Jostain syystä suomalaisista poliitikoista tulee kaikkien alojen asiantuntijoita, kkun heidät valitaan eduskuntaan. Tämän jälkeen he ovat valmiita päättämään kansalaisten puolesta verovarojen käytöstä.
Erinomaisena esimerkkinä tästä on valtion omistama Fortum. Kirkkain silmin ja hymyhuulin kerrotaan kansalle pörssiyhtiön tuottavan osinkoja vähintään puoli miljardia euroa joka siunatun vuosi.
Totuus on toinen, sillä päättäjiemme toimesta ostettiin enemmistöosakkuus saksalaisesta Uniperista, ja nyt on jouduttu tilanteeseen, jossa pelastetaan noin 10 miljardin tuella Uniperia ja estetään sen konkurssi. Yhtiön pelastamiseksi myytiin saksalaisille Uniperin osakkeita pilkkahintaan.
Liiketalouden näkökulmasta asiaa ajatellessa tulee vastaan kolme tärkeää kriteeriä. Kaikkien, jotka perustavat, hankkivat ja ylläpitävät yrityksiä, tulee osata vastata liiketaloussuunnitelmassa kysymyksiin, joita ovat: mitä tehdään, miksi tehdään ja miten tehdään.
Kansanedustajat eivät osaa vastata kunnolla yhteenkään.
Tähän ei ole tarvetta, sillä epäonnistumisista saattaa seurata poliittinen vastuu, joka loppuu uuden hallinnon astuessa valtaan. Äänestäjille annetut lupaukset sivuutetaan puolueiden yhteispäätöksillä. Jos jollakin on selkärankaa pitää kiinni antamistaan lupauksista, hänet potkitaan pois puolueen ytimestä.
Suomessa on eletty vihreän siirtymän aikaa. Talvi tekee aikanaan tuloaan ja huoltovarmuudessa on ongelmia. Käyttökelpoinen kotimainen ja edullinen polttoaine on poistettu käytöstä ilmaston hätätilan takia. Nyt ollaan hädissään palaamassa turpeen käyttöön, mutta valitettavasti koneet ja laitteet on romutettu. Myös työntekijät ovat siirtyneet pois alalta.
Kantaako vihreä sisäministeri Ohisalo vastuun ja millä tavoin hän on korvausvelvollinen tekemisistään?
Saksassa otetaan uudelleen käyttöön hiilivoimaloita koska venäläinen, halpa kaasu ei enää virtaa saksalaisten talouksiin. Lisäksi siellä poltetaan hiiltä kotitalouksien kamiinoissa.
Mainos (sisältö jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (sisältö jatkuu alla)
Mainos päättyy
Saksassa luovuttiin ydinvoimasta vihreään siirtymään vedoten. Suomalaiset poliitikot halusivat väkisin ostaa paskaa.
Ensin ostettiin miljardeilla ilmaa ja sitten paskaa. Liiketaloudellisesti on ilmeisen viisasta.
Kantavatko Lintilä ja Tuppurainen vastuun tekemisistään?
Ovatko suomalaiset ansainneet nykyistä kohtelua? Haluaako kansanedustaja jatkossa turvamiehet ympärilleen?
Kesko ja Neste ilmoittivat jo erinomaisista tuloksistaan. Siirtyykö kaupan hyvästä tuloksesta osa viljelijöiden tukemiseen ja polttoaineiden hinnoitteluun?
Ei tietenkään, sillä osakkeenomistajat haluavat koko potin.
Esa Hytti
Lapua