Yleisöltä

Tekstaten

Loistavasti kirjoitettu J. Mäkynen (IP 12.7). Kun kerran suvaitsevaisuutta korostetaan, täytyy hyväksyä myös muiden mielipiteet. Takaako kirkko, hallitus jne. ettei lapsenlapsiani kiusata tulevaisuudessa konservatiivisesta perheasenteestaan.

Tangomarkkinoiden toimitusjohtaja pitää tyhminä sellaisia, jotka eivät käytä nettiä. Taitaa olla niin, jotta on ite samaa sakkia.

Suomi lahjoittaa 400 000 koronarokotetta Nicaraguaan. Eikö parempaa kohdetta löytynyt? Maan vasemmistodiktatuurin hallinto on Venäjän hyökkäyksen harvoja tukijoita mm. Pohjois-Korean ohella.

Luulin kaksimielisten juttujen kesäteattereissa olevan historiaa, mutta erehdyin. Kätke ohjaaja mauttomat tekstit kompostiin, sillä ne eivät paranna esityksen tasoa.

Venäjästä tulee uusi Pohjois-Korea. Näyttää ihan vastaavalta kehitykseltä. Sotakommunismi ja suuruudenhullu johtaja on huono yhdistelmä.

Meillä puhutaan jatkuvasti ”länteen” kuulumisesta. Minkälainen porukka tämä länsi oikein on? EU maat, Y-vallat, Kanada, Australia, Britannia ja Japani yhteensä noin 1 500 miljoonaa ihmistä. Tällä pallolla on lähemmäs 8 000 miljoonaa asukasta eli länteen kuuluu n. 19 prosenttia asukkaista. 6 500 miljoonaa ei siis tähän arvoyhteisöön kuulu. Pitäisikö nämä ulkopuoliset panna prunnihin ja kansi kiinni vai kuinka heihin pitäisi suhtautua? Nykyisen kaltainen kahtiajako alkaa olla tiensä päässä, jotain tarttis tehdä mutta mitä?

Länsi hävisi Idälle niukasti Itä–Länsi-ottelussa. Tulee ajatelleeksi, että Länsi olisi saattanut voittaa, jos Lännen joukkueena olisi ollut Vimpelin Vedon joukkue. Perustelen tätä niin, että Vimpelin joukkue on itsessään kokonaisuus, joka on oppinut toimimaan pelitilanteissa joustavasti ja harmonisesti yhdessä. Mutta Lännen joukkueessa pelaajakokonaisuus rakentui eri joukkueiden pelaajista, joten harmoniaa ei voinut vastaavasti muodostua.

Vaasan imago-ongelman eli ruotsinkielisen maineen lisäksi kaupungin ongelmana ovat nämä Vaasan valittajat. Näiden valittajien vuoksi useat kaupungin kehityshankkeet ovat pysähtyneet vuosikymmeniksi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje