Yleisöltä

Vastine Jarmo Lintalalle

Entinen keskustan kuntapoliitikko Jarmo Lintala purki pahaa oloaan sunnuntain Il-Po:ssa.

Kirjoituksessa oli kuitenkin yksi merkittävä virhe, joka on korjattava. Keskustan ongelmiin ja Anneli Jäätteenmäen Irak-gate -kohuun yli 20 vuotta sitten en nyt ota kantaa.

Seinäjoen Aallokosta tai maakunnan muistakaan sote-hankkeista ei päätä Etelä-Pohjanmaan maakuntahallitus vaan Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue, sen hallitus ja valtuusto.

Kirjoituksessaan Lintala moitti maakunnasta tulevia edustajia Aallokko-hankkeen kriittisestä käsittelystä.

On äärinmäisen tärkeää, että kaikki investoinnit käydään tipitarkkaan läpi. Ovatko suunnitellut tilat välttämättömiä, joita ilman ei tulla toimeen. Tätä pohditaan nyt.

Hyvinvointialue on sitoutunut nk 1+7-malliin jolla turvataan maakuntaan kohtuullinen lähipalvelujen verkosto. Siksi kaikki sote-pela (sosiaali- ja terveys sekä pelastuslaitos) kiinteistöinvestoinnit on arvioitava huolellisesti.

Seinäjoen monet sote-palvelut ovat heikkokuntoisissa tiloissa ja siksi tarvitaan uusia terveitä tiloja. Siitä ei ole yhdelläkään päättäjällä epäilystä.

Aiemmin pientä kohunpoikasta syntyi myös Seinäjoen myytyä paloasemansa sijoitusyhtiölle. Sen aluehallitus kaatoi, koska kaupasta olisi syntynyt 13 miljoonan euron lisäkustannus hyvinvointialueelle. On ihan sama, kuka kiinteistöt omistaa, kunhan siitä ei aiheudu lisäkuluja, jotka heikentävät koko maakunnan sote-pela-palveluita.

Kyse ei ole Seinäjoki vastaan muu maakunta -asetelmasta.

Kuten Lintala kirjoituksensa lopussa osuvasti kirjoittaa, ”aika vaatii päättäjiltä paljon ryhtiä”!

Sitä ryhtiä aluehallitus osoitti mm. Aallokko-hanketta arvioidessaan.

Mikäli haluamme pitää Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen keskuspaikan Seinäjoella eikä Vaasassa tai Tampereella, on taloudesta pidettävä tiukkaa huolta. Myös Suomen taloutta pitää hoitaa paremmin kuin kuluneella hallituskaudella on tehty.

Kai Pöntinen (kok.)

Etelä-Pohjanmaan maakuntahallituksen puheenjohtaja

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen

valtuuston ja hallituksen jäsen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje