Yleisöltä

TEKSTATEN

Ittellensä sika kiusaa teköö kun ruuhensa kaataa. Vrt. EU.

Nyt taas on puhuttu haitallisten vieraslajien hävittämisestä Suomen maaperältä. Olisiko siis paikalla ryhtyä hävittämään fasaaneja?

Neljän vuoden pätkätyö ja hallitukselta tuloksena jättivelat ja äitiyslomien suma. Pääministeri esittelee vaatteita, antaa meikkausvinkkejä, bilettää työaikana ja tirauttaa itkut, kun kritisoidaan. Ja kaiken kruunaa naispresidentti, joka antaa lausuntoja asioihin perehtymättä. Ei tällä naisten uskottavuutta työelämässä lisätä.

Vimpeli, pesis ja Savonjoki. Olisiko jo aika tehdä sääntömuutos: jos pallo menee jokeen, sitä ei haeta!! Selvät rajoitukset voimaan, paljonko saa edetä! Onhan se hauskaa, kun isot miehet hyppii pallon perässä veteen, mutta pitääkö jonkun ensin joutua loppuiäkseen pyörätuoliin, ennen kuin tämä hauskuus lopetetaan.

Ei voi muuta kuin ihmetellä mikä opettajien tehtävä on koululaistensa kanssa, kun käyvät Vaasan uimahallissa. Luulisi, että opettajat seuraisivat edes jonkin verran oppilaittensa tekemisiä hallissa. Mutta ei. Lapset huutavat ja meluavat normaali ihmisten riesaksi niin saunatiloissa kuin pesutiloissa, niin että jopa korvat särkee. Hyväksytyt desibelit yleisissä tiloissa rikotaan jatkuvasti. Tällaista ei voida hyväksyä. Olen itse asunut perheeni kanssa useammassa maassa, mutta en ole ikinä missään joutunut sellaisen huutosakin kesken kuin nyt Vaasan uimahallissa. Eikö opettajien tehtävä olekaan opastaa ja valvoa oppilaitaan miten käyttäydytään muitten ihmisten seurassa ja yleisissä tiloissa?

Nyt ei marista parveketupakoinnista tai vinoista parkkeerauksista. Onneksi on pääministeri käynyt viihteellä, että voi koko ajan olla nyrryssä. Nillin nillin ja ränkyn ränkyn.

Sotatalous: 1. Rikollisen rahan kotouttaminen. 2. Laillistetun korruption kitkeminen. 3. Ylimääräisen pääomatulon ökyverotus. 4. Perustulo ja progressiivinen negatiivinen vero. Viimeistään vuonna 2023!

Henkilöliikennettä Suupohjan radalle! Pitäähän Kaskisiin junalla päästä!

Kukakohan kustanti pääministerin vieraitten kyydin Ruisrokista Kesärantaan? Nettoveron maksaja on utelias.

Eipä tarvitse äänestää ketään nykyisessä hallituspuolueen ehdokkaita! Lapsilisä hyvätuloisille jotka sitä eivät tarvitse ja vähävaraisille se on kuin lillukanvarsia hätään! Miten kehtaattekin verivaroista jakaa kaikkea kaikille tällaisena aikana, hävetkää! Lapsilisät tulosidonnaisiksi ja pienituloisille korotusta. Tätä kun joku esittää, saa ääneni!

Turpeen uusiutumattomuudesta aikanaan tehty päätös oli poliittinen, eikä perustunut asiatietoon. Lisäksi lopputulos päätökseen saatiin arpomalla. Voiko olla järjettömämpää päätöksentekoa?

Kuinka kaksi naista, Millariikka ja Silja saattoivat Suomen terveydenhoidon hätä- ja alennustilaan. Kohtuudella asioita ajetaan eteenpäin, ei räväkästi huutaen ja haukkuen omaa ammattikuntaansa. Maltti on nyt valttia. Uupuminen voi johtua monesta asiasta ja sitä on ihan joka alalla. Jos nyt nämä kaksi naista vähän lohkaisisivat omasta öky-palkastaan.

Pohjanmaan hyvinvointialueen palkanmaksuongelmat johtuu erään ruotsinkielisen pienpuolueen henkilöiden osaamattomuudesta hoitaa suomenkielisten asioita. Kauhulla odotetaan vuoden 2023 alkua, varmaankin vanhuksia on kateissa hyvinvointialueen laitoksissa.

Kyllä liian hyvin on asiat jos asuinpaikan valintakriteerinä on vegaaniruoka kunnan tarjoamana. Ukrainassa ei kunnat vegaaniruokaa jakele, siellä kukin kasvattakoon vihanneksensa itse.

Mikä hyvin kiteytetty ja täyttä asiaa oleva mielipide I-P 30.8.2022 numerossa. Kiitos György Kadar!

Miksi meitä uhkaavasta sähköpulasta ja autojen vimmaisesta sähköistämisestä ei koskaan puhuta saman otsikon alla?

Paljonko Seinäjoen Energia Oy hukkasi rahaa Fennovoiman Hanhikiveen?

Jo Kolkin siltaremonti rupes kestämään. Valvooko kukaan tämän yrityksen touhua, kun remontti on 2 kk luvatusta aikataulusta myöhäs, niin herää epäälys onko kesä menny ongella.

Onko Seinäjoen terveyskeskuksen netistä löytyvän kiirevastaanoton puhelinnumero joku vitsi, vai mistä on kyse? Soitin 30.8. ko. numeroon kolmen tunnin aikana yhteensä 12 kertaa ja jonotin pisimmillään jopa puoli tuntia! Kukaan ei vastannut. Kalliiksi tuli kuunnella ”olette jonossa, vastaamme niin pian kuin mahdollista”.

Vuonna 2022 Seinäjoen asukastiheys on 45 asukasta ja Vaasan 184 asukasta neliökilometriä kohti. Asukastiheys kuvaa paremmin kaupunkimaisuutta, kuin väkiluku. Eron kyllä huomaa, kun vierailee kaupungeissa.

Joka uutisissa höpötetään tukea pienituloisille. Kukaan ei uskalla sanoa, kuka on pienituloinen, mihinkä raja vedetään.

Kuka päättää Vaasan strategiasta? Poliitikot vai joku, joka nauttii kaverinsa luottamusta.

Eihän se ole Savonjoen vika, jos sinne joku pää edellä syöksyy Saarikentältä pallon perään, kyllä järkeä kysytään syöksyjältä, ei Koskenkorvan Antinmonttuunkaan kukaan ole pää edellä hyökännyt ja vaatinut montun täyttämistä!

Hyvä Krista Kiuru, toivon että suunnitelmasi onnistuu. Lapsellasi tulee olemaan äiti, joka on edes joskus kotona.

Tähänkö mennään, että kohta kuljet kaupasta pöllityn ostoskärryn kanssa kaikki omaisuutesi siinä ja ruokajonoista ruoka, jos niitäkään enää enää on.

Nyt on mielestäni pääministeriä jo haukuttu tarpeeksi, ellei ylikin. Nostettaisiinko nyt ennen vaaleja tikunnokkaan kaikki rikostuomion saaneet kansanedustajat?

Fortum pyytää lisää euroja Suomelta. Eikö nyt olisi aika laittaa Meri-Porin Fortumin iso sähkölaitos toimintaan ja kaikki ilmastohömppä vähäksi aikaa jäähylle. Puolassa ja Unkarissa jonotetaan hiiltä. Järki käteen.

Saako Vaasan torilta vihreän ruman maton pois ja nopeasti?

Miten Yle sallii vuodesta toiseen Ylen aamu-tv:n vieraitten pukeutua tosi rumasti. Syksy on tullut ja mm. tekniikan tohtorilla oli varvastossut jalassa.

Miten käy nyt sähköautoilun?

Kiihkeimmät demarit julistavat Sanna Marinia jo Suomen ”rautarouvaksi”. Taisi unohtua että Margaret Thatcher arvosti kuria ja järjestystä sekä kuritti ay-liikettä rautaisin ottein. Mutta jos kerta Natoon hingutaan ja halutaan ottaa briteistä mallia, Sanna Marin seuratkoon Boris Johnsonin esimerkkiä ja erotkoon! Jos brexitin tehnyt Johnson pystyi siihen, Suomea Natoon vievä Marinkin pystyy siihen.

Mielipidekirjoitukset täynnä Marinia. Se juna meni jo, eikö teillä ole muuta sanottavaa? Tylsää luettavaa.

Saan 1 100 e kuussa eläkettä, koko ikäni töitä tehnyt myyjänä ja kassalla, pienellä palkalla, olenko siis laiska!

Suomi täynnä kateellisia toisia arvostelevista ihmisistä, lopettaisitte tuon Marinin tylyttämisen ja hankkisette oikean elämän!

Voiko niitä itsenäisyyspäivän juhliakaan enää järjestää, paikalla on koko valtion johto puolustusvoimia ja kirkkoa myöten. Siellä sitten juodaan boolia ja mikä kauheinta tanssitaan. Sitten mennään jatkoille aamupuoleen saakka. Onko kukaan työkunnossa, jos jotain kauheaa sattuisi.

Taas yksi akkutehdas perui tulonsa. Tuleekohan Laajametsästä lopulta vain kivikkoinen autiometsä?

Kansanedustajat ovat niin huonokuntoisia, etteivät jaksa kävellä 400–500 metriä. Taksilla ajellaan töihin, kapakasta öisin ja kaikki tämä meidän kansalaisten verorahoilla. Kansalaiset maksavat ihan itse nämä matkat, jopa työmatkat. Nyt pitäisi aloittaa kova kulujen karsinta eduskunnasta. Tämäntyyppiset takseilla ajamiset ovat verrattavissa sosiaalitukiin hyvätuloisille, jotka käyttävät tukia hyväkseen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Kommentoi

    Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje