Yleisöltä

Ukraina sydämessämme

Putinin sota on julmaa ja hänellä on sama pyrkimys hallita maailmaa kuin Stalinilla aikoinaan. Hän lähettää mieluimmin tetseenejä ja muita kansallisuuksia kuin omaa kansaa, sotimaan ja tapettavaksi Ukrainaan.

Talvisodassa joulukuun alussa vuonna 1939 Stalin lähetti kokonaisen 44:nnen Neuvostoliiton ukrainalaisen divisioonan kuolemaan Suomussalmella ja Raatteen tiellä. Se aika oli kauan, kauan sitten.

Nykyinen Ukraina on ”veljeskansa”, joka nyt jatkuvasti tarvitsee kaikkea mahdollista tukea. Muistan itse, ensin evakkona ja myöhemmin asevelvollisena, sodan ja hädän keskellä yli 80 vuotta sitten, miten korsuradion välittämä isänmaallinen ja vaihteleva musiikki ja laulu vaikutti mielialaan. Se antoi hieman lohtua ankeaan todellisuuteen ja antoi samalla vahvaa yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Sellaiset laulut kuin Finlandia, Suomen laulu, Äänisen aallot, Pelko pois, Njet Molotoff, Liisa Pien ja Kaarina olivat henkireikä koti-ikävään ja haikeudelle.

Nyt ukrainalaiset kauniit puhtaat sävelet soivat ympäri sivistynyttä maailmaa, mikä saa lohtua iloita ja nähdä toivoa kaiken kauhun keskellä.

Tämä vaikuttava slaavilainen musiikki auttaa meitä ymmärtämään Ukrainan kansan tunteita ja eläytymistä tänä kohtalon aikana.

Muistakaamme! Ukraina taistelee länsimaiden arvojen eteen. Heidän musiikkinsa saisi nyt soida myös suomalaisten kodeissa i-padien ja soittolaitteiden välityksellä.

Kalle Källström

Vaasa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje