Yleisöltä

TEKSTATEN

Jaa artikkeli

Metsäkallion lähistöllä asuvat sekä muutkin käyttävät erittäin paljon sekä kesällä että talvella alueen ulkoilupaikkaa. Myös lapsiperheet ovat innostuneita ulkoilusta ja hiihtämisestä. Olen ihmetellyt että miksi alueelle ei ole saatu laavua tai muuta vastaavaa, josta varsinkin lapsiperheille olisi iloa.

Ystävällä oli pieni lapsi ja perheen arkea helpottaakseen palkkasi kerran siivoojan. Siivooja totesi ystävälle, että hänen tyttärensä selviää kyllä perheestä ja siivoamisesta ihan itse. Että niin pätevä tytär. Suomen sosialistinen ilmapiiri kääntyy meitä suomalaisia itseämme vastaan. Töissä voi käyttäytyä miten tympeästi haluaa, koska tarvittaessa ylläpito löytyy aina jonkun toisen pussista.

Postissa tuli Vaasan Asukaslehti 01/-22. Vaasasta kun HotSpotteja pitää kaivamalla kaivaa, niin yksi löydös oli ”Strömsö ilahduttaa läpi vuoden”. Kyllähän totta on niin, että Vaasan suurin mainehaitta on muun Suomen silmissä käsitys Vaasan ruotsinkielisyydestä, että täällä ei ilman ruotsin kielen taitoa pärjää, sehän näkyy suomenkielisten muuttohaluttomuudessa Vaasaan ja maan sisäisen muuttoliikenteen negatiivisina lukuina. Strömsö vaasalaisena ilmiönä ruokkii mitä pahimmin tätä yleistä harhaluuloa, se pitäisi siirtää vähintään Mustasaareen, ellei peräti Vöyrille!

Vaikka yritän, niin en voi olla aamuisin lukematta Tekstaten-palstaa. Se on kuin vitsikirjaa lukisi. Välillä nauran vedet silmissä.

Järjetöntä hommaa ajaa mopoilla tällaisilla liukkailla / pakkaskeleillä! Missä vanhempien vastuu? Kyllä tota melusaastetta saa kuunnella kesällä ihan tarpeeksi!

Eläke se vain ei nouse – ja jos nouseekin, nousee myös vero, eli nettoeläke laskee. Mutta onneksi vastaavasti lääkekatto ja sairaalamaksukatto nousevat! Samoin poliklinikka-, sarjahoito- ja osastohoitomaksut. Suunta vain on väärä. Niiden pitäisi aleta.

Kauppaliikkeisiin, huoltoasemille, kirpputoreille yms. ehdoton maskipakko, vartijat ja henkilökunta valvomaan.

Puhelin on oiva yhteydenpitovälines, näinä aikoona. Mutta ei soitella kun ’Pokka pitää’ tuloo televisiosta, niitä harvoja hetkiä kun saa nauraa makoosesti!

Hienoa, että aluevaalikeskusteluissa boomerit ovat muuttuneet kunnioitetuiksi ikäihmisiksi.

Sairaanhoitajien palkka 3500e/kk on täyttä potaskaa. Itsellä brutto 3100e/kk ja netto piirun verran yli 2000e/kk.

30-vuotiaalle. Me nautitaan eläkkeestä, siitä pienestäkin jonka olemme itse ansainneet kovalla työllä ja jopa teimme 23-vuotiaaksi töitä ilman eläkekertymää. Kandee ottaa selvää tai opiskella lisää, ennenkun tänne tollasta potaskaa kirjoittelee. Vinkiksi nykynuoret, ne fiksummat alkaa sijoittamaan pienelläkin osalla, voi olla 40 v. päästä isokin eläke.

Mikä on hyvinvointiyhteiskunnan määritelmä? Voidaanko kutsua hyvinvointiyhteiskunnaksi sellaista, jota ylläpidetään velkarahalla?

Vaasan Sähkö on aina vakuuttanut, että oman verkkoalueensa asiakkaat saavat kaikki ”hyvitystä” muita halvemman hinnan kautta, mutta kuinka on nyt kun hintansa määräytyy markkinahintaisesti. Meneekö saatu lisätuotto nyt kokonaan osinkoina omistajalle Vaasan kaupungille sen pohjattomiin investointeihin?

Olisi oikein, että vakuutusyhtiöt myös rahoittaisivat hyvää ja ennaltaehkäisevää pelastustoimintaa. Koska mitä paremmin se pelaa, sitä enemmän vakuutusyhtiöille jää asiakkaidensa vakuutusmaksuista.

Urheiluasioiden ministerimme Antti Kurvisen tekemä 4 milj. euron rahoitusehdotus Kuortaneen urheiluopiston uintikeskushankkeelle on koettavissa myös arvostuksena edesmenneelle urheiluopiston johtajalle, Jukka Uunilalle, urheilutoimintamme ja urheilupolitiikkamme ”Kekkoselle”. Kuortaneen Olympic Training Center (OTC) ja Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemia kuuluvat jo nyt Suomen kuuden valtakunnallisen huippu-urheilun toimintaympäristön joukkoon.

Puolueitten tentti Mtv:ssä sama kuin olisi laittanut Irwinin levyn soimaan Kun ei rahat riitä jukulauta ja puheenjohtajille kädet ristiin kahdeksi tuntia. Juontaja Jan olisi sanonut lopuksi, se oli sitten siinä.

Venäjä jatkaa pullistelua, ja nyt se pitää laajoja sotaharjoituksia myös Euroopan ulkopuolella. YK on hiljaa! Mitä merkitystä tällaisella YK:lla enää on, kun ei ole kutsunut edes yleiskokousta kokoon

Pääministeri Marin vaikuttaa noviisilta ulko- ja turvallisuusasioissa. Hän sekoittaa henkilökohtaiset mielipiteensä ja antipatiansa Suomen viralliseen linjaan. Halu esiintyä ulko- ja turvallisuuspolitiikan ykkösenä on läpinäkyvä ja – kuuluva. Saattaa olla, ettei pääministerin lausunnoista aiheudu harmia, vaan ainoastaan hymähtelyä ja merkitseviä katseita. Mutta kovasti hän on selitellyt ja tietenkin syyttänyt oppositiota itse luomastaan tilanteesta.

Virheitä virheiden jälkeen. Paistaa läpi elämän/työn kokemattomuus. Tämä hallitus painaa tämän maan perikatoon!

Ei hetranen aika näitä autoliikkeitä, 10 kertaa maapallon ympäri ajetuista autoista, pyydetään 10 t euroa ja enemmän. Euroopassa ongelmajätettä.

Vieläkö vanhusten hoitopaikoissa on ns. lääkäripäivä, jolloin lääkäri tulee paikan päälle ja sairaanhoitaja on kirjannut mitä kukin asukas tarvitsee. Voi voi, täytyy sanoa, kyllä ennen oli paremmin. Ei tarvitse juoksuttaa terveyskeskuksessa yhtä asukasta kerralla. Eikö olisi ,hyvä jos lääkäri tuli luokse.

Onpas hyvä, että Noora Räty jätettiin pois olympiajoukkueesta! Pitäähän sitä nyt muillekin naisjoukkueille antaa edes vähän tasoitusta, ettei niitä nyt aivan juntata jäänrakoon. Niiltähän menee itsetunto, eikä mestaruusjäillä ole pian muita, kuin Suomen naisjoukkue. Mitäs kisaa se semmoinen olisi? Ja Mustonenkin voisi päästä vähän isompiin piireihin valmentamaan, jopa Atlannin taakse asti. Jos nimittäin siellä ymmärretään tämmöistä taktiikkaa, että joukkueen parhaat pelaajat hyllytetään.

20.1.2020 kuuntelen vaalikeskustelua. Poliitikot puhuvat kuin uutena asiana, kuinka omahoitaja-omalääkärijärjestelmä pelastaa kaiken. Hoitotiimi kuulema tuntisi potilaan. Olen Seinäjoella ollut tämän järjestelmän piirissä 10 vuotta. Sairaanhoitopalveluja tarvitsevana useita kertoja vuodessa en ole kertaakaan tavannut samaa lääkäriä. Enkä tiimin hoitajaakaan muuta kuin puhelimitse.

Heräsi kysymykset, mistä poliitikot löytävät hakijat hoitoalojen koulutuksiin, kun entistä enemmän tarjolla kolmivuorotyötä tulevaisuudessa. Poliitikot suitsuttavat ympärivuorokautista hoitoa. Työtä heidän omille kannattajilleen, onko paljonkin kiinnostusta?

Ministerin muistilista hätätilanteiden varalle: Liitä Suomi Natoon jos Venäjä hyökkää. Osta palovakuutus jos asunto palaa. Tee vaalityötä ohjaamalla investointeja omaan vaalipiiriin, jos kannatus huolestuttaa.

Jos pääministeriltä kysytään Natosta, silloin pitää vastata Natosta, eikä koronasta, kuten pääkirjoituksessa annettiin ymmärtää.

Monissa terveydenhuollon työpaikoissa työilmapiiri muistuttaa kaikkien sotaa kaikkia vastaan. Esimiehet tekevät kaikkensa, jotta alainen tuntisi itsensä alistetuksi ja riistetyksi.

Miten Seinäjoella voidaan maksaa oman auton käytöstä 0,27 e, kun yleinen korvaus on 0,43 e? Kyllä huijataan työntekijöitä.

Kokoomuksen vaalimainoksessa: ”maakuntaveroa ei tule”. Jättivät kertomatta että he repisivät rahat köyhien, sairaiden ja työttömien selkänahasta.

Tuulivoimaa oli Suomessa 21.1. klo 05.00 2900 Mw eli enemmän kuin ydinvoimaa yhteensä 2800 Mw Sähkönhintaa tuntikohtaista ja tuotantoa voi seurata Fingrid-sivuilta sähköjärjestelmäntila.

Tuulivoiman vastustajilla alkavat olla vitsit vähissä. Karoliina Hämäläisen väitöskirjassa tutkittiin 72 kuukauden keskituulet Suomessa ja tehtiin johtopäätös: ”Talvikausi on tuulten osalta kesää suotuisampi”. Vetoamalla yksittäisiin vähätuulisiin päiviin ei tätä tutkimustulosta kumota.

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje