Nämä pakkaukset voi nyt laittaa muovinkeräykseen: "Mainio asia"

Kierrätyspisteellä toimiminen muuttuu entistä helpommaksi.
Kierrätyspisteellä toimiminen muuttuu entistä helpommaksi.
Kuva: Jarno Pellinen
Jaa artikkeli

Päivitetty muovin lajitteluohje helpottaa myös pohjalaisten arkea, sillä pvc-pakkaukset siirtyvät kesäkuussa muovipakkauskeräyksen piiriin. Pvc-muovipakkaukset voi siis lajitella muiden muovipakkausten tapaan taloyhtiön kierrätysastiaan tai Rinki-ekopisteeseen. Esimerkiksi lääkkeiden läpipainopakkaukset ja joidenkin elektroniikkatuotteiden pakkaukset sisältävät pvc-muovia.

Pvc-muovipakkausten lajittelu muovinkeräykseen oli aiemmin kiellettyä. Uudet kierrätystavoitteet vaativat muovipakkausten keräyksen ja kierrätyksen lisäämistä, kertoo Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy.

Vaasalaisen jätehuoltoyhtiö Stormossenin viestintäpäällikön Nina Lindmanin mukaan uudistus on paikallaan.

– Pvc-muovipakkausten helpompi kierrättäminen on mainio asia. Tuemme Ringin viestintää aiheeseen liittyen omissa kanavissamme, Lindman sanoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Taustalla pvc:n vähäisyys ja siirtymäaika laissa

Pvc-muovista valmistettujen pakkausten määrä on nykyisin hyvin pieni, vain muutamia prosentin kymmenyksiä muovipakkausten kokonaismäärästä, kertoo Ringin viestintäpäällikkö Heli Satuli. Näin ollen pvc:n erittely muista muovipakkauksista ei vaikuttaisi kierrätyksen kokonaiskuvaan merkittävästi. Myös lakiin merkattu pvc:n siirtymäaika päättyi 1. kesäkuuta.

– Lääkkeiden painopakkausten lisäksi esimerkiksi ulkomaiset lelutuotteet tai puutarhatuotepakkaukset saattavat vielä sisältää pvc-muovia. Kotimaisilla markkinoilla pvc-muovia on vähän, Satuli toteaa.

Asiakasohjeistuksen on määrä valmistua pian.

– Ohjeistus kunnallisille toimijoille lähtee eteenpäin tällä viikolla, kunhan käännökset ruotsiksi ja englanniksi ovat valmiit. Olemme jo tiedottaneet asiasta verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissamme.

Myös jätehuoltoyhtiö Lakeuden Etappi kertoo päivittävänsä asiakasohjeensa.

– Päivitämme omat ohjeemme Ringiltä tulevien tietojen mukaisesti, sanoo Etapin viestintäpäällikkö Hannele Lyytikäinen-Käppi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje