Yleisöltä

Tekstaten

Jaa artikkeli

Keskinen. Pullopalautus lähelle asiakkaiden sisäänmenoa. Kävellä 100 metriä kuitti mukana sieltä ”ökyautojen” takaa on jopa ”sadismia”.

Saksan liittokansleri keskeytti kesälomansa ja vei Fortum/Universumin kiistan saksalaisille. Iltapäivälehden professoriarvion mukaan 100-0. Olisiko myös pääministerin Marinin pitänyt hieman pysähtyä.

Nythän Suomi voi säästää, olikos se 20 miljardia, kun ei tarvitsekaan ostaa hornetteja. Ollaan pian Natossa ja saadaan jäsenmaksulla koneita muutenkin rajojemme sisäpuolelle.

Koska puututaan Kurikan pentutehtailuun? Olisi korkea aika.

Osastoylilääkäri Riikka Ala-Karvia, koronatilanne paranoo laakista, jos jatketaan lomia ja festarien pitoa. Korona on selvästi tyäperäinen köhä.

Hyvä! Vaasa festival, eikä wasa Lisää Vaasaa ja suomenkielistä imagoa viestintään.

Kuinka kävikään: Laitoin riistakameran puunhaaraan Ratikylänmäellä, ja kävin katsomassa, näkyikö mitään. Ei näkynyt kameraakaan.

Pieni asia tässä maailmassa, mutta kenen kuuluisi hoitaa Rengonkylän liikenneympyröitten istutuksia? Masentavan näköisiä. Kyläseura?

Olen ollut Vaasan Sähkön asiakkaana n. 50 vuotta, viimeiset kaksi vuotta määräaikaisella sopimuksella. Nyt Vaasan Sähkö pitää minua uutena asiakkaana ja tarjoaa sähkösopimusta 32snt/kwh. Vanhoille 10snt/kwh. Ei ole reilua. Siispä sähkötoimittajan vaihto. Olisin mielelläni ollut edelleen kotikaupunkini yhtiön asiakas.

Miten se radan sähköistäminen parantaa palvelua? Samoissa vaunuissa matkustetaan, veti junaa sähkö- tai dieselveturi. Matkustaja ei edes tiedä millainen veturi junaa vetää.

Mitäköhän seuraa sähköenergian säästämisestä? Sähkölaitokset huomaavat kulutuksen ja katteiden pienentyvän ja nostavat hintojaan. Milläköhän tämä kurjistuminen saataisiin torjuttua?

Kai Viinijuhlilla juodaan viiniä... josei, niin suosittelisin laittamaan nimeksi osuvammin vaikka ”Perseet olalle” tai ”Kotiinkuljetus kaupan päälle vaaka-asennossa, suihkuttelu, peittely ja tarvittaessa ajetaan päivystyksen kautta” -festivaali.

Ministeri Ohisalo haluaa lain jossa pellonraivaus tulisi maksulliseksi. Tuleeko samalla rakentaminen tuulimyllyt sähkölinjat tiet yms., jotka myös vähentävät Ohìsalon mainitsemia metsiä.

Vaasan Prismassa on viikon aikana erään tuotteen hinta noussut n. 68 %. Mikähän on selitys kun tuotteen päiväys on edelleen sama?

Mikä riivaa suurvaltojen johtajia, etenkin yksinvaltiaita? Mitä suurempi on maa, sitä suuruudenhullumpi johtaja. Venäjä ”tarvitsee” Ukrainan, Kiina ”tarvitsee” Taiwanin ja mitähän mahtaakaan ”tarvita” Pohjois-Korean Kimi? Turkkikin pullistelee ja Intian johtaja pyrkii kovasti yksinvaltaan. Mikä mahtoikaan innoittaa Putinin viemään kansansa paitsioon juuri kun venäläisiä alettiin pitää tasavertaisina muun maailman suhteen. Sadan vuoden korpivaellus edessä. Onnea vaan kovasti!

Kiitos laatijoille päivä- ja lauantairistikoista. Eläkeläiselle muistia piristävä aamupala. Kiitos.

Venäläiset turistit vievät maasta pakotteiden alaisia tuotteita Venäjälle minkä ehtii, jopa sotatarvikkeiden tarpeistoa. Maailma pilkkaa meitä ja meidän hallitus vain vatuloi rajan sulkemisen kanssa.

Voisiko joku Vaasan kaupungin insinööreistä valaista maallikolle, miten meren päälle rakennettavan pesäpallostadionin putket voisivat mitenkään pysyä ehjänä. Pohjakallio on noin 10 metrin syvyydessä, ja routii aivan varmasti kun putkien pitäisi kestää sekä talvi (jäädytys) että kevät (lämmityskäyttö). Eikö nyt olisi järkevintä pitää stadioni paikallaan ja antaa liito-oravien lentää omia reittejään?

Nyt itäraja kiinni äkkiä ja viisumien myöntämiselle loppu. Venäläiset trokarit kuskaavat peräkonttikaupalla kiellettyä tavaraa rajan yli ja rahastavat niillä ihmisiä. Ei kai tämän näin olisi tarkoitus toimia?

Eikö sähköpotkulautojen lainvastaiselle liikennekäyttäytymiselle voida tehdä mitään? Laudat viuhahtavat jalankulkijan eteen milloin oikealta, milloin vasemmalta ja pitkin jalkakäytäviä, joilla ne eivät lain mukaan saa liikkua laisinkaan. Ne tulevat kulman takaa ajajan edes vilkaisematta, tuleeko ketään. Ongelmaan on vaikea puuttua, sillä lautafirmat menettäisivät asiakkaansa, jos saisivat asiakkaat noudattamaan sääntöjä. Näillä vekottimilla ei kukaan uskalla mennä autojen sekaan. Poliisin on lähes mahdoton valvoa tätä hurjastelua. Onneksi on alettu puhumaan potkulaudoista, joita on jätetty ajon jälkeen minne sattuu. Sillekään ei juuri mitään kuitenkaan tehdä, on kaupungin edustaja todennut lehdessä. Pyydän, että potkulautafirmat, poliisi, Vaasan kaupunki ottavat julkisesti kantaa asiaan. Ja nyt ei riitä se, että sanotaan vastuun olevan kuljettajalla.

Kyllä nyt metsät pursuaa hyvälaatuista mustikkaa. Ei tarvitse kenenkään mökin hyyskän seinustalta noukkia, kuten joku tekstasi.

Monesti, kun arjen keskellä pysähdyn syömään jotakin häkin lähettyville, linnut lentävät vapaana ollessaan perässä ja tulevat myös syömään häkille. Ne ovat parvilintuja ja niiden näkökulmasta olen nähtävästi se iso, vähän omituinen lintu, joka lentää surkeasti. Mutta olen hyväksytty parveen.

Vaasa-Laihia tiesuunnitelmat voisi ottaa tasapuolisuuden nimissä yhtä aikaa käsittelyyn kuin Seinäjoki-Lapua tieosuus. Liikennemäärät ovat kutakuinkin samat ja hankkeet pitkään suunnitelmissa. On kansanedustajilla lobbaamista, että saadaan molemmat toteutumaan.

Eläinlääkäreistä on pulaa. Niin on kuulkaa ihmislääkäreistäkin! Terveyskeskukseen aikaa saa odottaa viikkokausia, eikä noita näy yksityisellä puolellakaan lääkäreitä liiaksi olevan. Tehkää nyt jotain ennen kuin kokonaan loppuvat.

Junista poistettiin käsidesit, kun ihmiset kuulemma joivat niitä. Kyllä pitää olla kova viinanhimo, jos käsidesiä rupeaa pullosta juomaan.

Mustikassa olivat ulkomaalaiset. Riistakamerassa näkyi saavi selässä. Oli nuotiota poltettu. Peltipurkit ja muoviroskat oli jätetty metsään ympäriinsä. Myös varvut oli revitty. Ennen olin mielissäni, että edes joku kerää marjat metsästä. Eikö näitä ohjeisteta, mitä ei saa tehdä?

Tampereella on perustettu ravintola, jossa kauppojen hävikkiruuasta valmistetaan kotiruokaa hintaan kolme euroa. Jälkkärin saa euro 50 centillä. Sosiaalirahasto tukee. Työkokeiluun osallistuminen mahdollista keittäjinä ym. Seinäjoki, huhuu! Rahoja voisi laittaa muuhunkin kuin kalliisiin esiintymislavoihin!

Olkaa niin ystävällisiä ja vähentäkää peukuttamisia tiedotusviestinnässä. Todella ärsyttää, kun samat ihmiset peukuttaa, en tiedä haluavatko huomiota vai mitä. Tiedotuskanavat ovat toimintaa varten.

Vaasan Sähköllä on aivan tajuttomat hinnat uusille asiakkaille. Omakotitalon sähkölasku monta tuhatta euroa/vuosi enemmän kuin ns. vanhoilla asiakkailla. Miten voi eriarvoisesti kohdella Vaasan kaupungin asukkaita? Vaasan kaupunki tietysti saa mojovat tuotot meiltä niin onnellisilta omakotitaloasukkailta Vaasan Sähkön omistajana. Kyllä sapettaa katsoa, mihin kaikkeen typerään kaupunki hassaa taas nuokin rahat. Voi pyhä yksinkertaisuus, onnellisuustutkimukseen taas varmaan. Pettynyt vaasalainen olen, Sähkön asiakkaana 50 vuotta, mutta nyt kohdellaan uutena asiakkaana. Arvaatte varmasti mitä teemme, niin juuri, vaihdamme firmaa. Moni ehkä vaihtaa kaupunkiakin.

Härmän Liikenne kasvaa yrityskaupalla, kertoo I-P 4.8. Hienoa. Yritys työllistää ja maksaa veroja. Härmän Liikenne sai kilpailutuksessa vuosi sitten muun muassa Lapuan koululaiskuljetuksia, aiemmin koululaisia ajoi lapualainen, Härmän Liikennettä pienempi yritys. Suuruuden ekonomia on näköjään valttia, kun reittejä hinnoitellaan ja aikataulutetaan. Koululaisauto tulee Lapuan sivukylällä aamulla niin aikaisin, että monet varsinkin nuoret ovat siirtyneet omiin ajopeleihin ja vanhempien kyyteihin. Onko tehokkuusajattelu ja aikataulujen optimointi viety jo turhan pitkälle? Lapualaisilta päättäjiltä odotan kykyä katsoa omien yrittäjien tilanteen perään, vaikka hankintalaki paljon sääteleekin.

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje