Yleisöltä

Valtiomme ominaispiirteet

Viime aikoina on yhä selvemmin tullut esille kansanedustajiemme kykenemättömyys saattaa keskeneräiset työt päätökseen tällä hallituskaudella. Vastuuta pakoillaan siirtämällä töitä seuraavalle hallituskaudelle ja keskitytään oman persoonan markkinointiin jatkopestin toivossa kevään eduskuntavaaleissa.

Seuraavassa havaintoja tekemättömistä töistä:

Uusien hyvinvointialueiden hallinnolliset asiat ovat tärkeämpiä kuin palvelujen kustannustehokas uudistaminen?

Varhaiskasvatuksen työntekijäpula. Subjektiivinen päivähoito-oikeus, jossa lapselle on tarjottava päivähoitopaikka vaikka vanhempi tai molemmat vanhemmat kotona?

Vanhustenhoidon työntekijäpula?

Huoltovarmuudesta huolehtiminen?

Maatalouden ylläpidosta ja elintarvikkeiden omavaraisuudesta huolehtiminen?

Ilmastonsuojelun eli ns. vihreän siirtymän vaikutukset kansalaisten elinkustannuksiin?

Ennallistamispolitiikka, jossa EU:n komission päätökset eivät kunnioita oman valtiomme ominaispiirteitä metsiemme, järvien ja jokien sekä soiden ylläpidossa. Yhtäkkiä meillä ei enää olekaan hiilinieluja, joilla kompensoida maatalouden ja liikenteen päästöjä?

Metsäteollisuuden merkitys Suomen taloudelle ja sen työllistävä vaikutus?

Polttoaineiden hinnoittelu ja niiden vaikutus yritysten kustannuksiin. Oman öljynjalostamon merkitys kuluttajahintoihin? Diesel-veron ylläpito?

Koulutusjärjestelmän palauttaminen perinteiselle tasolle, jossa opettajien työpanos suuntautuu yksityiskohtien opetukseen ja hallinnolliset työt toimistovirkailijoiden ja koulutuspäälliköiden hoidettavaksi. Kännyköiden näpräämisestä luovutaan ja keskitytään opetussuunnitelmissa sovittuihin sisältöihin. Opetushallitukseen valitaan käytännön opetustyöstä perillä olevia henkilöitä.

Katselin eduskunnan kyselytuntia. Ne edustajat, jotka olivat vaivautuneet paikalle, näpräsivät kännyköitään tai kampasivat hiuksiaan näyttääkseen edustuskelpoisilta. Ministeriaitiossa kehuttiin toisia ja nyökyteltiin päitä populistiseen tapaan. Kaikki näyttivät toivottavan suomalaiset tervetulleiksi leipäjonoihin ja pakkohuutokauppoihin.

Talouspolitiikka on rakennettu velan varaan eikä mihinkään toimenpiteisiin ole haluttu ryhtyä?

Valtion halutaan ilmeisesti jatkossakin keinottelevan pörssiyhtiöiden taustalla? Lainsäädäntötyötä olisi paljon mutta sehän ei havaintojen mukaan ole mediaseksikästä?

Energiayhtiöt ja kauppa kehuvat hyvillä liikevoitoillaan? Kohonneiden maailmanmarkkinahintojen nousu on Suomessa siirretty kansalaisten maksettavaksi. Tasatulos menojen ja tulojen suhteen ei riitä?

Koska Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, pääsivät suomalaiset jälleen kerran kiristämään vyötään. Edustajiemme mielestä tämä kuuluu meidän velvollisuuksiimme?

Onneksi saamme seurata amerikkalaista jääkiekkoa sekä heidän korkeatasoista demokratiaansa.

Esa Hytti

Lapua

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje