Yleisöltä

TEKSTATEN

Jaa artikkeli

Kuka ottaa rahat Rossinkadun auraamisesta? Auraamassa ei käydä, henkilöautot tamppaa lumet katuun. Ajorata on jo korkeammalla kuin viereinen pyörätie, jota aurataan.

Lehden pääkirjoituksessa tuotiin esiin Mikko Hautalan mahdollinen presidenttiehdokkuus (I-P, 4.1.). Huippudiplomaatin tausta Moskovan ja Washingtonin suurlähetystöjen päällikkyydessä on ehdoton ansio. Paasikiveen häntä voi verrata mm. venäjän kielen hallinnalla ja sillä, että Paasikivi oli myös diplomaattina itänaapurissamme. Hautalan ulkoisessa olemuksessa on paljon alle 50-vuotiasta Kekkosta, mikä psykologisesti vetoaa iäkkäisiin äänestäjiin.

Uskokaa nyt jo. Inflaatio ei tarkoita rahan arvon alenemista. Se tarkoittaa yleisen, ”kaikenkattavan” hintatason nousua, josta kylläkin seuraa, että kansantaloudessa käytetyn valuutan ostovoima heikkenee. Samalla rahamäärällä ei siis saa samaa hyödykettä yhtä paljon, kuin ennen. Mutta se ei siis johdu rahan arvosta, vaan siitä, että hyödykkeet (tavarat, palvelut) ovat aiempaa kalliimpia. Rahalla on aina arvonsa ja sitä halutaan aina vain lisää, olipa sen vaihtoarvo tai ostovoima mitä hyvänsä.

Ennen sai lapsena talvella hyppiä lumen peittämiin ojiin. Nyt ne ovat täynnä koirien ruskeata ja keltaista eritettä. Yök. Aikuiset ihmiset antavat niiden kuseksia toisten postilaatikoille. En ymmärrä tuota koirien ja kissojen palvontaa. Ihmisten pitäisi lopettaa lihan syönti, mutta näiden lemmikkien lihan syönnistä ei mainita mitään. Kuluttavat valtavia lihamääriä. Olisiko viisasta nekin opettaa kasvissyöjiksi. Näinhän sitä ilmastomuutosta sitten hillittäisiin.

Tupakointikielto taloyhtiöön. Ensin osakkaan esitys yhtiökokoukseen. Anna esitys isännöitsijälle tai hallitukselle kirjallisena. Esitys tulee ottaa käsiteltäväksi yhtiökokouksessa. Isännöitsijä kertoo kokouksessa kuinka käsittely etenee. Esitys kiellon käsittelystä tulee näkyä kokouskutsun esityslistalla. Hallitus voi myös järjestää ylimääräisen yhtiökokouksen jossa asialistalla on vain tupakointikielto yhtiössä. Tupakointikielto on mahdollista saada koko taloon. Parvekkeille ja sisätiloihin. Päätöksen kiellon hakemisesta tekee yhtiökokous. Ole ajoissa asialla jotta saat asiasi esille.

Suomineidolle kävi kuten peräkammarin tytölle, ei uskaltanut koskaan itsenäistyä. Ensin oli rähmällään itään, kun siitä vapautui, niin oli kiire luovuttaa päätösvalta länteen.

Jos Euroopan, jopa maailmanlaajuisesti pystytään hevosenlihaa myymään nautana niin koskahan luomukupla poksautetaan?

Mitä vaivaisemmaksi tuut, luovuuteesi kukoistaa. On tultava toimeen ja keksittävä miten.

Hei Kauhavan karhumies, tule ensi kerralla avaamaan liittymä jonka täysin suljit. 50x20 sentin jääklönttejä tien matkalta.

Jonkun täällä usein valittavan ”mahtava” älynväläys on, etteivät ruoan raaka-aine ja siitä valmistettu ruoka liity millään tavalla toisiinsa! Ovat kaksi aivan erillistä asiaa:) Ja sitä tämä maajussien vihaaja jaksaa toitottaa kerta toisensa jälkeen. Eikö itse huomaa, kuinka älyttömiä hänen tekstarinsa ovat? Mitähän hän söisi, jos ei joku tuottaisi sitä ruoan raaka-ainetta?

Julkisella alalla lauantai ei ole lomapäivä, yksityisellä lauantai lasketaan lomapäiväksi. Onko julkinen ala valmis luopumaan tästä? Yhteiskunta säästäisi huiman summan euroja, jos lomat laskettaisiin, julkinen että yksityinen ala samoin. Vko on 6 pv lomaa.

Joopa joo, ajat ovat muuttuneet Urkki lauloi ja joi, koska neukut halusivat. Nyt Sale pelaa hokkia. Ainut ero on että Brezhnev soitti Urkille. Nyt Sale soittaa Putinille.

On tuo perustuslaki aika jännä. Sen turvin voin rokottamattomana altistaa itseni sekä kanssaihmiset. Verrataanpa tätä vaikka turvavyön käyttämättä jättämiseen. Siinä altistan ainoastaan itseni, mutta niin vain sakko rapsahtaa jos virkavalta paikalle sattuu.

Siivooja (siistijä) 1500 e/kk, sairaanhoitaja 3500 e/kk. Kumpi ansaitsee palkankorotuksen? Leipä yhtä kallista molemmille.

Maakunta saa juuri niin hyvät perusturva-aluepalvelut kuin se on itse omalla toiminnallaan ansainnut!

Taloyhtiö voi kieltää asunnoissa, parvekkeilla ja muissa taloyhtiöissä tiloissa tupakoinnin: Yhtiökokouksen enemmistö valtuuttaa isännöitsijän hakemaan tupakointikieltoa kaupungin ympäristö- ja terveyslautakunnalta. Meillä tuli kielto n. 4 viikossa. Ja kiellon mahdollisesta rikkomisesta 10 000 euron uhkasakko. Toimii. Jos yhtiökokouksen enemmistö ei kannata...

Todellakin, paperimies, sekä muutkin ammattiyhdistysliikkeiden mahtimiehen, jotka tällä hetkellä uhkailette lakoilla saadaksenne palkankorotuksia! Katsokaa peiliin,,, vastaako saamanne palkka työn vaativuutta? Ajatelkaa jos sairastutte vakavasti, millä palkalla teitä hoitava sairaanhoitaja hoitaa teitä ja vastaa siitä että paranette ja säilyttäminen hengissä?

    Jaa artikkeli