Yleisöltä

Tekstaten

Jaa artikkeli

Bensan hinta on laskenut, mutta kukaan ei kirjoittele laskelmiaan alentuneesta työmatkan hinnasta. Minulla se on n. 50 euroa kuukaudessa, jo aiemmin hallituksen työmatkavähennyksen nostamisen vaikutusta en ole edes laskenut. Hyviä ratkaisuja on tehty tavallisen ihmisen auttamiseksi.

Mihin ihmeeseen Vepsun hyvä peliote katosi? Nyt peli, ja varsinkin puolustus, kuntoon ja takaisin voittojen tielle.

Mitä enemmän suvaitsevaisuus lisääntyy, sitä vähemmän suvaitaan konservatiivisesti ajattelevien mielipiteitä.

Miten saisi juntattua joidenkin toimittajien päähän (varsinkin Etelä-Suomessa), että emme Pohjanmaalla ole ”pohjanmaalaisia”, vaan pohjalaisia.

Kyllä se vaan niin on, ettei luonnossa eläviä eläimiä ole tarkoitus ihmisen hoitaa kuntoon, jos loukkaantuvat. Turha on kiikuttaa linnunpoikasia tai muita pieneläimiä hoidettavaksi. Kyse on luonnon laista. Heikot sortuu, vahvat pärjää.

Kesä on hurviteltu festareilla ja muissa tapahtumissa ja nyt se kostautuu. Koronatartuntojen määrä kasvaa koko ajan. Olisiko kannattanut miettiä kahteen kertaan ennen kuin lähti humputtelemaan.

Puoli miljoonaa euroa yhden pesäpallokentän kunnostamiseen. Ei todellakaan näytä olevan rahasta pulaa Seinäjoella.

Todella hienosti etenee kävelykadun laajennus Vaasassa. Työmaa näytti olevan koko kesän käynnissä kiveystöiden osalta ja nyt on jo Pitkäkatukin auki liikenteelle. Hyvää työtä kaupungilta.

Kaupungeissa vanhemmat ovat kesäisin ongelmissa lastenhoidon kanssa. Kirkolla olisi tilaisuus osoittaa välittämistä ja lähimmäisenrakkautta.

Media väittää, että metsänomistajat eivät muka tiedä metsiensä uhanalaisista eläimistä ja siksi tuhoavat näiden elinpiirit. Mistä näitä sinisilmäisiä luonnonsuojelijoita sikiää? Ettekö koskaan käy maalla, kuuntele isäntien puheita? Juuri siksi metsää kaatuu, että isännät pääsisivät eroon suojelluista eläimistä!

Aivan suotta itkeä hoitajapulaa, kun hoitajille ei haluta maksaa kunnon palkkoja. Kohta lähtee loputkin.

Hommatkaa, hyvät ihmiset lämmin makuupussi tulevan kylmän talven varalle. Siinä nukutte hyvin yöt ja kylmänä päivänäkin se käy lämpimästä ”pesästä”.

Voitaisiinko ajatella, että perustettaisiin Alkon myymälöiden yhteyteen alkoholin käyttöhuone? Siellä saisi ryypätä valvotuissa tilassa ja krapulaiset saisivat levätä ja palata työelämään kunnossa. Vältettäisiin poliisin sadat kotihälytykset. Ja jos johonkin mentäisiin rauhoittamaan, niin osoitteena olisi Alkon käyttöhuone. Paikalla voisi olla tietenkin poliisi, joka katsoisi onnistuuko kokeilu.

Kepun Saarikko on tekemässä Antti Rinteet, kun on vähän ennen vaaleja lupaamassa ylimääräistä lapsilisää. Nehän on lupauksia, jotka eivät tule toteutumaan, kuten ei toteutunut Rinteen vappusatanenkaan.

Mielenkiintoinen esitys Tuomo Kankaalta (I-P 5.8). siitä, että asuntojen myyntivoittoverot käytettäisiin ilmastotoimiin. Sitä sietäisi kyllä pohtia laajemminkin.

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje