Yleisöltä

Vanhaan ei pidä jumittaa

Torstain 3.11. mielipidepalstalla olleessa kirjoituksessa esitettiin huoli Vaasan seurakuntayhtymän Koulukadulla sijaitsevan seurakuntakeskuksen rakennusten kohtalosta.

Seurakuntalaisena näen vireillä olevan uudistushankkeen erittäin tervetulleena asiana. Kuten tiedossa on, seurakunnat ympäri maan painivat kasvavien talousongelmien kanssa. Sama talouskurimus koskettaa myös meitä, joten hanketta tulee tarkastella myös seurakuntayhtymän talouden kannalta.

Jos korttelin tilatehokkuutta saadaan nostettua sekä asuntorakentamista lisäämällä rahoitettua uusia tiloja, on se pelkästään hyvä asia. Varsinkin kun samalla saadaan seurakunnalle ja sen työntekijöille uudet, terveet ja ennen kaikkea nykyaikaiset toimitilat. Lisäksi keskustan tiivistämisrakentaminen lisää omalta osaltaan keskustan elinvoimaa.

Hankekokonaisuus tulee aikanaan kirkon demokraattisesti valittujen toimielinten päätettäväksi, ja siellä hanke päätetään demokratian pelisääntöjen mukaan.

Omasta puolestani toivon, oli hankkeen lopullinen muoto mikä tahansa, että se etenee prosessissa mahdollisimman sujuvasti ilman turhia valituksia.

Vanhaan ei pidä pelkästään tunnesyistä jumittaa, ja tiukkeneva talous asettaa suunnitelmille tiukat reunaehdot.

Odotan suurella mielenkiinnolla tarkempia suunnitelmia sekä kokonaisuuteen liittyviä taloudellisia laskelmia.

Itse liputan uusien ja nykyaikaisten tilojen puolesta varsinkin, jos ne taloudellisesti ja toiminnallisesti ovat paras mahdollinen vaihtoehto.

Marko Heinonen

kirkkovaltuutettu

Vaasa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje