Yleisöltä

Valtuusto päätti maalaisjärjellä

Kokoomuksen Jarkko Panu kritisoi Ilkka-Pohjalaisessa (27.12.) Seinäjoen kaupunginvaltuutettuja, jotka äänestivät hänen muutosesitystään vastaan alentaa rakennusvalvonnan taksoja. On tietenkin ymmärrettävää, että äänestyksessä häviäminen harmittaa. Tiedän sen hyvin omasta kokemuksesta.

Panun ja kokoomuksen ryhmän nimissä tehty muutosesitys rakennusvalvonnan taksojen alennuksesta oli erikoinen ainakin kahdesta syystä.

Ensimmäinen oli se, että alkuperäinen esitys tuli kaupunginhallituksesta yksimielisenä valtuustolle. Siitä huolimatta Panun muutosesitystä kannatettiin myös kokoomuksen hallituksen jäsenten toimesta.

Aivan ennennäkemätöntä ei ole, että hallituksen jäsen äänestää omaa esitystään vastaan valtuustossa, mutta harvinaista se on. Kokoomuksen jäsenistä vain Paula Risikko seisoi suoraselkäisesti hallituksen esityksen takana. Esimerkillistä toimintaa hallituksen puheenjohtajalta.

Toinen erikoinen seikka Panun muutosesityksessä oli, että se olisi leikannut ensi vuoden kaupungin talousarviota karkeasti arvioiden noin 50 000 euroa.

Tuntuu erikoiselta, että vasta kuukausi sen jälkeen, kun olemme saaneet parsittua tiukan talousarvion kasaan, niin Panu ja kokoomus esittää siihen muutosta, kertomatta edes, mistä tulonmenetys katetaan.

Talousarvion yhteydessä korotettiin lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan taksoja. Vasemmisto taipui korotukseen tiukkojen neuvottelujen jälkeen kokonaisuuden vuoksi.

Tuntuu irvokkaalta, että vain kuukausi sen jälkeen, kun nypimme lisää tuloja kaupungille lapsiperheiden selkänahasta, kokoomus esittää kaupungille uusia menoreikiä.

Joku viisas joskus sanoi, että demokratiassa tehdään keskimäärin hyviä päätöksiä. Kaupunginvaltuuston päätös pysyä vain kuukausi sitten päätetyssä talousarviossa, vastoin kokoomuksen tahtoa, oli paras mahdollinen ratkaisu.

Antti Knuuttila (vas.)

kaupunginvaltuutettu

Seinäjoki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje