Yleisöltä

Tekstaten

Jaa artikkeli

Kiitos Risikon Paulalle ja Lintalan Jarmolle mielipidekirjoituksista koskien lainsäädäntöä huumeista

Niinpä niin nämä elävät ja kuolleet autokaaharit. Sitä saa mitä tilaa. Onneksi ei nyt syyttömät joutuneet eteen.

Hallitus on huolissaan ns. eliittikansalaisten (tukien saajat) ostovoimasta inflaation korottaessa hintoja ja nostaa tuntuvasti erilaisia tukia. Miten olemme me roskakansalaiset, työssäkäyvät perheelliset keskiluokan veronmaksajat, joiden palkat ei nouse ja autolla työssäkäynti kallistuu koko ajan? Eikö meistä todellisista veronmaksajista ole kukaan huolissaan? Korotetaanko meiltä otettavia tulonsiirtojakin eliittikansalaisten hyväksi entisestään?

Ei ole mikään ihme kun eräs kirjoittaja kysyi, miksi IP:n avioerojutussa ei ollut mukana miesten kommentteja. Avioeroista 70 % on naisten tekemiä. Muutenkin Suomessa tehdään paljon avioeroja kun vertailuryhmänä ovat muut Euroopan maat. Tässä olisi tutkijoille hyvä tutkimuskohde.

Taas huomasin pullojen palautuspaikalla, että muovipusseja oli laitettu pahvin joukkoon. Näillä henkilöillä on joko vaikeuksia lukea sanat pahvi ja muovi tai heillä on vaikeuksia noudattaa annettuja ohjeita.

Miksi ansiosidonnainen päiväraha on aina kaikkien hampaissa? Työtä tekevä ihminen on esim. maksanut 38 vuotta liiton maksuja, että saisi paremman turvan työttömäksi jouduttuaan kun taas toiset valitsevat Kelan päivärahan, johon nytkin tuli 3,5% indeksikorotus. Ei tullut ansiosidonnaiseen päivärahaan.

Pudotetaan ne kansanedustajat eduskunnasta, jotka eivät ole valmiita poistamaan tai alentamaan sähköenergian siirtomaksuja.

Energialle hintakatto ja pian.

Opiskellessani 30 vuotta sitten Vaasan yliopistossa, kävi silloinen Vaasan elinkeinoasiamies kertomassa suunnitelmasta tuoda Norjasta kaasua Ruotsin läpi Vaasaan ja täältä muualle Suomeen. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Olisiko nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa aika ottaa tämä suunnitelma uudelleen harkittavaksi?

Osmo Soininvaara (vihr.) ilkkuu tämän lehden pääkirjoitussivulla, että kaikkien suomalaisten pitäisi ostaa pörssisähköä, jotta markkinat toimisivat ja meille tulisi motivaatiota säästää sähköä. Just! Toimittaja oli sentään pistänyt kuvituskuvaksi tuulimyllyn. Tuulivoiman voimakas ailahtelu onkin suurin syy hintojen karkaamiseen taivaisiin, kun ei tuule kunnolla.

Muistakaa tämä: Autoilijan tulee väistää suojatietä ylittävää jalankulkijaa. Pyörää tai sähköpotkulautaa taluttava rinnastuu jalankulkijaan. Suojatiellä pyöräilijän ja sähköpotkulautailevan tulee väistää autoilijoita, jos ajoradalla ei ole väistämismerkkiä tai autot eivät ole kääntymässä tielle, jota pyöräilijä ylittää.

Nyt ovat kisaamassa Venäjän mafia ja Länsimafia. Pelikenttä on Ukraina.

Vaasan Sähköllä on aivan tajuttmat hinnat uusille asiakkaille. Omakotitalon sähkölasku monta tuhatta euroa/vuosi enemmän kuin ns. vanhoilla asiakkailla. Miten voi eriarvoisesti kohdella Vaasan kaupungin asukkaita? Vaasan kaupunki tietysti saa mojovat tuotot meiltä niin onnellisilta omakotitaloasukkailta Vaasan Sähkön omistajana. Kyllä sapettaa katsoa, mihin kaikkeen typerään kaupunki hassaa taasnuokin rahat. Voi pyhä yksinkertaisuus, onnellisuustutkimukset taas varmaan. Pettynyt vaasalainen olen, Sähkön asiakkaana 50 vuotta, mutta nyt kohdellaan uutena asiakkaana. Arvaatte varmasti mitä teemme, niin juuri, vaihdamme firmaa. Moni ehkä vaihtaa kaupunkiakin.

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje