Yleisöltä

Vastine kirjoitukseen ”Suomi on hyvä maa”

Jaa artikkeli

Luin hieman hämmentyneenä Markus E. Myllymäen mielipidekirjoituksen I-P:ssa 1. heinäkuuta, jossa hän kritisoi kirjoitusteni negatiivista sävyä. Markus kertoo, että minun mielestäni Suomessa ei ole mikään hyvin. Samaan hengenvetoon Markus antoi myös neuvoja, miten minun pitäisi tehdä vaalityötä päästäkseni jatkokaudelle eduskuntaan ja otti esille perussuomalaisten rajat kiinni -maahanmuuttopolitiikan.

Markus, kiitos ainakin neuvoista vaalityöhöni! Mutta, en löytänyt sekavasta kirjoituksestasi logiikkaa, eli mikä oli kirjoituksesi tarkoitus? Ensin vakuutat, kuinka Suomi on hyvä maa, jossa kaikki toimii. Seuraavaksi kirjoitat, ettei Suomella ole varaa enää pitää hyvinvointiyhteiskuntaa, koska meillä ei ole tarpeeksi työssäkäyviä veronmaksajia. Välillä syytät perussuomalaisia negatiivisuudesta maahanmuuttoa kohtaan ja hetkeä myöhemmin kerrot samoista ongelmista kuin mekin.

Hyvin usein syytät minua siitä, että kirjoitan negatiivisesti ja luon uhkakuvia. Täytyy muistaa se, että jos kukaan ei tuo epäkohtia esiin, hallitus voi tehdä esimerkiksi vihreän ideologian vaatimuksesta täysin järjettömiä päätöksiä kenenkään estämättä. Sitten jälkikäteen ihmetellään, kuinka eduskunnassa on voitu tällainen hyväksyä.

Juuri tämän vuoksi perussuomalaiset räksyttää, eli arvostelee hallituksen päätöksiä, kun huomaavat epäkohtia tai puutteita.

Lisäksi toivoisin, että Suomen päämediat toisivat enemmän opposition mielipiteitä esiin – tai edes tasapuolisena vaihtoehtona hallituksen ylipositiiviselle uutisoinnille – jotta kansa tietäisi, missä mennään ja millaisia päätöksiä ollaan tekemässä tai valmistelussa.

Vaikka hallitus on se, joka määrää politiikan suunnan, oppositiostakin voi vaikuttaa.

Saimme juuri perussuomalaisten sitkeän taistelun tuloksena turvallisuuttamme lisäävän maininnan lakialoitteeseen, jolla turvataan Suomen rajaturvallisuus ja annetaan rajavartijoille työkalut estää hybridihyökkäys. Ilman räksytystä tämäkin laki olisi mennyt punavihreänä torsona läpi, koska muita hallituspuolueita ei kiinnosta rajaturvallisuutemme, koska ovat tuudittautuneet hyvänolontunteeseen.

Täytyy muistaa sekin, että 2015 sininen ministeri Soini ei saanut rajoja kiinni, mutta perussuomalainen Riikka Purra teki sen oppositiosta käsin.

Markus, negatiivisuudellakin saavutetaan positiivisia asioita, jotta Suomi säilyisi hyvänä maana. Seuraavaksi räksytämme eduskunnassa EU:n sosiaalirahastosta. Kuunnellaanko meitä, vai runnotaanko paketti läpi ja suomalaisten etu jää taas oppositioon?

Jukka Mäkynen (ps.)

kansanedustaja

Vaasa

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje