Yleisöltä

Tekstaten

Jaa artikkeli

Vastikkeetta sosiaalitukien varassa elävät työtä välttelevät terveet henkilöt eivät tiedä, että tuet eivät lisää eläkettä, joten he orjuuttavat jatkossakin elättäjiään.

Koska jalkapallo on tulosurheilua, voidaan loogisesti odottaa tänä vuonna ainakin hopeaa SJK:lle. Jos kerran nyt on johdon mukaan oikea suunta, toisin kuin viime kaudella.

Vaasan Hätäkeskuksen ”uutinen” Ylen sivuilla taas näin heinäkuulla, niin kuin useita kertoja aiemminkin. Aihe sama väkeä liian vähän, uuvutaan, sairaslomia, Vaasan häke ei saa työntekijöitä. Olisiko rakennemuutoksen paikka? Homman keskittäminen isompiin keskuksiin (4) ja pienet keskukset (2) kiinni. Saadaan väki jaksamaan ja riittämään. Lisäksi valtio saa isot säästöt seinien vuokrista, henkilöstökuluista ym.... vaalit on tulossa.

Missä Vaasassa on joku rekotori? En ole koskaan nähnyt mainosta sellaisesta, kertokoon joka tietää, että saan hakea mansikoita.

Kyllä jotain on vialla ja pahasti. Puhutaan työvoimapulasta vähän joka alalla ja työttömiä on kuitenkin yli 100 000. Onko sosiaalituet liian hyviä kun työ ei maita. Itse olen jo eläkkeellä, mutta olisin todella pitkästynyt, jos en töissä olisi ollut.

Hiilamo nostaisi polttoaineiden hintoja. Omakotiasujille lähes pakotetaan vaihtamaan öljystä muuhun. Tukea 4 000 euroa, joka saatavissa ehkä vuoden kuluttua. Järjestelmien hinnat lienee nousseet tuon verran kun eli tuki menee osin hinnan korotuksiin. Öljyn hinta huitelee n. 2 euroa/litra. Sähkön, ruuan, jne. hinta nousee, sodan piikkiin laitetaan.P M iloitsee enemmän pridestä ja rahan jakamisesta etelän maille.

Vastineena kesähaasteeseen isovanhemmille. Kurkiemo kantoi suolla selässään poikasiaan ja kysyi: ”Kannatteko sitten vuorostanne minua kun olen vanha enkä jaksa? Toki kannetaan, mutta omia poikasiamme. Kettu sinua kantaa”

Taas tätä työperäinen maahanmuuttomantraa joka tuutista. Tälläkin palstalla on kirjoitettu, miten suomalainen ei edes palkkatuella kelpaa töihin. Asun kaupungin vuokratalossa. Kun pihalla tehtiin korjaustöitä, ei kuulunut suomea. Kun naapuriasuntoa remontoitiin, ei kuulunut suomea. Seinänaapurissa majoittuu miehiä eri maista vaihtelevissa pätkissä, töissä täällä. Eikö riitä jo? Eläkekatto järjettömän suurille eläkkeille, ettei tarvitse antaa pois isien maata rahasta. Tänne löytyy miljoonia tulijoita maailmalta. Olemme pieni kansa, säilymmekö me?

Paras keino turvata tulevaisuudessa työvoiman riittävyys ja eläkejärjestelmän rahoitus on, että nuoret ihmiset tekee lapsia tähän maahan! E-jutut pois!

Tangomarkkinat eivät edusta eivätkä edistä enää suomalaista perinnemusiikkia, tangoa.

Olisiko nyt asiallista gallupeissa kysyä kuinka ”valtavaksi” Nukkuvien puolue kasvaa. Nyt vaikuttaa siltä, että väki on perin juurin kyllästynyt poliitikkojen sitoutuneeseen vaihtoehdottomuuteen. Mikään ei juurikaan muutu. Parhain päin selittely kyllä yltyy.

Onko pallon potkiminen niin pyhä asia ettei tarvitse noudattaa liikennesääntöjä eikä hyviä tapoja? Saako pysäköintikieltomerkistä huolimatta pysäköidä pyörätie/jalkakäytävälle, tai puskuri kiinni suojatiessä, entä paukuttaa auton ovia ihmisten ikkunan alla aamusta iltaan?

Missä vaiheessa on Seinäjoen Lakeudenpuiston kaavamuutos tonttimaasta pysyväksi puistoksi? Tehkääpä matka vaikka Kotkaan ja nähkää upeat puistot. Turisteja ei Seinäjoki houkuttele kaupungin rumuuden vuoksi. Liioittelet Jarmo Lintala 10.7. Seinäjoen keskusta virkoaa. Komeutta ei näy missään!

Tulee väistämättä mieleen verottajan toiminnasta Suomessa, että jos perustat yrityksen niin sinulle avataan rikosrekisteri samassa yhteydessä. Ravintolat jotka selvisivät valtion sekoiluista koronan kanssa, ovat nyt taas tutkinnassa. Tällä kertaa verovilpistä, jonka kokoluokka on 400 e ravintolaa kohden vuodessa. Tuon verran tulee nykyhenkilökunnalla laskuvirheitä.

Lapsi liikenteessä on todellakin elävä varoitusmerkki. Se ei silti tarkoita sitä, että voisi mennä miten sattuu muista välittämättä. Lapsen iällä ei voi vältellä omaa osuutta vastuuprosessissa.

Ehkäpä hänellä, joka vaihtaa vaatteita usein, on myös useita, jopa tärkeitä menoja ja tapaamisia, eikä vain pönötä neljän seinän sisällä. Voi suomalaisten naurettavaa kateutta!

Jokaisella pitäisi olla oikeus savuttomaan ja hajuttomaan elämään asuinympäristössään.

Voisiko Peräseinäjoen Kalajärven uimarannalle laittaa kieltolapot koirien uittamisesta. Koska ei se varmaan ole hygieenistä, että koirat ja ihmiset uivat samassa tilassa.

Wasa station. Joku näyttää vieläkin haikailevan sen perään. Syytä haudata. Aika on ajanut ohi jo vuosia sitten suunnitelmatalouden kukkasesta.

Täyttä asiaa taas Jukka Mäkysen kirjoitus, jotain rajaa pitäisi jo asettaa tälle Pride-vouhotukselle. Normaalin ihmisen järki ei enää tätä käsitä.

Minäkin ennen kierrätin tunnollisesti. Vein pahvit, muovit, metallit, lasit, lehdet, y.m niille kuuluviin paikkoihin. Nyt laitan kaiken haravointijätettä myöten sekajätteeseen, kun etapin on pakko tyhjätä roskis kahden viikon välein. Ettei tarttis tyhjästä maksaa.

Eräs pohti Vaasan kasvua. Rovaniemi ja Seinäjoki kasvaneet isoilla kuntaliitoksilla, samoin monet Vaasaa nyt isommat kaupungit, kuten Hämeenlinna, Joensuu ja Kouvola. Virheitäkin on tehty ja Vaasaa pidetään yhä ruotsinkielisenä kaupunkina. Vaasan asema vahvistuisi kuntaliitoksella. Mustasaarelle Vaasa ei ollut riittävän ruotsinkielinen, joten liitosta ei syntynyt.

Joku aika sitten joku kirjoitti tällä palstalla, että ei ollut voinut ottaa iltalääkkeitä, koska ei ollut tietoinen vesikatkoksesta eikä näin ollen ollut ottanut vettä varastoon. Oikeastiko? Arvelin, että kysymyksessä oli ikääntynyt henkilö.

Luulen, että Fortumin johto tekee riskisijoituksia tietäen tai luottaen, että veronmaksaja turvaa tappiotilanteessa.

Minullakin on Öky Super 3.0 Turbo Coupe.

Kyllä Jukka Mäkysen kirjoitus Pridesta oli tosiaan tosi ummehtunut. Aivan selvää äänien kalastelua.

Mitäs jos välillä kehitettäisiin jotain muuta aluetta Vaasassa kuin keskustaa tai Onkilahden rantaa. En tee kummallakaan alueella oikein mitään, silti aina maksan.

Prideväki veti herneet Jukka Mäkysen kolumnista millaista menoa Jenkkilässä kyseinen Pride edustaa. Taisi totuus sattua.

Miten on 72 tunnin kotivaran laita? Eikö taloudessa todellakaan ollut mitään nestettä, jonka avulla lääkkeet olisi voinut nauttia ajallaan? Lääkkeet kehoitetaan ottamaan veden kanssa, mutta mitään haittaa ei olisi tapahtunut, vaikka neste olisi ollut jotain muuta. Toivottavasti jatkossa tämä henkilö ottaa selvää mitä kotivara tarkoittaa ja toimii sen mukaan!

Jättipalsamit häipyy, kun poistaa kukat eikä anna niiden kukkia. Kokemusta on.

Kuinka vaikeaa on todeta, että, Euroopan Unionin omien päätösten takia ollaan tässä tilanteessa talouden ja energian osalta. Ei Venäjä näitä hintoja nostanut ja saatavuutta heikentänyt, kyllä ne omat päättäjät yhdessä EUn kanssa Jospa käytettäisiin oikeanlaista tiedottamista, onhan meidät opetettu lukemaan, tiedon kyseenalaistaminen on kysymysmerkki isolla osalla. Enkä ole Venäjämielinen mutta odotan totuutta en näennäistä sellaista.

Vertailukohtana selkeyttämään miljoonan ja miljardin eroa: miljoona sekuntia on noin 11,5 päivää ja miljardi sekuntia on noin 31,5 vuotta.

Lehdessä oli juttua lokeista kuinka ne sotkevat paikkoja. Laittakaa esim laiturille lelukäärme.

Siis koko aukeaman juttu salarakkaasta? Haloo, ihan oikeasti, ketä kiinnostaa!?

Koskahan Vaasan siilot oikein puretaan? Tuliko valituksi väärä firma?

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje