Yleisöltä

TEKSTATEN

Jaa artikkeli

Suot pitää kuulemma entistää. Mihin asti mennään? Koulussa aikoinaan opetettiin, että suot on umpeen kasvaneita järviä. Tehdäänkö niistä uusia järviä? Sehän on sitä ennallistamista.

Viron päämin. Kaja Kallas on kritisoinut voimakkaasti Naton suunnitelmaa Baltian maiden puolustamiseksi. Nykyisellä suunnitelmalla em. Viro tulisi sotatilanteessa pyyhkäistyksi pois kartalta. Kallas sanoi, että Naton suunnitelmissa Venäjä saisi ottaa Baltian maat haltuunsa, minkä jälkeen Nato vapauttaisi ne puolen vuoden kuluessa. Onkohan suomalaisille annettu liian ruusuinen kuva tästä puolustusliitto Natosta?

Eikös minihameiden ym. miesten mielenkiintoa varsinaisesta eduskuntatyöstä harhaan johtavien pukimien tms. käyttö (tai käyttämättä jättäminenkin) ole miehiin kohdistuvaa seksuaalista häirintää työpaikalla.

Non niin! Olipa jälleen joltakulta matalaotsainen veto. Seinäjoelta Vaasaan vain tunnin matka. Silti Tampere on se makoisempi kumppani. Älkäähän vain päästäkö nuorianne Vaasaan. Säilyy paino tasan.

Kuortaneen kunnallispolitiikassa suhmuroidaan. Virat kavereille, siitä viis onko se oikein ja mitä se muille aiheuttaa!

Kyllä on vähäjärkisten touhua vesijetillä kaahailu Suomen pienillä sisäjärvillä, kymppitonnin ympäristövero melusaasteesta näille myllyille olisi aiheellinen.

Kauanko ”vahva Nato-länsi” seuraa katseella Venäjän ”Pietari Suurta” tämän suorittaessa rituaaliaan tapattamalla omia nuoria miehiään, jotka pakon edessä joutuvat tappamaan naapurimaansa niin ikään nuoria miehiä ynnä umpimähkäisesti ”vihollisen” siviilejä? Jos länsi olisi niin vahva kuin se väittää olevansa, se iskisi Venäjän sotavoimaan Ukrainan rajojen sisällä niin vahvasti, ettei Pietari Suurelle jäisi mitään mahdollisuutta jatkaa teurastusrituaaliaan. Paheksunta ei auta, vaan on yllyke uusiin valtauksiin.

Kyllä alkaa näkymään eduskunnan kouluttautumattomuus. Järjetöntä valita eduskuntaan kansakoulupohjaisia. Laki/asetus tähän.

Alakylän katulamput vois jo sammuttaa yöajaksi?

Kyrönjoen rannat voi vielä pelastaa vieraslajeista! Ratkaisuna on lampaat, joille myrkytön jättipalsami on hyvää herkkua. Työhön pitää vain panostaa eri tavalla. Ts. hommaa pitää johtaa, eikä päättäjien saa olla lampaita.

Ilmastomuutos on ollut jo pitkään ollut läsnä. Heinäkuun helteet ovatkin nyt jo kesäkuulla, ehkä heinäkuulla lisää taikka kenties kaatosade, myrsky sekä tulva. Nämä ovat pikku juttuja verrattuna aavikon etenemiseen. Ilmiö tappaa ihmisiä ja karjaa – kaikki näivettyy. Länsimailla on suurin vastuu, jota täällä turha kenenkään kyseenalaistaa.

Kuva raadellusta prätkästä eli linnusta. Taas varmaan kissaa syytettiin. Toki voi niin olla mutta itse näin, kun musta lintu, iso, hyökkäsi pienen linnun kimppuun, tappoi ja repi juuri kaulan kohdasta, et taas oli ”kissa”, kissaa vainotaan turhaan. Kissa lähinnä metsästää hiiriä ja rottia. Lintu usein liian liukas sille. Ei ois rottaongelmaa, jos annettais liikkua vapaana. Itsellä ei oo kissaa mut annan liikkua omalla tontilla.

Nurmossa hyvät tilat, miksi ei voisi meille edes yhtä lääkäriä saada tai kahta, pliis.

Joku mollasi Mikael Pentikäisen paikallista työsopimuskirjoitusta. Ja oli aivan oikeassa siinä, että työehtosopimukset muuttuvat monenkirjaviksi. Asia on kuitenkin niin, että monenkirjavia ovat yrityksetkin. Yhtään samanlaista ei ole.

Vaasan kaupungin satsaus kävelykadun rautatieaseman päätyyn tuntuu turhalta, ellei se ole aikomus varautua vanhan linja-autoasemalle tulevaisuudessa rakennettavaan ostos-, kongressi- ja musiikkitaloon, joka entuudestaan heikentää toimivan ydinkeskustan vetovoimaa, sehän vaatii vain ylikulun rautatiestä, niin ajatus on toteutettu. Kongressi- ja musiikkitalo voisi olla vaikka mieluummin vanhassa Wärtsilän tiloissa, jolloin koko ranta nivoutusi yhdeksi kokonaisuudeksi ja saataisiin persoonallisempaa ympäristöä ja mielenkiintoisempi kokonaisuus. Mielestäni myös kävelykatu olisi mieluummin pitänyt jatkua rantaan, koska turistit uskovat keskustan loppuvan ankeeseen näkymään kävelykadun päättyessä. Toivoisin päättäjien pitävän huolta jo olemassa olevasta eikä sen heikentämisestä. Nämä isot satsaukset, joita keskustaan on tehty, ovat sen arvoisia, että viimeistään nyt pitäisi herätä, kun esimerkkejä autioituneitten kaupunkien keskustoista riittää.

Ei mulla oo ollut ongelmaa saada jätskiautolta tuotteita. Ajoissa kun meet pysäkille niin ei tarvi lähteä tyhjin käsin.

Kiitos Strand, kun olit taas päättämässä sähkön hinnan nostosta! Näin se Vaasan seudun energiaklusteri kehittyy ja asukkaiden hyvinvointi kasvaa.

Ihmettelin juhannuksen jälkeen kirjoitusta, jossa kerrottiin viikonlopun tapauksista, joihin poliisikin joutui puuttumaan. Kirjoittaja kirjoitti, että nyt kun juhannus osui viikonlopuksi!! Sehän on ollut viikonloppuna jo -70 luvulta lähtien, kun lauantai tuli vapaapäiväksi. Ihmetys oli suuri!! Tv. Eläkeläinen.

Olen täysin samaa mieltä Heikki Peltolan mielipidekirjoituksesta ILPO:ssa 27.6. Päätoimittaja vois jo vaihtaa ”levyä”. Ei villapaidan väri uutta sotaa synnytä. Joku raja pöyristymiselläkin. Se on vain tarkoitushakuisena peitteenä jollekin muulle asialle.

Olipa tiistaina 28.6. hyviä mielipiteitä koko sivu täynnä I-P:ssä!!! Melkein jokaisen voin allekirjoittaa.

Miksi pitäisi äänestää? Poliitikkomme ovat ”alistuneet” sitouttamaan maamme kaikkeen ”mahdolliseen ja mahdottomaan”. ”Maailmanparannusta” tehdään enemmän kuin koskaan ”mittaushistoriassa”. Ei varmaan tule yllätyksenä Nukkuvien puolueen menestys tulevissa vaaleissa. Tätä ei gallupit kysele!

On se jännä ku nykynuoriso ei osaa autoja ajaa, varsinki tuntuu että mustista c-sarjan farmarimersuista puuttuu pakki ja kuskilta älli, liekö ego liian suuri ettei järjen kans mahdu samaan lootaan... Ilmajoella ainakin...

Kaupunkien keskustoista valuvat fosforipäästöt ovat yhtä suuria kuin peltojen fosforipäästöt. Miksi ei koskaan huomioida? Pääkaupunkiseudulla rakennetaan eniten asuntoja. Näidenkin aiheuttamat päästöt pitäisi muualla sitoa. Suomessa on 508000 kesämökkiä. Pitkin kesää ajokilometrejä kertyy. Lisäksi maksetaan satoja miljardeja euroja tukiaisia kaupunkilaisille asumistuen muodossa. Selvää maaseudun hyväksikäyttöä tämäkin. Tyhmiä ollaan, kun ei puututa.

Niinistön ja Erdogaanin välistä Madridin neuvottelua seuratessa tuli väkisin mieleen katkelma mainiosta Antti Tuurin Pohjanmaa-elokuvasta. Hakalan veljessarjan vanhin (Nikkarin Esko) joutui tympääntyneenä ihmettelemään nimismiehelle konstaapeli Materon kirjanpitotaitoa tokaisulla, että ”niinkun tuulehen huutaas, eihän tästä mitään tuu”. Toivottavasti nyt Madridin tuuli kuitenkin tyyntyisi ja saataisiin tulosta aikaan.

Parveke- ja asuntotupakointia ei taloyhtiön hallitus voi kieltää. Mutta yhtiökokous voi yksinkertaisella äänten enemmistöllä velvoittaa isännöitsijää anomaan ko. kieltoa kaupungin ympäristö- ja terveyslautakunnalta. Meillä se tuli 4 viikossa. Ja 10 000 euron uhkasakko kiellon rikkomisesta.

Maanantain 27.6. IP:ssä Maria Tolppanen väittää mm. seuraavasti: ”Kokoomusvetoisten hallitusten ottamat rapsakat velat on lyhennettävä.” Näin ollen hän jättää kertomatta sen totuuden, että Suomessa mikään hallitus ei ole koskaan ottanut niin paljon lisävelkaa kuin Marinin vasemmistohallitus on tehnyt.

Eikö sähköä tuoteta pääasiassa vesi-, ydin-, tuulivoimalla ja vielä ehkä turpeella. Kuinka Ukrainan sota voi vaikuttaa noihin, ja sitä kautta olla peruste nostaa noin 30 prosentilla Vaasan sähköllä sähkön hintaa?

Onko Suomessa sallittu vain lohen ja sillin syönti? Muita kaloja ei kaupasta saa. Voisiko joku työtön/maahanmuuttaja ruveta tilauskalastajaksi?

Miksi kaupunki lopettaa linja-autovuoroja esim. Hietalahdesta, ei täällä kaikilla ole autoa, jolla pääsee keskustaan. Täällä asuu vanhuksia, joille kaupunkilinja on elinehto kaupassakäyntiin apteekkiin ym. Tehkää parempia päätöksiä.

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje