta keskimäärin 2,151 euroa litralta. Veronalennus tuli voimaan 1. kesäkuuta, jolloin hinta putosi 1,878 euroon. Esitä Jami faktat väitteellesi.

Se, että katsomme tätä Turkin ylläpitämää farssia, johtuu perusteiltaan siitä, että Naton määräykset ovat vääriä. Kyllä organisaation pitää itsessään arvioida edellytykset jäsenyydelle ja hyväksyä vaikkapa suurella enemmistöllä uusi valtio. Ei pääsisi syntymään tällaisia surkuhupaisia näytelmiä, jossa Suomikin esittää olevansa kiinnostunut diktaattorin valtaa häiritsevistä ”terroristeista”.

Lapua on tehdyn selvityksen perusteella Suomen kaikista 57 ns. seutukaupungista toiseksi paras ”sisäisen pehmeän vetovoiman” indeksissä. Lapuan kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelut ovat vetovoimatekijöitä. Kuluvan vuoden tammi-huhtikuun aikana Lapuan nettomuuttovoitto oli 57 henkilöä. Lapualla asuu nyt 14 244 henkilöä. Kauhavalla viihtyvyys mitattiin heikoksi. Nouseekin esiin ajatus näiden kuntien yhdistämisestä. Lapuan komea kaupungintalo odottaa.

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje