Yleisöltä

Veteraanit ovat jättäneet meille velvoittavan perinnön

Jaa artikkeli

Vuosittain toukokuun kolmantena sunnuntaina kokoonnumme sankarihautojemme äärelle kunnioittaaksemme maamme viimeisimmässä sodassa kaatuneita. Lähes yhdeksänkymmentä tuhatta rintamamiestä antoi henkensä isänmaan puolesta. Tunnemme nöyrää kiitollisuutta veteraanien tekemistä uhrauksista.

Meillä voi ja saakin olla eri näkemyksiä ja käsityksiä viimeisimmistä sodista. Talvisota oli välttämätön. Jatkosota oli väistämätön. Sodat aiheuttivat meille suuria taloudellisia menetyksiä. Sotakorvaus oli valtava. Tärkeintä oli, että saimme aikaan rauhan.

Sotiemme aikaisena “mottona” oli vahva uskomme, kotimme ja vapaa isänmaa. Perustan Suomen tulevaisuudelle loivat he, jotka tekivät vastarintaa aina sodan loppuvaiheeseen saakka. Olemme todella kiitollisia siitä, että luojamme suojeli meitä vaikeiden koettelemusten aikana ja antoi sen ajan naisille ja miehille vakaata uskoa maamme tulevaisuutta kohtaan.

Sodan jälkeisinä vuosina kansamme on uuteen poliittiseen tilanteeseen sopeutumalla luonut hyvinvointiyhteiskunnan, jossa saamme nauttia vapaudesta ja turvallisuudesta. Veteraanit ovat jättäneet meille velvoittavan perinnön, vapaan isänmaan.

Hans Ingvesgård

Kristiinankaupungin sotaveteraanien kunniapuheenjohtaja

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje