Lämmitysöljyt menettäneelle lapsiperheelle tulvii nyt apua jopa isoilta polttoaineketjuilta – "Kyllä tässä on tullut tippa linssiin"

Jani ja Sanna Vainila ovat ymmällään kaikesta heille tarjotusta avusta. Arkistokuva.
Jani ja Sanna Vainila ovat ymmällään kaikesta heille tarjotusta avusta. Arkistokuva.
Kuva: Jarno Pellinen

Ilkka-Pohjalainen uutisoi tiistaina laihialaisesta lapsiperheestä, joka joutui röyhkeän öljyvarkauden uhriksi viime viikolla.

Jutun julkaisun jälkeen perheelle on tulvinut yhteydenottoja isoilta polttoaineketjuilta ja lisäksi heidän ovelleen ilmestyi yllätysvieras.

– Keskiviikkona aamulla saimme yhteydenoton Teboililta. Sitten yhteydenotot tulivat ST1-ketjulta ja Nesteeltä. Teboilin kanssa ehdimme sopia öljyn toimituksesta. He lupasivat toimittaa meille lämmitysöljyä, Sami Vainila kertoo.

Vainila sanoo olevansa aivan ymmällään ihmisten halusta auttaa.

– Kyllä tässä on tullut tippa linssiin. Inhimillisyyttä löytyy vielä. Vetää isonkin miehen hiljaiseksi, kun pyytämättä ja yllättäen tulee tällaista apua.

Eikä apu jäänyt siihen: keskiviikkona päivällä perheen ovikello soi yllättäen.

– Oven takana oli paikallinen yrittäjä, joka halusi tarjota meille rahallista apua. Olemme valtavan kiitollisia, Vainila jatkaa.

Teboil toimittaa Vainiloille torstaina tuhat litraa lämmitysöljyä varastetun öljyn tilalle. Arkistokuva.
Teboil toimittaa Vainiloille torstaina tuhat litraa lämmitysöljyä varastetun öljyn tilalle. Arkistokuva.
Jarno Pellinen

Puoliso Sanna Vainila julkaisi havaitusta öljyvarkaudesta Facebook-päivityksen viime sunnuntaina. Keskiviikkona päivällä oli uuden päivityksen aika.

– Nyt olen sanaton, ja olen itkenyt tänään monet kerrat. Iso ja nöyrä kiitos kaikille, jotka ovat meitä ajatelleet tämän öljyvarkauden myötä. Mahtavia ihmisiä löytyy vielä, hän kirjoittaa.

Sami Vainila kertoo, että kaiken muun avun lisäksi Jukajan metsästysseura on tarjonnut perheelle mahdollisuutta käydä saunomassa metsästysseuran majalla.

– Kyläyhteisömme on aivan mahtava. Loppu hyvin kaikki hyvin, Vainila toteaa.

Polttoaineketju päätti toimia

Oy Teboil Ab:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Toni Flyckt kertoo, että hän päätti toimia heti huomatessaan uutisen öljyvarkaudesta.

– Sain ajatuksen, että voisimmeko tehdä jotain perheen hyväksi. Keskustelimme asiasta talon sisällä ja totesimme, että haluamme auttaa. Toimitamme perheelle torstaina tuhat litraa öljyä, koska heiltä oli todennäköisesti hävinnyt öljyä jo aiemminkin. On tärkeää, että perhe pärjää, eikä heille tule taloudellisia ongelmia varkauden takia.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje