Yleisöltä

TEKSTATEN

Veli venäläinen päästi suustaan ajatuksen lähtevien läntisten yritysten toimitilojen sosialisoimisesta. Jos homma toteutuu, niin otetaan sitten venäläisiltä kiinteistöt ja maa-alueet pois Suomessa. Nehän voisi toimia osakorvauksena menetyksistä rajan takana. Ja toivon, että maakaupat ulkomaille loppuvat muutenkin. Isänmaallinen ei isänmaataan myy. On se niin kalliilla lunastettu.

Turvelobbarit ovat iskeneet laajalla rintamalla. Kukaan ei ole maininnut turpeennoston huonoja puolia: vaikutuksia ilmaston lämpenemiseen, vesistöihin ja ilman laatuun. Turpeen nosto ja poltto ei olisi kannattavaa ilman verohelpotuksia. Muihin lämmityspolttoaineisiin verrattuna etu on noin kymmenkertainen. Veronmaksajat maksavat vuosittain lähes 200 miljoonaa euroa kivihiiltäkin saastuttavamman turpeen käytöstä.

Eikö ne pandat ja poikasetkin vois vaan kansallistaa, niin kuin naapurikin aikoo?

Tässä otan kantaa nyt vihreiden tavoitteisiin ja visioihin. Ensiksikin heidän paikkansa ei ole hallituksessa, räksyttäköön ilmastotoimiansa oppositiossa. Onko ulkomaisella naudalla vähemmän päästöjä kuin kotimaisella? Nyt voi vihreät kitistä ja harjoittaa elokapinaa, kun turvetuotantoa pitää palauttaa. Puita poltetaan enemmän kalliin energian vuoksi. Onko nyt ilmastostrategiassa huomioitu Putinin aloittaman sodan päästöt?

Joku aika sitten Suomen yli lensi ”rahtikone” mm. kolmen sotilaslentokentän kautta. Seuraavan kerran, kun tällaisia lentoja esiintyy, niin pian alkaa tapahtua. Onneksi on USA:n satelliittitiedustelu. Älkää olko naiiveja päättäjät.

Näyttää siltä, että poliitikoiltamme puuttuu kyky tehdä päätöksiä. Eipä taida sellaista aikaa tulla, että Naton jäsenhakemus lähtisi. Jopa Niinistö edellytti kansan riittävää legimiteettiä, mutta kun se tuli, niin täytyy taas harkita. Kansanedustajat harkitsevat, niin kuin on tehty vuosikymmeniä – Venäjän pelossa. Eivät tiedä omaa kantaansa asiaan, muutamia selkärankaisia lukuunottamatta. Jospa sitten joskus, kun gallupit antaa suunnan.

Venäjä tekee Ukrainassa törkeää kansanmurhaa mutta joillekin ovat silti suurimpana ongelmana koiranp:t ja parveketupakointi.

Kyllä Lähdesmäki oikeassa on, sijat 30.–69. ovat suomalaisille ”ampumishiihtelijöille” lupauksia antavia, kun on vielä se tuulikin haittana.

Lopettakaa puhe Nato-kansanäänestyksestä. Asia on jo usean gallupin jälkeen tullut selväksi eli kansan ja heidän edustajiensa, myös hallituksen osalta, kun vielä Marin antaa selonteon eduskunnalle. ”Näin on.”

Putin on kiitollinen kun kiusaatte Suomessa asuvia venäläisiä. Se antaa sille hyvän syyn hyökätä Suomeen. Eikö ne venäläiset, jotka tänne ovat tulleet ole jo valinnut puolensa? Arvostetaan heitä.

Nyt kaikki kutomaan lapasia ja hanskoja Ukrainaan, kun ovat kaikki siellä paljain käsin.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje