Yleisöltä

TEKSTATEN

Jaa artikkeli

Vertaa: Lähi-Idän ”sotapakolaiset” nuoria miehiä, vastaanottoa kritisoitiin, eikä syyttä. Ukrainan pakolaiset äitejä, lapsia ja vanhuksia. Isät, veljet ja siskot puolustamassa hengellään omaa maataan! Nyt koko Suomi yhdessä auttamassa heitä. Eläköön Ukraina!

Ampumahiihto Falun: 20. Minkkinen, 53. Eder, 63. Kinnunen, 73. Jänkä.

On meillä luihut ja lusmut kansanedustajat, eivät kerro edes Nato-kantaansa äänestäjille,” tutustuvat ja tutkivat” eri vaihtoehtoja ja kyykkivät entiseen malliin itänaapuria.

Eikö Pohjanmaan sosiaalidemokraattisten kansanedustajien nyt jo pitäisi tulla esiin mielipiteineen Suomen Nato-jäsenyydestä? Jäättekö todellakin suomettuneisuuden juoksuhautoihin? Tulevissa vaaleissa olette silloin syvällä suossa.

Muistakaa herrat, ei turvetta välttämättä joka kesä saada nostettua. 30 vuoden kokemus, se turvetuotannosta.

Ilma Suomessa maailman puhtainta? Ilmeisesti sama henkilö toitottaa tätä täällä lähes päivittäin. Voisitko kertoa, mihin tutkimukseen väitteesi perustuu. Et näytä ymmärtäneen, että ilmastotoimet kohdistuvat hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Näitä päästöjä Suomessa riittää, varsinkin asukaslukuun suhteutettuna. Hiilidioksidin määrä ei näy ilman laadussa.

Uutistentekijät huom.: Kun teette uutista Ukrainasta, niin miksi ette aloittaisi uutista näin: Venäjä jatkaa Ukrainan naisten ja lasten tappamista. Olisi fakta aloitus.

Onko Sport tehnyt jo 2-v. suunnitelman? Samalla kaavalla ilm. jatketaan? Ei ilm. menestyspaineita? Miten ensi kautta myydään? Ei hyvältä näytä?

Vaasassa tulee paljon pois ajettavia maamassoja. Näitä maita voisi uudelleen käyttää Vikbyssä. Toteutumattomalla raviradalla on valmiina tie ja parkkipaikka. Sinne voi maamassoista tehdä esim. motocross-radan, joka talvella toimisi myös moottorikelkkaratana.

Olavi Kandolin mainostaa kauniisti Kurikkaa unelmien kaupunkina. Kauniita oli puheet silloinkin, kun he Jalasjärven päättäjät hurmas. Sillä kuntaliitos Kurikkaan oli Jalasjärven historian suurin moka, minkä Jalasjärven kunnanvaltuusto on milloinkaan tehnyt.

Voidaan perustellusti uskoa, ettei Suomi olisi Ruotsin vallan alla koskaan itsenäistynyt. Mahdollisuuden tähän antoi autonominen asema keisarillisen Venäjän yhteydessä suhteellisen erillisine hallintoineen, jopa omia valtiopäiviä myöten. Kun sitä asemaa 1800-luvun lopulta sortokausina alettiin loukata, keisarikunnasta irtautumishalu kasvoi. Eteläisellä Pohjanmaalla otettiin ohjat käsiin niin jääkäriliikkeessä kuin vieraiden sotilaiden poistossa.

Sähköautoilun edullisuus, paljonko taloyhtiöiltä saa pöllittyä ilmaiseksi.

Eikö ne saa sitä Putinia syrjäytettyä ja Navalnyi presidentiksi.

Miksi ei ole selvästi kerrottu, että joditapletit ovat kielletty niiltä, jotka sairastavat kilpirauhastautia! Tuli yllätyksenä apteekissa esille!

Antti Roine, hyvä kirjoitus.

Miksi nykyisin joka ohjelmaan, oli kysymyksessä luontodokumentti tai kauppahallin esittely, rakennetaan ns. äänimaisema? Ei metsässä mitään äänimaisemaa ole. Tuulen huminaa ja lintujen laulua vain. Ei siellä pasuunat puhaa. Jos pauhaisi, niin vihaksi pistäisi.

Vaasan kaupunki hoks! Lisäättehän 10-vuotismenokehykseenne 35 Me. Se tulee kuntaliitoksen myötä Mustasaaren suunnitellusta monsterikoulusta.

Onko Vaasassa suomenkieliselle tarkoitettua ruokaravintolaa tai onko tulossa?

Ei koskaan pidä sanoa, että on hyvä, jota ei edes ole tutkittu? Ei pidä aliarvioida, pitää rakentaa ihmisessä hyvää!

Nelosen The Voice -kilpailun tuomarit herättää suuttumusta. Kun yhdelle tuomaripenkille istutetaan kaksi, on se jo vastoin vanhoja tapoja. Ja sitten sieltä selän takana olevalle solistille kahden voimin heristetään nyrkkiä esityksen aikana ja jälkeenkin. Osaa suututtaa. Sama laki sielläkin kaikille. Ja hupiohjelma muka!!

Seuraavis vaaliis saa äänestäjät laittaa eduskunnasta ja hallituksesta pihalle ne puolueet, jotka vastustaa Suomea omavaraisena elinkelpoisena itsenäisenä maana.

Onko niin, kun nainen ja mies hakee samaa virkaa, nainen valitaan, ettei tapahtuisi tasa-arvolain kieltämää syrjintää?

Jos sun sukulainen rötöstelee, ei sun kuulu kärsiä rangaistusta. Tavallisia venäläisiä rangaistaan nyt syyttömästi.

Suomettuneisuuden vaikutuksen näemme vielä nykyaikana, kun ei valitsemamme kansanedustajat uskalla omaa mielipidettä julki tuoda. Kansanedustajien ja äänestäjien katsottava sisimpäänsä ja kysyttävä miksi suomettuminen jatkuu.

”Irtiotto Venäjän energiasta vaatii turpeelle jatkoaikaa.” Voi hyvänen aika! Siis ilman typerää sotaa ilmaston muutos Suomessa oltaisiin järjestämässä Venäjältä tuotavan energian avulla!! Tälläkö tavalla ilmastonmuutos laitetaan kuntoon??? Minkälaisia hippokraatteja Suomen hallituksessa ja ministeriöissä on?

Tätäkö aikaa varten peltoja aikoinaan paketoitiin ja jätettiin kasvamaan pajuja? Nyt saa pajut rouhentaa hakkeeksi ja pellot ottaa uudelleen viljelyyn, jotta meille suomalaisille ja pakolaisille riittäisi leipää!

Itämaan pieni ”kiekkosankari” antoi tarkan syötön suoraan Naton lapaan. Tuloksia tulossa piakkoin.

On se hullua, kun koko maailma kärsii yhden pienen miehen suuruuden hulluudesta, eikä sille saada loppua. 358400240886

Jos liitymme Natoon, niin lapsemme joutuvat (ehkä) sotimaan rauhan puolesta ympäri maailmaa. Jos emme liity Natoon oikeaan aikaan, niin lapsemme joutuvat (ehkä) sotimaan Venäjän uniformuissa, sen sotia ympäri maailmaa. Siinä pähkinää purtavaksi...

Venäjän imperialistisen laajentumispolitiikan ”vankkumaton tukija no 1” näyttää olevan Kiina. Läntisen maailman kuluttajat voisivat näyttää joukkovoimansa lopettamalla kiinalaisten tuotteiden tilaamisen.

Poliittisten päättäjien päätöksenteon hitaus piti tulla Niinistön USA;n matkan jälkeen selväksi hitaimmallekkin natointoilialle. Päätös ei aikaa vie, mutta pitää miettiä myös seuraukset. Sotilaallisiin seurauksiin Suomi on varautunut, entä muut todennäköisimmät uhkat. Ammutaanko mahdolliset pakolaiset rajalle, hybdiriuhka, jolla saadaan koko yhteiskunta sekaisin, energian saatavuus, ruokahuolto talvella jne. Jos nämä ovat meillä hoidossa, niin ok.

Haloo. Venäjäkö meitä onkin syöttänyt? Maatalous täyteen tuotantoon, maksamme omillemme mieluummin.

Nyt olisi korkein aika keskustella vakavasti Merenkurkun sillasta. Kulku Itämeren kautta Suomen huollolle on aika haavoittuva ja rajoittunut mm. talven takia. Merenkurkun silta takaa tällaisena aikana kulun Atlantille saakka.

Kuinka nykypäivänä voi tappaa ja tuhota mielinmäärin. Vaikea uskoa, ettei tämän lopettamiseen ole keinoja.

Polttoaineiden, sähkön ja ruuan jatkuvat hintojen korotukset tekevät tavallisen suomalaisen arjesta entistä ankeampaa. Siksi arvostan perussuomalaisia siitä, että he ainoana puolueena vastustivat kehitysavun huimaa korotusta ulkoasiainvaliokunnassa. Kehitysapua pitäisi maksaa vain budjetin ylijäämästä.

Joku ihmetteli su 13.3. miksi ei työnantajille kelpaa 50% palkkatuki. Jos töihin tarjottavan henkilön osaaminen tai motivaatio ei ole lähelläkään tarvetta, ei palkkatuesta ole hyötyä. Yrityksen pitäisi pystyä saamaan edes se 50% hyöty työllistettävästä henkilöstä, että kannattaa edes harkita. Yleensä vielä silloinkin kulut on isommat kuin mahdollinen hyöty, eli ei kannata. Yritys kun ei yleensä ole hyväntekeväisyysjärjestö.

Nyt, kun ei voi enkelinkuvia enää tehdä hankeen, voikin someen päivittää ruokamässäyskuvia peukut pystyssä.

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje