Yleisöltä

Vaietut politiikan draaman kaaret

Mitä sitten tapahtuu, kun viimeisimmätkin pölyhiukkaset laskeutuvat tämän politiikan näytöksen yltä? Onko silloin tasavallassa kaikki hyvin? Itse Hillary Clinton on tasoittanut tietä Sanna Marinille ja kehottanut jatkamaan tanssimista. Onko kaikki kohdallaan?

Kukaan ei halua jäädä kiinni naisvihasta. Eikö tätä ” keissiä” ole jo liikaakin vatvottu? SDP:ssä kuitenkin seurataan kurkunpää punaisena, mikä on pääministerin seuraava bailausreissu, vai jääkö se tekemättä, kuten on sovittu.

Me tavalliset kansalaisetkin, vanhemmasta päästä tunnemme painon tunnetta ohimolla. Ei tätä enää jaksa juuri pysähtyä miettimään. Mutta draamaa on vielä kuitenkin jäljellä. Tästä kaikesta pitäisi nyt pitää jo fiksusti suu kiinni. Onko tämä näytelmä vihdoinkin menossa levollista loppua kohti?

Tasavallan päättäjiä odottavat draamaa tihkuvat eduskunnan täysistunnot Niissä äänestetään hallituksen luottamuksesta.

Olisiko pääministeriltämme pitänyt tulla kannanottoja asiapohjaisiin kysymyksiin, kuten Fortumin asioihin? Ratkaisematon hoitajien lakko on edelleen edessämme. Energiakysymykset ja yhä kallistuva sähkö puhuttavat varmasti kovastikin eduskuntaa. Pitäisikö, nyt vain vaieta ja jättää sanomatta sekin, että virkamieshallitustakin nykyisen hallituksen tilalle on ehdotettu? Vaikka sellaista hallitusta, jossa olisi mukana takuuvarmoja herrasmiehiä ja naisia, joidenka substanssi olisi lähes sädekehänä heidän ympärillään.

Usein draamoissa on onnellinen loppu. Mutta juuri tällä hetkellä mennään sellaisissa politiikan draaman kaarissa, että on parasta tästä asiasta kokonaan vaieta.

Katriina Risku-Vartiainen

Vantaa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje