Yleisöltä

Tekstaten

Jaa artikkeli

Sairaalat ympäri Suomea valittavat kilpaa, miten on pulaa hoitajista ja muusta henkilökunnasta ja jonot pidentyvät. Nyt tarvitaan hieman malttia, vuodenvaihteessa siirretään SOTEen, maakuntamalliin. Sen jälkeen ei ole jonoja, lääkäri on suurin piirtein naapurissa ja rahaa säästyy. Malttia nyt hieman.

Lehdessä kirjoitettiin, ettei meluhaittoja tule Solarsoundista, koska stadionin lähellä ei ole taloja. Katsokaa keskussairaalaan päin, kerrostaloja lähellä, ei mitään lippualennuksia jaettu. 350 metriä stadionille.

Eläkkeiden nostosta on ollut puhetta. Yksi asia huolestuttaa. Miksi ne ovat prosentuaalisia? Nostetaan kaikille sama summa euroja. Näin tasoittuu edes vähän köyhän kansan tulot. Isotuloiset tuskin arvostavat muutamia satasia. Verothan siitä lisääntyy mutta mieliala nousee kun vähätuloiset saa joskus ostaa terveellistä ruokaa.

Sähköpotkulauta on tulevaisuuden kulkupeli. Onneksi saimme myös Seinäjoelle mahdollisuuden käyttää näitä mahtavia menopelejä. Toivoisin hyväksyntää ja ymmärrystä kaikilta teiden käyttäjiltä upeaa lajia kohtaan. Pidetään kävelytieympäristö turvallisena ja vältetään yllättäviä sivuliikkeitä varsinkin ”kaljapäissään”. Joten, chillatkaa boomerit!

Olipa jyrkkä näkemys trampoliineista. Hyppiessä kasvaa koordinaatio ja tasapaino kehittyy niin lapsilla, nuorilla kuin meillä vanhemmillakin. Hauskan liikkumisen lisäksi saa raitista ilmaa ja liikunnan tuottamia endorfiineja. Meillä lapset haastavat toisiaan tekemällä erilaisia temppusarjoja. Keksivät itse, näyttävät toiselle ja toinen yrittää toistaa perässä. Se on paljon hauskempaa ja monipuolisempaa kuin korkeus- tai seiväshyppy. Trampoliini houkuttelee lasten kavereita kylään. Siitä pidämme huolta, että illalla tullaan ajoissa pois, etteivät hyppimisen äänet häiritse naapureita.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Taitaa hotelliyrittäjä todella rahoittaa allasosaston mustasaarelaisten rahoilla. Ei se ole tyhmä, joka pyytää. Tyhmä on se, joka maksaa.

Suomessa on muutamia kaupunkeja, joissa on pormestarimalli. Pormestari on ensisijaisesti tehtävässään poliitikko ylimpänä virkamiehenä. Seinäjoella on kaupunginhallituksen puheenjohtajana moninkertaisen ministeritaustan omaava, joka on osoittanut tehtävässään nyt hyvin merkittävää aktiivisuutta. Arvioisinkin, että Seinäjoella käytännössä toimii osittain pormestarimalli siten, että kaupunginjohtaja ja hallituksen pj. johtavat ”parivaljakkona”.

Ihmeellistä oli televisiointi Kalevan Kisojen hyppy- ja heittolajeissa. Vain paria kilpailijaa näytetään joka lajissa. Miksi?

Löytyykö ihan oikeasti vielä sellaisia ihmisiä jotka luulevat, että ansiosidonnainen korvaus maksetaan liiton rahoista? Kyllä se on pääosin sitä samaa valtion rahaa kuin kelakorvauskin.

Pitäisikö Wasalinelle saada suomenkielinenkin myyjä? Täysin sekaisin koko myynti. Ei vastata puhelimeen, ei osata kunnolla suomea. Parempi on matkustaa Turusta. Mökämusaan kyllästynyt. Tule Vimpelin kotipeleihin, täällä osataan taputtaa ilman ”käsiä, käsiä –kuulutuksiakin. Selostus on puolueetonta, eikä mökämusa soi pelin päälle. Selostajalla ei ole brasilialaista venytyskailotusta ja myös vastustajalle taputetaan hyvistä suorituksista. Itellä on ollut tänne kausikortti jo monta vuotta.

Huumeiden käyttöhuoneita on ollut Sveitsissä vuodesta 1986 alkaen. Niinpä se on ”yksi korkeimmista huumeaddiktioista kärsivistä maista Euroopassa”, kirjoitetaan Hesarissa. Siihenkö Suomikin pyrkii?

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Työeläkkeiden korotus vuodenvaihteessa on oikeus ja kohtuus. Jo 26 vuoden ajan on taitettu indeksi alentanut eläkkeitä ja nyt kun vihdoin on tulossa oikeutettu korotus, niin siitä meuhkataan joka forumilla. Ymmärrättekö edes hävetä, kun julkaisette tuollaista tekstiä. Palautetta on saanut myös kirjoittaja O. Onninen, ikinuori, joka luulee, ettei koskaan itse joudu eläkkeelle muiden solvattavaksi.

Joku propellipää Brysselissä päästi aivopierun, että Suomen rautateiden raideleveyttä pitää kaventaa! Nyt pelosta tutisevat poliitikot Suomessa tapansa mukaan juoksevat välittömästi rautakankiensa kanssa vääntämään kiskoja kapeammalle, ettei vaan Brysselistä tule sanktioita, ellei kaikkia järjettömyyksiäkin heti toteuteta.

Saarikon lapsilisän tuplaus on naurettavaa kannatuslisän hakemista. Koko lapsilisä pitäisi poistaa ja siirtää Kelalle tarpeeseen perustuviin tukiin. Nyt pitää oikeasti alkaa miettimään mihin tämän maan varat riittävät.

Tiistaina 2.8. Vesilaitoksentien ja Kokkolantien risteyksessä (Salen luona) oli kevytmoottoripyörä pysähdyksissä punaisen valon palaessa, tuli siihen Vesilaitoksen suunnasta. Huomatessaan, ettei mistään tullut autoja, (vastakkaisella puolella tosin oli), kevarikuski lähti päin punaisia ja kääntyi kaupunkia kohti. Tällaisilleko pitäisi antaa autonajokortti 17-vuotiaina? Ei ihme, että nämä aiheuttavat liikenteessä onnettomuuksia piittaamattomuudellaan.

Helsinki seuraa kaaosteoriaa. Onnistunut jo terveys- ja palkkahallinnossa.

Non niin! Vaasan varuskunta taas solttuja ja pyssyjä täyteen. Epäileekö joku, että Ruotsi hyökkää Suomeen vai mistä on oikein kyse? Huolia piisaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kyllä, tuulivoimasta alkaa rahastus (I-P 4.8). Tuli ilmoitus sähkön korotuksesta. Kaikki mahdollinen oli lueteltu, pakkaspäivän energiamaksu jne. Ei puuttunut kuin kevätpäiväntasaus ja kesäpäivänseisaus.

Uusi Sote on pommi ja Vaasan rakennus ruma konepajan näköinen härveli.

Yhdyn täysin pienten lasten äidin kantaan, että parveketupakointi kiellettäisiin täysin.

Nyt olisi suomalaisten maanviljelijöiden aika vähän reipastua, pois masennuslääkkeet ja terapia. Ajatte tuhannet traktorit teiden tukkeeksi ympäri Suomen niin pitkäksi aikaa, että rahat alkavat ropisemaan tileille. Niin tapahtuu, kun epämukavuus hiipii konkreettisesti myös kovapalkkaisen kansanedustajan ja ministeriön virkamiehen elämään. Kiltin yli ajetaan niin kauan kuin kiltti antaa ajaa.

Perusterveydenhuollon osastopaikat riittävät huomattavasti paremmin, jos siellä ei tarvitse odottaa kotihoidon aloitusta, esteetöntä asuntoa, asumispalvelupaikkaa, kynnysten poistoa / tukikahvojen asennusta, jne. Siinä jokunen haaste tulevalle hyvinvointialueelle nyt alkuun.

Veroja ei missään nimessä pidä keventää. Senioreiden, vammaisten, muiden sairaiden sekä lasten ja nuorten asiat ja tarvittavat palvelut pitää huolehtia. Lisäksi tiet, junaradat ja muu infra pitää pitää kunnossa. Näihin tarvitaan verorahaa.

Sairaalan ylilääkärikin suosittelee huumeiden käyttöhuoneita mm. tarttuvan hepatiitin torjumiseksi. Risikko vastustaa ”väärän signaalin” vuoksi. Pitäisi sairaanhoitajan olla fiksumpi!

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Miksi I-P edes julkaisee sellaisen kolumnistin sitaatteja, joka ei ota asioista parempaa selkoa. Eläkeläisiä odottaa jättipotti. Ensin paljonko eläkkeet ovat nousseet viime vuosina, kun inflaatio on ollut matalalla. Jos saimme 0,2 %, verottaja piti siitäkin huolen, että netto meni miinuksen puolelle. Tulevassakin verottaja kyllä pitää huolen, ettei eläkeläinen rikastu.

Kansanedustaja Kivisaari kirjoitti IP:ssa 3.8 täyttä asiaa Seinäjoki–Lapua tievälin valuviasta, Teppo–Isokosken liittymästä. Kivisaari kuitenkin unohti, että hänen johtamansa Seinäjoki ei ole ollut halukas maksamaan osuuttaan kaavaillusta eritasoliittymässä. Onkohan mieli muuttunut? Toivottavasti. Varmaa on ainakin lähestyvät eduskuntavaalit.

Haarajoentie menetti hienon kevyenliikenteen väylän. Mistä johtuu? Onnittelut uudelle Selkämäentien kevyenliikenteen väylälle.

Eikö kukaan oikeasti mieti kenen vallan ja alistamisen alla tässä ollaan? Eihän nyt toki mainita sanaa sota. Sille on hienompi nimi direktiivi tai säädös. Näitä kiltisti noudatamme, koska meidän täytyy tehdä mitä ”isoveli” – hups– EU määrää. On turve, metsä, ilmastonmuutos, jäteastiat, vaaralliset vieraslajit. Viimeisimpänä raideleveys. Vielä Harakka oli kovasti vastaan? Siinäkin käy samoin kuin Kataiselle ja Urpilaiselle. Luvataan EU virka ja siinä se, rata rullalle.

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje