Yleisöltä

TEKSTATEN

Jaa artikkeli

Seinäjoen kaupungintaloa Kirkkokatua alikäytävän suunnalta lähestyvä vasemmalle kääntyvä autoilija kohtaa yllätyksen. Yläopasteet ovat ennallaan: jatkomahdollisuuksia on kolme. Jos valitsee Koulukadun vasemmalle, kohtaa heti risteyksen jälkeen esteen. Suoraankaan ei pääse ilmeisesti Provinssin takia. Eikö yläopasteista pitäisi tilapäisesti poistaa ainakin vasemmalle kääntymisen merkki, jos suunta on tukittu? Voiko aidan asettaja selittää?

Visit Vaasalle: Onko totta, että olette kieltäneet elävän musiikin esittämisen torilla? Ettekö ole huomanneet, että ihmiset ovat olleet tykästyneitä siihen, kun ovat saaneet kuunnella elävää musiikkia kahvikupposen äärellä. Myös turistit ovat tykänneet. Torille on haluttu väriä, mutta ei näytä jollekin taholle sopivan. Jos vika on Vaasan matkailun eteen töitä tekevällä Visit Vaasalla, niin täytyyhän heilläkin olla esimies. Tympeä tyhjä tori odottaa virikkeitä. Sitä pitää antaa turisteille ja meille vaasalaisillekin.

Ei ihme, että Vaasaa pidetään ruotsinkielisenä kun Hesan rautatieaseman suomenkielisessä saapuvien infonäytössä lukee Vasa. Markkinoijat tehkää jotain.

Keskustelu yrittäjien/yritysten kanssa todentaa, että Vaasa haluaa ostaa palveluita/tarvikkeita muualta kuin paikallisilta yrityksiltä. Todella huolestuttava ilmiö.

Ei liene mikään ihme, että Turkki niin nopeasti käänsi takkinsa Nato-asiassa Suomen ja Ruotsin jäsenyysneuvotteluissa. Sehän, jos mikä vahvistaa Turkin identiteettiä Euroopan unionissa.

Mika Aaltola presidentiksi! Ehdottomasti! Mikä mies, fiksu, jämäkkä ja komea!

Mikäli Lapua ja Kauhava joskus yhdistyisivät, ei nimikysymys olisi lainkaan hankala ongelma. Nimenä ”Lapua-Kauhava” ei oikeastaan muuttaisi yhdistymisen seurauksena liitoskuntien aikaisempaa imagoa mitenkään. Vastaavia yhdysnimiä liitosten seurauksena on muitakin, esimerkiksi Mänttä-Vilppula. Kuntien koko asukasmäärineen on tietysti yleiseen arvostukseen liittyvä. Lapua-Kauhava Seinäjoen naapurina toisi muassaan kilpailupaineita Seinäjoellekin.

Opiskelijoiden poismuutto ruotsin kielen osaamisvaatimuksen vuoksi. Ei pidä paikkaansa. Varsinkin teollisuudessa suomen / englannin kielet riittävät. Ei kai korkeakouluopiskelija valmistuttuaan kaupan kassalle mene? Ja siinäkään työssä ei 30 sanaa enempää ruotsia tarvitse osata. Ei siinä paljoa enempää tarvi kertoa kuin hinta på svenska ja tack o adjö.

Vihreitteen Jami Haavisto voisi ottaa selvää, kuinka paljon enemmän sähköauton valmistuksen elämänkaari saastuttaa ilmastoa jne. Nyt järki käteen, vihreät elää fantasioissa.

Pikipruukki. Mäkikaivontie 5, talot 24 vuotta sitten rakennettu, samat kauheat puskat edelleen. Pensaat leikkaamatta. Miksi?

Salttu ja Vennu takaisin sarjakuviin.

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje