Yleisöltä

Tekstaten

Jaa artikkeli

Muutin kesäkuun lopulla toiseen asuntoon Seinäjoella, ja muuttoreissulla katosi neljä kattilaa. Muuton hoiti muuttoyritys. Olisikohan jonkun toisen muuttajan tavaroihin ilmaantunut ylimääräisiä kattiloita?

Vaasan torin suunnittelu on lopetettava välittömästi. Veronmaksajien mielipiteet otettava selväksi ettei taas tule sutta kuten tässä kaupungissa pakkaa tulemaan.

Otsikko: Russell ajoi paalulle Unkarissa. Kuvassa Bottas. Mitä ihmettä? Eikö Russeli olisi ansainnut kuvan tässä yhteydessä, eikä joku muu.

Petteri Taalas, ilmastoprofessori ja Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteeri, lyttää suorasanaisesti Suomen hiilinieluvaatimukset. Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja, professori Markku Ollikainen pitää Taalaksen väitettä asiantuntemattomana ja vastuuttomana. Ketähän tässä pitäisi uskoa, kun alan professoritkaan eivät ole edes samalla (metsä)hehtaarilla?

Ilkka-Pohjalainen antaa sunnuntain pääkirjoituksessaan ymmärtää että journalismin varjolla toimittaja voi esittää oman subjektiivisen mielipiteensä tarkistettuna ”totuutena” vailla minkäänlaista moraalista velvoitetta. Lähtiköhän nyt lapasesta?

Kiitos, Venla Rouhiainen, masennusta käsittelevästä kolumnistasi. Meitä masennukseen taipuvaisia on paljon työelämässä eikä se tarkoita sitä, että olisimme täysin toimintakyvyttömiä. Maailma on muuttunut ja elämä monimutkaistunut viime vuosikymmeninä. On melkein poikkeus, että joku selviää elämästä ilman minkäänlaisia masennusoireita elämänsä aikana.

Eläköön kaikki formulakansa! Minulla on ollut sama voimayksikkö jo vuodesta 1975. Ja uudempaan en vaihda.

Sähköpotkulautailu on valitettava uusi vaaratekijä liikenteessä. Yhteentörmäysten seurauksista saisi uutisoida useammin. Jalkakäytävätkin ovat tulleet vaarallisiksi, kun niillä, pyöräteiden sijaan, lautailijat ohittavat kävelijän takaapäin, alle puolen metrinkin etäisyydestä ja hämmästyttävän suurella nopeudella. Lautailijat eivät tunnu ymmärtävän, ei ainakaan ”kaljapäissään” sitä, että jalankulkija voi tehdä yllättävän sivustaliikkeen.

Nyt Vaasan kaupungin edustajat asialla, viikonloppuna kilpaveneiden kisat Vaasassa ja osanottajat erittäin tyytyväisiä ja sanoivat että ehdottomasti ensi kesänä uudestaan, jos päästään vain kaupungin kanssa sopimukseen.

Onneksi nämä median esiin nostama naisten potkupalloturnaus on ohi!

Koomisen huonoa koko naisten jalkapallo kommentteja myöten.

Savonlinnan surma-Volvo oli katsastamaton ja poistettu liikennekäytöstä. Samanlaisilla Volvoilla liikkuu paljon nuoria, jotka aiheuttavat häiriöitä. Poliisin on tarkkailtava ko. Volvoja.

Mummeli teki töitä Suomen hyväksi 45 vuotta. Eläkettä hän saa 1100 euroa kuukaudessa, ja siihen hän odotti pientä korotusta. Ja kun mitään ei tule, tuntee hän hieman kateutta Kelan etuuksilla eläville ihmisille, jotka eivät ole veroja maksaneet. He saivat 3,5 prosentin korotuksen etuuksiinsa. Olenko valinnut väärin tekemällä töitä, mummeli tuumasi.

Miksi meitä vanhuksia rokotetaan sillä, ettemme saa ottaa uusia silmälaseja suoraan optikolta? Ensin pitää käydä silmälääkärillä. Turhat käynnit pois, ne maksavat 128 euroa. Kun siihen tulee vielä silmälasit päälle, onkin eläke mennyttä. Millä sitten ruokaa ja lääkkeitä ostat? Optikot osaavat nykyään hommansa.

Toivottavasti Suomessakin sammutetaan ensimmäiseksi mainosvalot ja isojen teollisuushallien turhat valot, eikä ryhdytä rajoittamaan yksityisten ihmisten elämää, kuten täällä on tapana.

Toivottavasti lähes jokaisen lapsiperheen pihaan hankitut rumat trampoliinit poistuvat pian lopullisesti. Lasten sulkeminen trampoliinihäkkiin on laiskan vanhemman vastuuton ratkaisu. Holtiton ja jatkuva pomppiminen ei kehitä lasta, mutta lisää loukkaantumisia ja vaikuttaa lapsien aivoihin ADHD-diagnoosia tukevasti. Vaihtoehtona on hankkia pihaan vaikka korkeus- tai seiväshyppytelineet, jolloin hyppimisessä olisi sentään urheilullista tavoitteellisuutta.

Suomessa voidaan huonosti, koska Stalinin takinlieve lepää edelleen maamme henkisen ilmapiirin yllä. Vaikka miten on ilmaista ja palvelua, hyvä ettei aikuisia ruokita lusikalla suuhun, olemme silti varsin usein negatiivisia, kiittämättömiä ja tyytymättömiä. Ellei peräti jatkuvasti. Olemme kuin aikuisia lapsia, jotka känisevät henkisesti tukkanuottasilla. Olisi tarvetta kasvaa aikuisuuteen ja omaan vastuuseen. Nyt vastuuta kiukutellaan muille ihmisille.

Kurikan on hyvä luvata ilmaista hoitoa, kun ei ole lapsia niin ei tule kulujakaan. Puhumattakaan siitä, että kouluja ja päiväkoteja joudutaan sulkemaan samasta syystä. Toteutuvatko Jurvasta vanhusten jumpat tai harrastukset? Eipä taida toteutua. Näin sitä petosten kaupungissa johdetaan ihmisiä harhaan.

Istun täällä marketin aulassa, eikä kenelläkään ole maskia. Omani unohtui autoon.

Entinen Anttilan kauppa Seinäjoella on poistanut kahvilatarjonnan. Myös kirppis ym. on kadonneet alakerrasta. Keskusta kuihtuu.

Hui kauhistus, millaisia järkyttäviä häiriöitä niin Power Parkin kuin Särkänniemenkin laitteissa. Aivan varmasti oli pelottavaa, sanoo johtaja lehdessä. No, aivan varmasti. Ikinä en menisi.

Poliisi suhtautuu myönteisesti huumeiden valvottuihin käyttötiloihin, kertoo Ilkka-Pohjalainen. Tätä on vaikea maallikon ymmärtää, mutta siitä huolimatta nostan hattua. Nykyisin poliisi taitaakin tehdä useammin tikkaritestin kuin perinteisen puhallutuksen, oli kuski sitten millainen tahansa.

Kokoomusnuoret teettivät itärajalle venäjänkielisen kyltin, jossa muistuttavat turisteja Ukrainassa käytävästä sodasta. Ei taida juuri olla vaikutusta, mutta julkisuuttahan sitä tälläkin saa.

Kiitos Ilkka-Pohjalaiselle jokapäiväisistä Sudokuista. Niiden ratkaiseminen käynnistää aivot mukavasti, ja sanotaanhan tällaisten pulmatehtävien tekemisen ehkäisevän myös muistisairauksia. Suosittelen.

Etenkin näin pimeänä vuodenaikana lisäisivät kansalaisten turvallisuuden tunnetta valaistut katuvalot. Poliisipartioiden näkyvämpi liikkuminen myös katukuvassa olisi toivottavaa.

Miettikää nyt ihmiset hyvät, kun erossa tuomitsette lähteneen puolison. Minulle se oli elämän rohkein asia. Kukaan ei tiedä muiden parisuhteista. Monet valittavat huonoa liittoa kavereilleen, mutta siihen se jää. Uskalsin tehdä eron, mitä muut eivät syystä tai toisesta uskalla. Elämäni laatu parantui ja paljon.

Jymyjussit–Vimpeli-ottelussa 31.7 Seinäjoella älyttömän kovalla teholla pelin päälle soitettu mökämusa ja selostajan älytön kailotus sekä röyhkeä ”kotiinpäinveto” varmistivat sen, etten toista kertaa tuonne lippua osta.

Yhteiskunnan rahat on lopussa. Nyt pitää etsiä säästöjä. Ensin säästetään lasten hoidoista, joihin vanhemmilla ei ole varaa. Toiseksi pitää leikata näiden vanhempien kaikista tuista. Pitää saada näille, jotka lapsia tekevät ymmärrys, että ne on itse elätettävä.

Eikö nyt pitäisi istua Vaasan kauppapuistikolla autokaistoille tämän hirvittävän lämpenemisen johdosta.

Kuka on keksinyt, että Vaasa kirjoitetaan englanniksi Wasa. Kyllä se on ihan vaan Vaasa, kaikilla vierailla kielillä. Jopa yhdellä kotimaisista.

Ulkomaalaisessa omistuksessa on tuulivoimasta Fingridin mukaan 80%. Alkaako rahastus? Miettikääpä sitä.

Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntien varuskuntatyhjiö tuntuu monista maanpuolustuksen ystävistä yhä vaikeana hyväksyä. Kauhavan varuskunnan lakkautusta edelsi yli 20 vuotta sitten Vaasan varuskunnan lakkautus. Vaasassa on edelleen hämmästyttävästi rannikkopatteriston alue ja rakennukset sotilaskotia myöten paikoillaan, aivan kuin vasta eilen olisi lakkautus toteutettu. Olisiko järjenvastaista ajatus toiminnan osittaisesta palauttamisesta?

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje