Yleisöltä

TEKSTATEN

Jaa artikkeli

Tuhannet kiitokset nuorelle miehelle, joka auttoi minua Vuorikadulla, kun kaaduin pitkin pituutta keskelle katua. Yks mumma.

Kauhavalla eläke 1561,95 brutto, veroprosentti 17. Netto 1296,42.

Valion maitoauto kulkee biokaasulla, hienoa! Tulee mieleen että, missä on Atrian vastaavanlainen kiertotalousajattelu? Biokaasulaitoshanke ilmeisesti tyssännyt alkuunsa, vaikka siinä olisi mitä parhain tapa saada lihantuottajien liete energiaksi sekä eläinkuljetuksiin että tehtaalle. Valtava aurinkopaneelisatsaus sen sijaan tuntuu vain irralliselta ”ilmastokilven” kiillotukselta.

Palstalla oli 18.1. VKS:n silmäpolia koskeva kirjoitus, jonka olisin itsekin voinut kirjoittaa sillä olen omakohtaisesti käynyt läpi vastaavan kohtelun. On toki mahdollista, että väliaikainen silmälääkärivajaus vaikeuttaa toimintaa. Asian pitäisi kuitenkin olla korjattavissa, mikäli VKS:n silmäsairauksia päättäjillä olisi tahtotilaa saattaa asia kuntoon. Jo 65 v. tuloistaan veroa maksanut kansalainen.

Ilkka-Pohjalaisen pääkirjoitus keskiviikon 19.1. lehdessä kalasteli maanviljelijöiden ääniä keskustapuolueelle aluevaaleissa. Pääkirjoituksessa pohdittiin vuoden 2021 huonoja ilmasto-olosuhteita maanviljelijöiden kannalta. He saivat päänsilitystä ilmasto-olosuhteiden vuoksi. Pääkirjoitus jätti kuitenkin käsittelemättä tuotannon eri portaiden osuudet ruokatuotannossa. Tämä vaatisi toisen pääkirjoituksen, niin että silmämme avautuisivat näkemään kaikkien osapuolten taloudelliseen kilpailun ruokahuollossa.

Tuskinpa kukaan haluaa ostaa kallista polttoainetta, jos sen veroa lasketaan oleellisesti, niin mistä se raha sitten otetaan, nythän sitä maksaa jokainen sosiaaliluokka ja vieläpä ne enemmän, jotka ajavat saastuttavimmilla autoilla. Vai pitäisikö tämäkin raha ottaa pelkästään vähempivaraisilta, kuten eräiden puolueiden edustajat haluaisivat.

Ikävää kun näinä aikoina jotkut pauhaavat suu vaahdossa kaupan kassalla ilman maskia. Pitäkää edes suu kiinni etteivät pisarat lentele ympäriinsä. Vähän kunnioitusta muita kohtaan.

Toivottavasti puolueeton tutkimuslaitos tutkii, millaisia sopimuksia ulkolaisten hoitajien kanssa tehdään, mitä heille pitäisi maksaa ja mitä tilille kilahtaa. Uskon, ettei tutkita turhaan. Jos asianomainen ei tiedä, mitä hänen pitäisi saada, hän ei saa.

Lukiossa jaettiin kotitestejä 5 kpl ”oppivelvollisille” ja muille 1 kpl. Eikö testit kuulu terveydenhoidon piiriin ja pitäisi olla kaikille sama. Rikotaanko perustuslakia?

Gerbyn ja Ristinummen terveysasemien lakkautus on virhe. Vaasassa asiasta vaietaan. Keskittäminen outo veto, 4. koronarokotetta odotellen. Milloin Vaasa infoaa?

Ei ole syytä moittia Vaasan keskussairaalan silmäpolia. Olin kaihileikkaukses ja sain tosi hyvää hoitoa.

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje