Yleisöltä

Vastuullisesti vesijetillä Vaasassa

Jaa artikkeli

Viime kesinä niin Vaasassa kuin muualla Suomessa on yleistynyt vauhdikas vesillä liikkumisen muoto: vesijetteily. Tämä matalan kynnyksen tapa päästä nauttimaan vesillä olosta on innostanut lajin pariin paljon uusia harrastajia ja vuokraajia. Tämän seurauksena vesillä liikkuu entistä enemmän ensikertalaisia.

Sään lämmettyä olemmekin huomanneet välinpitämättömyyttä merellä liikkumisen sääntöjä kohtaan, esimerkiksi nopeusrajoitusten noudattamattomuutta satama-alueilla. Vesillä kulkiessa täytyy noudattaa liikennesääntöjä, täysin samalla tavalla kuin maantiellä. Uutisissa on kerrottu vesijetteilijöiden ylilyönneistä pääkaupunkiseudulla. Länsirannikolla tällaisilta tapauksilta ollaan säästytty, ja hyvä niin.

Vesijettien vuokraamisen yleistyttyä toivomme vuokraajilta vastuullista perehdyttämistä sekä vesijetin käsittelystä, että yleisistä vesillä olon määräyksistä. Temppuilulle löytyy tilaa muualta kuin satama-alueilta tai vilkkailta veneväyliltä. Vesijetti on nopea kulkuneuvo, joten erityistä huomiota täytyy kiinnittää hitaampiin vesillä liikkujiin, kuten melojiin ja suppailijoihin.

Pidetään yhdessä vesijetteilijöiden maine vesillä liikkujina vastuullisena.

Markus Yli-Kivistö ja Pavel Viitasalo

yrittäjät

Vaasa

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje