Yleisöltä

Tekstaten

Aika outoa tuo Fortum jälkiviisastelu. Olipa valtio yrityksessä mukana tai ei, on yritystoiminta riskinottoa markkinataloudessa. Kunnat ja valtio ovat huonoimpia omistajia. Osaamista toiminnasta ei juurikaan ole, mutta osingonjako kopalla ollaan mielellään.

Suomessa ei muka voida lopettaa myönnettyjen viisumien voimassaoloa vedoten EU-säännöksiin. Venäjä se vain hyökkää Ukrainaan välittämättä mitään mistään

Suomen valtiolle on huomattavasti edullisempaa perustaa valtakunnallisesti piikityshuoneita palkattuine valvojineen kuin rahoittaa käyttäjille vuosikymmenien kestävää vieroitus hoitoa. Näin se vain menee.

Näyttää olevan hallitus aika lailla yrittäjävastainen. Mistähän ne meinaa että yrittäjä repii eläkemaksun silloin jos tuloja ei ole. Suunnitelmissa niillä on ilmeisesti pienyrittäjien tuhoaminen. Joka ala ei ole 100% tuottoisa joka hetki. Pitänee ennen vuoden loppua ostaa nauloja ja laudanpätkä. Vasara on jo.

Nesteen tulos kasvoi huimasti. Fortumin tulos laski reippahasti. Molempien yhtiöitten raaka-aineiden hinnat nousivat. Neste teki tulosta nostamalla hintoja asiakkaille eli meille suomalaisille. Fortum jätti nostamatta hintoja asiakkaille eli saksalaisille. Fortumin sopimusten tekeminen on ’harrastelijoiden puuhastelun’ tasolla. Nesteen hyvän ja Fortumin huonon tuloksen kustantavat suomalaaset. Tarttis teherä jotain

Pesäpalloselostaja: Kyllä se on pelaajalla lyöntivuoro. Eikä joku typerä sana ”mailan varressa”.

Melkoista kädettömyyttä Suomelta, ettei saada itärajaa suljettua venäläisten läpikululta.

Lapset kärsivät raivoriitaisasta, levottomasta, päihdehuuruisesta ja väkivaltaisesta parisuhteesta enemmän kuin erosta ja sitä kautta elämän rauhoittumisesta. Erokin voi olla todella hyvä vaihtoehto.

Viisumien kieltämiseen venäläisille piiloudutaan EU:n selän taa. Onpa kaksinaamaista politiikkaa pääministeripuolueella.

Lapsiperheet ovat vallanneet Vaasan torin uuden leikkialueen myötä. Toivottavasti torikappakin huomioi uuden asiakaskunnan. Torilla olevat autot ihmetyttävät, ei ole häävi käytettyjen autojen näyttelypaikka.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tulli sai bitcoinien myynnistä noin 47 miljoonaa euroa. Olisiko aiheellista laittaa tästä rahasta jokaiseen Suomessa olevaan vanhusten hoitolaitokseen ilmalämpöpumppu viilentämään mummuja ja paappoja?

Turistikausi jatkuu vielä. Antakaa Hovioikeudenpuistikon työmaan olla levällään vielä elokuun ajan, jotta kaikki näkevät, mitä Vaasassa tapahtuu.

Radio Suomipopin toimittaja kauhisteli vanhoja satuja, miten iso paha susi söi Punahilkan mummon. Taitavat vanhat sadut olla aika pehmoisia, kun niitä vertaa siihen, mitä tämän ajan pelit ja nettimaailma pitävät sisällään.

Mitä on tämä autokauppiaiden masinoima autoflippaus? Tilaa nyt sähköauto, saat sen runsaan vuoden kuluttua ja voit myydä sen sitten kalliimmalla. Kuinkahan käy? Kenelle jää Mustapekka?

Paalijärvi kasvaa umpeen ja soistuu hiljalleen. Nykysupolvi keskittyy kuitenkin kännykkäänsä ja naamakirjansa päivittämiseen.

Meilläkin mietitään, kuinka energia ensi talvena piisaa. Aurinkopaneelifirmat käyttävät tilannetta hyväkseen ja ihmiset ostavat varastot tyhjiksi. Valitettavasti ne eivät tuota talvella yhtään mitään. Onneksi omakotitaloihin on rakennettu vuosikymmeniä puulämmitteisiä tulisijoja. Nyt vain puusolat klapeja täyteen talven varalle niin tarjetaan kovatkin pakkaset. Vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia.

Korona leviää hirveää vauhtia, mutta näettekö kaupoissa ja yleisissä tilaisuuksissa maskeja ihmisillä? Minusta vaikuttaa siltä, että käsidesin käytöstäkin on luovuttu. Nyt ryhtiä ihmiset!

Keskisen Kyläkauppa olisiko jo aika teidänkin siirtyä nykyaikaan. Juomatölkkien kierrätys ja palautus kauppaan on nykyisellään hidasta. On keksitty automaatit, jotka hoitavat homman. Sinne voi kaataa koko lastin ja kone laskee palautuksen ja tekee kuitin.

Paula Risikko luetteli epäkohtia eri aloilta, mutta hän ei antanut ratkaisuehdotuksia. Ennaltaehkäisyä ym. toivottiin, mutta hän vastusti aikanaan hoitajamitoitusta. Ei auta pään laittaminen puskaan huumeidenkäyttöhuoneissa, ovat ne sitten millaisia signaaleja tahansa. Kadullako on parempi piikittää?

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vaasan paikallisliikenne Liftin aikatauluvihko on niin hyvä ja helppolukuinen, ettei parempaa voi tehdä. Siitä 10+. Nyt näyttää myös siltä, että loputkin kuljettajat ovat oppineet reittinsä.

Masennuslääkkeet eivät ole mitään ilopillereitä, eikä niiden ole tarkoituskaan olla. Monelle ovat iso apu.

Jos sähköä aletaan säästämään, sammutetaan ensi hetekan kokoiset mainostaulut, joita on jo sienimetsissäkin.

Sinä, joka kirjoitit, että Suomi laitetaan konkurssiin. Haluaisitko mieluummin Venäjän sisäpiiriin? Entiset ajat eivät palaa, siitä hyökkäys Ukrainaan pitää huolen. Putiniin ei voi luottaa. Emme lietso sotaa vaan haluamme pitää Suomen itsenäisenä valtiona.

Miten korkojen nosto auttaa inflaation hillinnässä? Eikö se ole kuluttajalle kuin mikä tahansa muukin nouseva kuluerä. Viisaammat voisivat selittää.

Fortumin johdossa samat henkilöt ovat tehneet virheitä jo monta kertaa. Erottakaa nyt hyvänen aika. Kukaan ei ole taaskaan vastuussa.

Kuddnäsissä vuonna 1818 syntynyt ja Koivuniemessä 1898 kuollut Sakari Topelius tunnetaan lähinnä rakastettuna satusetänä. Aika harva tiennee, että hän oli historian professori ja Helsingin yliopiston rehtori. Ilmankos hänen laajat teoksensa Välskärin kertomuksia ja Talvi-iltain tarinoita tuntuvat niin todenmukaisilta. Satusetä-nimi viitannee siihen, että teossarjat eivät olleet varsinaisia historiantutkimuksia vaan historian ja maantieteen popularisointia. Teosten avulla tehtiin ja historiaa ja maantiedettä kansalle tunnetuksi. Topeliuksen tunnetuin yksittäinen kertomus lienee Koivu ja tähti, joka sijoittuu Isoonvihaan.

Kuninkuusravit ja kaikki muutkin ravit pitäisi kieltää, kun hevoset kärsivät. Eläinten hyvinvointi on tärkeää.

Parveketupakointia ei saa talossamme loppumaan. Olemme olleet jo vuosia savun uhreina, kun kokouksissa muut eivät sitä vastusta kuin meidän perhe.

Toimittajat, kun haastattelette veropakolaisia, kysykää, miten isänmaallisia he tuntevat olevansa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ilkka-Pohjalainen kirjoitti huumekäyttöhuoneiden puolesta. Lehti hehkuttaa, kuinka ne siivoavat piikittäjät pois kaduilta, julkisista tiloista ja porttikongeista. Myös ympäristöhygienia ja turvallisuus paranisi puistoissa ja jopa päiväkodeissa. Hesari sentään myöntää, etteivät käyttöhuoneet vähennä huumeiden käyttöä. Onneksi kansa on taas niin ”tyhmää”, etteivät kansanedustajat uskalla vihervasemmistoa lukuun ottamatta lähteä tähän hullutukseen mukaan.

On se kumma, kun ei laivojen jätteistä saa sanktioita. Sinne vaan Itämereen kaikki paskat ja tiskivedet. Sitten itketään rehevöitymistä.

Takuueläke on nyt 855 euroa kuukaudessa. Se nousee 30 eurolla, kun hinnat nousevat jopa kymmenellä prosentilla. Ennustetaan, että vuoden loppuun nousevat 20 prosenttia. Energian hinta nousee 40 prosentilla. Eläkkeiden korotus on jo syöty, sen pitäisi olla 160 euroa kuukaudessa, jotta elintaso pysyisi samana. Köyhät köyhtyvät.

Marina Kinnuselta kysyn: Eivätkö kaikki hyky-alueen työtekijät ole uusia, eivät vain tuntityöntekijät? Nyt on työntekijöitä, jotka eivät ole saaneet palkkaansa neljään kuukauteen. Hykyssä rekrytoidaan lisää päälliköitä, mutta kentällä työtä suorittavia käsiä ei hankita lisää.

Viides kolonna keskuudessa levittää meille päivittäin Kremlin propagandaa. Se arvostelee myös suhteellisen hyvin toimivaa demokratiaa lähes kaikesta. Onneksi valtaosa, ehkä lähes kaikki suomalaiset ovat viimeistään Venäjän Ukrainaa kohtaan käynnistämän hyökkäyssodan jälkeen tajunneet, että meidän arvomaailmamme löytyy lännestä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje