Etelä-Pohjanmaalla todettu yksi uusi koronatartunta – Seinäjoen elokuvateatterissa olleita kehotetaan tarkkailemaan oloaan

Etelä-Pohjanmaalla koronatapausten määrä on lauantain aikana lisääntynyt yhdellä.

Uusin tartunta varmistui lauantaina, eikä se liity aiempiin tartuntaketjuihin.

– Tartunta on lähtöisin Etelä-Pohjanmaan ulkopuolelta. Sairastunut on eristyksissä. Lähikontaktit on tavoitettu ja he ovat karanteenissa, kertoo ylilääkäri Matti Rekiaro perusterveydenhuollon ja terveyden edistämisen yksiköstä.

Seinäjoen elokuvateatterissa olleita kehotetaan tarkkailemaan oloaan

Koronatartunta varmistui lauantaina 19. syyskuuta. Kyseinen ihminen on ollut torstaina 17. syyskuuta Bio Rex -elokuvateatterissa Seinäjoella näytöksessä, joka alkoi kello 19.50. Elokuva oli "After We Collided".

– On mahdollista, että näytöksessä olleille on tullut altistumisia. Näytöksessä olleita kehotetaan seuraamaan oireitaan ja ottamaan yhteyttä omaan terveyskeskukseen tai ympärivuorokautiseen päivystysapupalveluun, jos oireita ilmaantuu, Rekiaro kertoo.

Hän muistuttaa, että kyseessä on yleinen varotoimenpide, eikä kenenkään tarvitse huolestua asiasta, mutta näytöksessä olleita kehotetaan tarkkailemaan oloaan.

Rekiaron mukaan näytöksessä olleiden tarkkaa määrää ei ole sairaanhoitopiirin tiedossa, mutta joukkoaltistumista ei tämän hetkisten tietojen mukaan ole tapahtunut.

Alueella on todettu nyt yhteensä 68 koronatartuntaa. Tällä hetkellä sairaalahoidossa on muutamia koronatartunnan saaneita potilaita.

Lauantaina Etelä-Pohjanmaalla tehtiin 234 koronanäytettä. Tähän mennessä maakunnassa on tehty yhteensä 24 452 koronatestiä.

Pohjanmaalla ei uusia tartuntoja

Vaasan sairaanhoitopiirissä ei lauantain aikana todettu uusia koronatartuntoja.

Alueen koronatartuntojen määrä on edelleen 86 tapausta.

Tieto päivittyi sairaalan verkkosivuille sunnuntaina 20. syyskuuta kello 11.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella otettiin lauantaina 41 koronanäytettä. Yhteensä sairaanhoitopiirissä on tehty 11201 koronatestiä.

Edellisestä koronatartunnasta kerrottiin perjantaina.

Lue: Potilaita altistunut koronalle Vaasan keskussairaalassa – Kaksi uutta ulkomailta tullutta tartuntatapausta sairaanhoitopiirin alueella .

Edit. 20.9. klo 11.15: Lisätty Vaasan sairaanhoitopiirin tiedot.

klo 11.23: Lisätty elokuvan nimi.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat paikallisuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Paikallisia