Yleisöltä

Ukrainan sodan narratiivi

Jaa artikkeli

Venäjän raaka hyökkäys naapurimaata vastaan on lajissaan ennennäkemätön, se voi eskaloitua pahimmillaan. Valistunut arvaukseni on, ettei sitä päästetä sitä suursodaksi.

On merkillepantavaa hallitusten yksimielinen apu Ukrainalle. Jos nyt päästetään asia, jää paljon kiinni kurottavaa myöhemmin. On runtattava kasaan aikailematta varsinkin aseapu, riittävä. Muutoin se olisi kävelyä upottavalla suolla. Carpe diem = tartu hetkeen.

Kaikki päättyy ajallaan, on Jumala säätänyt. Me järkkyen surren, nöyrinä painamme päämme ja itkevin sydämin Jumalan eteen jäämme. Venäjän johdon sarkasmi ei lupaa hyvää. Venäjä ampuu alas kaiken kritiikin. Passiivinen aggressiivisuus ei vaivaa venäläisiä.

Tuntuu tylsältä ja epäinspiroivalta katsella Ukrainan kärsimystä, onhan vastassa supervalta. Poliittiset ääri-ilmiöt ovat kääriytyneet demokratian kaapuun. Uskokoon ken taitaa. Rauha sopisi kuin kolikko säästöpossuun. Sisusta ja motivaatiosta riippuen venäläiset saattavat jyrätä mielipiteensä absurdiuden rajalle.

Kissa on nostettava pöydälle. Pokka vain pitää vaikka jalkoväliä polttelisi kosanilla, elämmehän vain kerran. Nyt resurssit rauhan puolesta sotaa vastaan.

Heikki Ryhänen

Vaasa

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje